Αθήνα

25 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παρουσιαστής του ΣΚΑΪ βγήκε on air με γύψο… ΠΑΣΟΚ (ΦΩΤΟ)

CALLER'S CHOICE

7.000 στρατιωτικούς σε Αιγαίο και Έβρο εξήγγειλε ο Καμμένος- Το ΥΠΕΘΑ καθησυχάζει πως θα γίνουν «σε βάθος χρόνου»

Εκτός από τις… απειλές του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Τουρκία, η παρουσία του τη Μεγάλη Τετάρτη στην κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας...

Εκτός από τις… απειλές του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Τουρκία, η παρουσία του τη Μεγάλη Τετάρτη στην κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου έβγαλε και ειδήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο Πάνος Καμμένος ιδρύεται Στρατηγείο Αρχιπελάγους, ενώ 3.500 μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό μεταφέρεται στα νησιά και 3.500 σε Έβρο. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι πλέον Στρατός και Ναυτικό στο Αιγαίο αποκτούν αυξημένη διασύνδεση και συντονισμό. Πλέον θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή με το αρχηγείο Στόλου και οι από κοινού δράσεις θα εκτελούνται ταχύτερα.

Ειδικότερα, μιλώντας ο κ. Καμμένος στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες αναφερόμενος στα νησιά και στον Έβρο είπε:

«Έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο».

Εξάλλου, κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην παρουσία γυναικών εθνοφυλάκων λέγοντας: «Σήμερα παρουσιάζουμε και την πρώτη γυναίκα εθνοφύλακα, ελπίζοντας μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε πλέον πιστοποιήσει την παρουσία γυναικών εθνοφυλάκων».

Ωστόσο, το ΥΠΕΘΑ, θέλοντας να ρίξει τους τόνους σχετικά με το πως ερμηνεύτηκε αυτή η ενέργεια σε συνδυασμό με την… άκρως πύρινη ομιλία του, που “φωτογράφιζε” την Τουρκία, ανέφερε πως «η όποια μεταφορά προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται σε βάθος χρόνου».

«Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η αλλαγή του τρόπου κατάταξης νεοσυλλέκτων που ήδη εφαρμόζεται από τη 2018 Β ΕΣΣΟ», σημειώνουν οι ίδιες πηγές του ΥΠΕΘΑ.

Έτσι επανέρχεται η…ηρεμία στο στράτευμα καθώς όλοι έψαχναν από χθες να βρουν που υπάρχουν διαθέσιμοι 7.000 μόνιμα στελέχη και στρατιώτες θητείας, για να μετατεθούν στον Έβρο και στα νησιά εντός των προσεχών ημερών…

Παρουσιαστής του ΣΚΑΪ βγήκε on air με γύψο… ΠΑΣΟΚ (ΦΩΤΟ)
Έξαλλη η Κοσιώνη: Προσπαθώ στα αλήθεια να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοι μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία
Αποκάλυψη Βαφειάδη για την πρώτη συνέντευξη της Λιάνη: Ήταν πριν το νεύμα.. Η Κοκκόλα προσπάθησε να με αποτρέψει
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου
Έλενα Ακρίτα για περιστατικό με επιδειξία στη Νέα Σμύρνη: «Περπατούσαμε και χτύπαγε η καρδιά σφυριές…»
Χασαπόπουλος- Βούλγαρη φόρεσαν on air τα μπλε γυαλιά της Παγώνη- «Δεν είναι του στυλ σας…» (ΒΙΝΤΕΟ)