Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αχτσιόγλου στο TheCaller: Εμείς λέμε και εφαρμόζουμε 1 πρόσληψη για 1 αποχώρηση – Ο κ. Μητσοτάκης λέει καθαρά 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις

Η υπουργός Εργασίας, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής στο Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος Έφη Αχτσιόγλου μίλησε στην κάμερα του TheCaller WEB TV και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Η υπουργός Εργασίας, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής στο Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος Έφη Αχτσιόγλου μίλησε στην κάμερα του TheCaller WEB TV και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Αφού ανέφερε πως «η διαφορά στις ευρωεκλογές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν σημαντική», στη συνέχεια έσπευσε να προσθέσει πως «το διακύβευμα είναι διαφορετικό στις εθνικές εκλογές, η μάχη είναι ‘’ανοιχτή’’» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην προεξοφλεί το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών».

«Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει καθαρά για μείωση των δαπανών του κράτους, δηλαδή για μισθούς και επιδόματα. Τι θα μειώσει από αυτά, ας μας πει», ανέφερε η κα Αχτσιόγλου, προτού υποστηρίξει πως «είναι προοδευτική πολιτική το κοινωνικό κράτος, είναι λάθος αυτό που λένε στη δημόσια συζήτηση ότι τάχα τα επιδόματα έρχονται να αναπαράξουν τη φτώχεια».

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει θέλω ίσες ευκαιρίες για όλους, θέλω ίδια μείωση φορολογίας για όλους, μα αν σε όλους παρέχεις ακριβώς οριζόντια την ίδια πολιτική, αυτό δεν είναι αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων αλλά αναπαραγωγή των κοινωνικών ανισοτήτων», εξήγησε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Εμείς λέμε 1 πρόσληψη για 1 αποχώρηση. Αυτό εφαρμόζουμε και σήμερα. Ο κ. Μητσοτάκης λέει πολύ καθαρά 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Το 2019 είχαμε 9.000 αποχωρήσεις. Τούτο σημαίνει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε 9.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού κλπ, εκτός των 4.500 της Ειδικής Αγωγής που το διαπραγματευτήκαμε και καταφέραμε να βγει έξω από το γενικό σύνολο. Αν ίσχυε ο κανόνας του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε 9.000 προσλήψεις. Το 1 προς 5 θα σήμαινε μόνο 1.800 προσλήψεις, ενώ η ΝΔ έχει ήδη δεσμευτεί για 1.300 προσλήψεις αστυνομικών. Επομένως αν ήταν η ΝΔ στη διακυβέρνηση θα εξανεμιζόταν η δυνατότητα προσλήψεων», τόνισε η υπουργός Εργασίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε πολύ καθαρά ότι το 2019 δεν θα κάνω καμία μείωση φορολογίας. Το 2020 θα κάνω μόνο μείωση του φπα στην εστίαση, σημειωτέον ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη μείωση στην εστίαση και από το 2020 και μετά μπορεί να προχωρήσω και σε άλλες ελαφρύνσεις υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνούν και οι εταίροι. Άρα είναι ένα σχέδιο χωρίς αντίκρισμα το σχέδιο Μητσοτάκη για τις φορο-ελαφρύνσεις», σχολίασε η κα Αχτσιόγλου για να αναφερθεί στη συνέχεια στη μείωση της ανεργίας και σε συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

«Η κοινωνία έχει συγκεκριμένες ανάγκες και αν αυτές οι ανάγκες δεν καλύπτονται εκφράζει και τη δυσαρέσκειά της… Επουλώσαμε πληγές, προφανώς όσα κάναμε δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους, αλλά είμαστε σε σωστό δρόμο», είπε εξηγώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, για να αναφερθεί τέλος στην απλή αναλογική, χαρακτηρίζοντάς τη «εμβάθυνση της δημοκρατίας, καλύτερη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης και όχι περιπέτεια όπως ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης».

Send this to a friend