Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

«4 σκυλιά έχουμε και μας βγήκαν όλοι στούρνοι»: Το καυστικό κείμενο της Έλενας Ακρίτα για τον Άδωνι και τα αρχαία σε σκύλους

Με ένα καυστικό κείμενο στην εφημερίδα «Τα Νέα» η Έλενα Ακρίτα σχολίασε την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη να διαβάσουν τα παιδιά αρχαία ελληνικά κείμενα σε σκύλους.

Με ένα καυστικό κείμενο στην εφημερίδα «Τα Νέα» η Έλενα Ακρίτα σχολίασε την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη να διαβάσουν τα παιδιά αρχαία ελληνικά κείμενα σε σκύλους.

Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας, διακωμώδησε την πρωτοβουλία γράφοντας χαρακτηριστικά στην εφημερίδα: «Είδα προχθές ένα κοκονάκι και μου απήγγειλε Ησιόδου Θεογονία νεράκι. Πέσανε τα μούτρα μου, να μην το πω; Πολύ το ντράπηκα το ξένο το σκυλί. Εμείς τέσσερα σκυλιά έχουμε και μας βγήκαν όλοι στούρνοι».

Και πρόσθεσε: «Οταν γυρίσαμε σπίτι τα μάζεψα όλα και τους δήλωσα πως θα τα γράψω στην σχολή του Αδώνιδος. Να ξεστραβωθούν, να πάρουν πεντε εφόδια, η ζωή δεν είναι λιάζομαι, ρεύομαι και κυνηγάω την ουρά μου. Στην αγορά εργασίας περιμένουν ουρά οι σκύλοι, ποιόν θα προτιμήσει ο εργοδότης; Το σκυλί το καταρτισμένο, που θα του απαγγείλει κι έναν θρήνο της Αντιγόνης, ή τον Αρη μου, που ό,τι ευφυέστερο έχει κάνει στην ζωή του είναι να θαυμάζει με τις ώρες τα κακά του;».

Και η Ελενα Ακρίτα κατέληξε: «Δεν με πειράζει που διδάσκει σκυλιά ο Άδωνις Γεωργιάδης. Με πειράζει που διδάσκει σκυλιά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ».

Το εν λόγω μάθημα ήταν ένα πείραμα που διευκολύνει τα παιδιά στην ανάγνωση και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ανάγνωση κειμένων με τη βοήθεια των σκύλων. Σημειώνεται ότι το σχετικό πείραμα να διαβάζουν τα παιδιά στα σκυλιά για να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στο διάβασμα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στα επικριτικά σχόλια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες:

«Τρολάρισμα στα σκυλιά και στον Άδωνι, αλλά μήπως κάνετε λάθος; | η καλύτερη απάντηση σε όσους, από μίσος σε μένα και προφανή έλλειψη Παιδείας τρολάρισαν τα παιδιά. Επί της ουσίας η εκδήλωση ήταν καταπληκτική, ευχαριστώ την κα Σταθοπούλου και την ομάδα της».

«Επειδή αναφέρθηκα στο σημερινό άρθρο της κας Έλενας Ακρίτα, για να τηρήσω την δεοντολογία το ανεβάζω. Φυσικά κάνει λάθος, η εκδήλωση δεν ήταν δική μου, ήταν καταπληκτική, η μέθοδος έχει αποτέλεσμα, τα παιδιά πέρασαν υπέροχα! Ευχαριστώ την κα Σταθοπούλου και την ομάδα της.»

Send this to a friend