Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Επιτέλους ας τελειώσει το καλαμπούρι! Ο Αλέξης δεν είναι Ανδρέας!

Ποτε θα τελειώσεi το καλαμπούρι με την σύγκριση Τσίπρα και Ανδρέα. Τι αλλο πρέπει να συμβεί στη χώρα;

Διάφοροι πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν το καλαμπούρι είτε με αστειάκια, είτε με πονηροεξυπνατζίδικες ατακες.

Οι διάλογοι αυτοβαυκαλισμού προκαλούν θυμηδία. Το Σάββατο, στο Λαύριο είχαμε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο αυτής της μαζικής συριζαικής φαντασίωσης.

Ο... ίδιος ο πρωθυπουργός είπε οτι "ο..  Παναγιώτης ο Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που προηγήθηκε, του προτείνει να συνδέσει το όνομά του -όπως και ο Ανδρ. Παπανδρέου (εδώ... κλείσιμο ματιού το πιάσαμε όλοι το υπονοούμενο)- με ένα μεγάλο έργο, εν προκειμένω ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική".

Το πρόβλημα τελικά είναι η μεταφυσική "φαντασίωση" του Αλέξη με τον Ανδρέα αλλά και  των πασοκογενών που θέλουν να δικαιολογησουν τις επιλογές τους.

Ποιος θα τους πει οτι η φαντασίωση αφορά μόνο τους ίδιους;

Ποιος θα αναλάβει το βαρύ καθήκον να ενημερώσει τον ίδιο τον Αλέξη οτι δεν είναι ο Ανδρέας.

Ας το πει καποιος επιτελους....

Μια τέτοιου "τυπου"  ενημέρωση live έγινε το 1988 όταν ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών ενημέρωσε τον «απίθανο» υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντάνι Κουέηλ που είχε αποπειραθεί να αυτοχαρακτηριστεί νέος Κένεντι. Η ατάκα γράφτηκε στην ιστορία:

«Γερουσιαστά, εγώ ήξερα καλά τον Τζακ Κένεντι!Συνεργάστηκα δίπλα του! Ο Τζακ Κένεντι ήταν φίλος μου!Και μπορώ με σιγουριά να σας πω το εξής: Γερουσιαστά, δεν είστε ο Τζακ Κένεντι!»

Ποιος λοιπόν θα αναλάβει το βαρύ καθήκον να του πει έστω και μεσα από τα δόντια του:

«Αλέξη, εγώ ήξερα καλά τον Ανδρέα!Συνεργάστηκα δίπλα του! Ο Ανδρέας ήταν φίλος μου!Και μπορώ με σιγουριά να σου πω το εξής: Αλέξη, δεν είσαι ο Ανδρέας!»

ΓΠ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΗΜΗ ΑΤΑΚΑ:

Send this to a friend