Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γ. Νικητιάδης στο TheCaller: Πολύ πιθανό το διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές για το ΚΙΝΑΛ – Ο χώρος συσπειρώθηκε και ζωντάνεψε ξανά

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του TheCaller Web Tv και μίλησε για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές μετά από μία σημαντική πολιτική διαδρομή ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού το 2010-12.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του TheCaller Web Tv και μίλησε για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές μετά από μία σημαντική πολιτική διαδρομή ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού το 2010-12.

«Σε μία δύσκολη συγκυρία, όπως αυτή που βιώνουμε, πρέπει ο καθένας, όταν έχει κάποιες αρχές και κάποιες αξίες, να μην σκέπτεται τίποτα και να τις υπηρετεί. Είμαι κομματικό ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, έχω περάσει από όλες τις κομματικές βαθμίδες, εκλέχθηκα βουλευτής, υπηρέτησα από την θέση του υφυπουργού Πολιτισμού -Τουρισμού. Όταν με κάλεσε η πρόεδρος μας η κα Γεννηματά να μπω σε αυτήν τη μάχη δεν υπήρχε καμία δεύτερη σκέψη», είπε στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Νικητιάδης για την απόφασή του να είναι για πρώτη φορά υποψήφιος για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Νικητιάδης σχολίασε: «Υπάρχουν 13 περιφέρειες στην Ελλάδα και 21 έδρες στον Ευρωκοινοβούλιο. Θα μπορούσαν να διασφαλιστεί η εκπροσώπηση των 13 περιφερειών και από εκεί και πέρα, η Αττική, η Θεσσαλονίκη και οι άλλες περιφέρειες που έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό να εκλέξουν περισσότερους Ευρωβουλευτές. Η ποσόστωση με δυσκολία εκφράζεται. Πώς μπορεί ένας ευρωβουλευτής να ξέρει τα προβλήματα στη Δράμα και την Σάμο». 

«Σίγουρος ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο»

«Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα είμαι σίγουρος ότι θα παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί είναι μονόδρομος για την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι μπορεί να ανακτήσει την παλιά της αίγλη. Η Ευρώπη περνάει κρίση, βλέπουμε το Brexit. Υπάρχουν φαινόμενα που δείχνουν ότι η Ευρώπη έτσι που είναι δεν πάει άλλο. Και στο Λαϊκό και Αριστερό κόμμα άμα συζητήσεις θα σου πουν η Ευρώπη είναι σε κρίση. Προτάσεις, όμως, για να γίνουν κάποια πράγματα έχει μόνο το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα», υπογράμμισε στον «αέρα» του TheCaller ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και συνέχισε:

«Οι θέσεις που έχει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν έχουν αντίλογο». 

Η εμπειρία από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

«Είναι δυνατόν να έχεις 27 Επιτρόπους: Επίτροπο Ενέργειας, Αλιείας, Συγκοινωνιών και να μην έχεις Επίτροπο Τουρισμού... Και εμείς που προέρχεται το 20% του ΑΕΠ μας και το 20% του πληθυσμού μας απασχολείτε στον Τουρισμό να μην έχουν βάλει το θέμα του Επιτρόπου Τουρισμού; Και ο ευρωπαϊκός Τουρισμός κινδυνεύει, μπορεί να είναι στο 51%, αλλά είναι η πρώτη φορά που αρχίζουν να παρατηρούνται υποχωρήσεις τουριστικά...», σημείωσε ο Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας για τον Τουρισμό και την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ανάμεσα στις θέσεις που έχει εκφράσει και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι και η εξίσωση του ΦΠΑ σε όλες τις χώρες. Είναι ανάγκη στα νησιά μας να οδηγηθεί όσο πιο κάτω είναι δυνατόν ο ΦΠΑ. Δεν είναι ντροπή όταν πρέπει να θωρακίσεις το Καστελλόριζο, να αυξάνεις τον ΦΠΑ;», τόνισε ο κ. Νικητιάδης.

«Οι αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ μάς συσπείρωσαν»

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τώρα μέλος του Κινήματος Αλλαγής, ο Γιώργος Νικητιάδης μίλησε για τις εξελίξεις στο κόμμα και το κλίμα που, όπως είπε, βλέπει να αντιστρέφεται.  «Οι αποχωρήσεις των στελεχών από το ΚΙΝΑΛ, που για μεγάλο διάστημα ήταν μέσα σε δύο βάρκες, συσπείρωσαν τον χώρο. Έκαναν τον χώρο να ζωντανέψει ξανά. Τα μηνύματα που παίρνω εγώ είναι ότι γυρίζει ο κόσμος. Το διψήφιο ποσοστό θεωρώ ότι είναι πάρα πάρα πολύ πιθανό».

«Ο κ. Τσίπρας είδε ότι χάνει τις εκλογές και θυμήθηκε ότι έχει ανάγκη τους ψήφους του Κινήματος Αλλαγής και του κεντρώου χώρου», σχολίασε ο κ. Νικητιάδης για το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς το ΚΙΝΑΛ. «Κάνει κάλεσμα χωρίς να έχει υπάρξει μία προγραμματική συμφωνία. Θέλει να εισχωρήσει στο χώρο και να αρπάξει από τον χώρο».

«Ο λαός μας πρέπει να δει με ωριμότητα ότι έχουμε Ευρωεκλογές και στην Ευρώπη κρίνεται το 80% της καθημερινότητάς μας. Όσο παρεμβαίνουμε, τόσο έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για την χώρα μας», κατέληξε ο Γιώργος Νικητιάδης.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης στο TheCaller Web Tv και τον Κωστή Μοσχολιό:

Send this to a friend