Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιώργος Καραϊβάζ: Το συγκινητικό αντίο της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη (vid)

CALLER'S CHOICE

Απίστευτο: Διόρισαν επί ΣΥΡΙΖΑ υπάλληλο σε πρόεδρο ανύπαρκτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας!

Απίστευτο κι όμως... Ελληνικό!

Απίστευτο κι όμως… Ελληνικό!

Όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης, με την υπ” αριθμόν 349/14.1.2016 απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση που υπογράφει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμορφώσεως Ανδριάνα Ντινοπούλου, διορίζεται ως υπάλληλος της Βουλής η Φιλάνθη Χριστοδούλου του Παναγιώτη στο γραφείο του πρώην βουλευτή Ν. Σταυρογιάννη.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, με την υπ’ αριθμόν 349/14.1.2016 απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση που υπογράφει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμορφώσεως Ανδριάνα Ντινοπούλου, διορίζεται ως υπάλληλος της Βουλής η Φιλάνθη Χριστοδούλου του Παναγιώτη και συγκεκριμένα στο γραφείο του πρώην βουλευτή Ν. Σταυρογιάννη.

‘Ομως ο κ. Σταυρογιάννης δεν είναι πλέον βουλευτής (είχε διατελέσει πρόεδρος της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών, που πλέον δεν υπάρχουν στη Βουλή)).

Αλλά, πως τότε διορίστηκε η συγκεκριμένη κυρία;

Σύμφωνα με μια παλαιότερη διάταξη δικαιούνται να διορίζουν μετακλητούς υπαλλήλους οι διατελέσαντες (έστω και για μία ημέρα) πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων.

[adsense]

O κ. Σταυρογιάννης είχε διατελέσει πρόεδρος της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών. Επρόκειτο για βουλευτές κομμάτων που είχαν διαγραφεί από τα κόμματά τους (ανάμεσά τους και οι Β. Πολύδωρας, Α. Λοβέρδος, Ν. Νικολόπουλος, Ι. Κουράκος, Ραχήλ Μακρή, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Χρ. Αηδόνης, Θεοδώρα Τζάκρη κ.ά.) οι οποίοι για να έχουν τα προνόμια του Κανονισμού της Βουλής, δημιούργησαν ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η προεδρία σε αυτή την ομάδα γινόταν εναλλάξ, και έτσι δικαιούνται και άλλοι να διορίσουν.

8

Οπως διευκρινίζουν αρμοδίως, ο διορισμός έγινε επειδή προβλέπονταν από τον παλαιό κανονισμό της Βουλής τον οποίο άλλαξε ο Νίκος Βούτσης τον Νοέμβριο του 2015.

Ο νέος κανονισμός θα ισχύσει από τον Οκτώβριο του 2016 και έτσι η συγκεκριμένη κυρία θα απολυθεί τότε.

Γιώργος Καραϊβάζ: Το συγκινητικό αντίο της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη (vid)
Ζήνα Κουτσελίνη: Κλαμένη ξεκίνησε την εκπομπή – «Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αδελφός για μένα…» (vid)
Γιώργος Καραϊβάζ: Έβαλε τα κλάματα η Ρίτσα Μπιζόγλη με τα συγκινητικά λόγια του Παπαδάκη (vid)
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: O Θεσσαλονικιός μαθητής που έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%
Πλατεία Βαρνάβα: Τρελά κορονοπάρτι με DJ και φωτοβολίδες σχεδόν κάθε βράδυ! (vid)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου