Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πρώτα… γενέθλια για την κυβέρνηση με Παππά στο στόχαστρο και στο βάθος… Τσίπρα

CALLER'S CHOICE

Γιάννης Ραγκούσης: Οι μικρές ολιγαρχίες είναι εδώ

Το 2011 στο Υπουργείο Εσωτερικών, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για την αύξηση των ωρών εργασίας στη δημόσια διοίκηση από 37,5 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως. Γράφει ο Γιάννης Ραγκούσης Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης απόφασης αυξήθηκαν και οι ώρες εργασίας στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς από 30 σε 40 […]

Το 2011 στο Υπουργείο Εσωτερικών, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για την αύξηση των ωρών εργασίας στη δημόσια διοίκηση από 37,5 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως.

Γράφει ο Γιάννης Ραγκούσης

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης απόφασης αυξήθηκαν και οι ώρες εργασίας στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς από 30 σε 40 ώρες, όπως συμβαίνει στους ιδιωτικούς σταθμούς, στους δημοτικούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η ΑΔΕΔΥ αποδέχτηκε και αυτήν την αλλαγή στη λειτουργία του κράτους χωρίς συντεχνιακά αντανακλαστικά, αξιολογώντας ιδιαίτερα το γεγονός πως ούτε για αυτήν τη μεταρρύθμιση κάναμε επίκληση επιταγών της τρόικας καθώς αναλάβαμε πλήρως την πολιτική ευθύνη, η δε τρόικα, για μια άλλη φορά εκείνη την περίοδο, απλώς ενημερώθηκε και μάλιστα τελευταία.

[adsense]

Βέβαια, οι αντιδράσεις των δημοτικών βρεφονηπιοκόμων ήταν οξύτατες. Οι ώρες εργασίας είχαν μειωθεί στις 37,5 εβδομαδιαίως – μόνο στο δημόσιο – το 1981 μεν, από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Μάιο του 1981, δε. Σήμερα, η Κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ προχωρά στη μείωση των ωρών εργασίας στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς επαναφέροντας τις 30 ώρες εβδομαδιαίως!

Την ίδια στιγμή που όχι μόνον οι ιδιωτικοί καθώς και οι χρηματοδοτούμενοι από το ΕΣΠΑ δημοτικοί σταθμοί, αλλά και πολλές άλλες υπηρεσίες και τμήματα των δήμων και του δημοσίου θα εξακολουθήσουν να διέπονται από καθεστώς λειτουργίας 40 ωρών.

Είναι προφανές πως μαζί με τη μείωση των ωρών εργασίας, οι οικονομικά προβληματικοί δημοτικοί σταθμοί θα είναι αδύνατον να λειτουργήσουν.
Όσοι γονείς έχουν τις υπηρεσίες αυτών των σταθμών όσο ποτέ άλλοτε μεγάλη καθημερινή ανάγκη, θα περιέλθουν σε αδιέξοδο.

Επιπλέον, και ιδίως για όσους θα σπεύσουν να ενδυθούν το μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας για τους βρεφονηπιοκόμους, καλό θα είναι να ψάξουν μπας και βρουν καμία απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα :

Αν ναι για τους βρεφονηπιοκόμους, τότε γιατί όχι και για τις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας, τις άλλες ειδικότητες στους ΟΤΑ και στο δημόσιο;

Γιατί όχι στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι ακόμη και το 40ωρο όταν το ακούν χαμογελούν διότι κατά πολύ το υπερβαίνουν.

Όμως, όσο κι αν ψάξουν, οι δήθεν κοινωνικά ευαίσθητοι, απάντηση δεν θα βρουν. Διότι ευαισθησία επιλεκτική δεν είναι ευαισθησία, είναι ρουσφέτι και μάλιστα άδικο. Είναι θέμα δικαιοσύνης, ισότητας και ισονομίας η απόρριψη της κυβερνητικής αντίληψης.

Πηγή: Liberal.gr

Κορονοϊός: Τέλος στο ωράριο 9-5 δείχνει έρευνα- Τα νέα δεδομένα που έφερε το lockdown
Παπαχρήστος σε ΣΥΡΙΖΑ: Εξηγήσεις από τον Παππά και τον White Porscha για τα όργια με Καλογρίτσα θα ζητήσουν;
«Καμπάνες» Σύψα: «Βράζει η επιδημία στα βόρεια σύνορά μας – Παίζουμε με τη φωτιά με τα πανηγύρια»
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου
(ΒΙΝΤΕΟ) Όταν ο Τάκης Πλακιάς έπαιξε με το μπουζούκι του Ένιο Μορικόνε
Σουλτάνα Γκέσου: Στα 86 πήρε πτυχίο βοηθού νοσηλευτή από το ΕΠΑΛ Κοζάνης