• Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου
  • 07:34

Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Η επική ατάκα του Γεωργίου Παπανδρέου σε ερωτυλο βουλέυτη του που άφησε εποχή

Μια όχι πολύ γνωστή ιστορία από τις ατάκες του Γέρου της Δημοκρατίας ο οποίος φημιζόταν για το εκρηκτικό χιούμορ του, δημοσιεύει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης. Αφορμή, οι τελευταίες... ερωτικές εξελίξεις στην πολιτική ζωή του τόπου. Διαβάστε την σχετική αναφορα:

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά...

Και η ζωή στους πολιτικούς συνεχίζεται, ακόμη και τον καιρό του Μνημονίου. Υπουργός, για παράδειγμα, περιμένει παιδί από τη σύντροφό του. Γαλάζια βουλευτής, αν και κάποιας ηλικίας, αρραβωνιάστηκε, ενώ μια άλλη, επίσης βουλευτής, μόλις χώρισε από πρώην υπουργό. Πού άλλες εποχές που οι πολιτικοί ενημέρωναν τους αρχηγούς των κομμάτων για όποιες αλλαγές είχαν στην οικογενειακή ή την προσωπική τους κατάσταση. Ηταν τότε που ζητούσαν οι αρχές το απαράδεκτο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, το οποίο όταν επιτέλους καταργήθηκε, καταργήθηκε και η έγκριση του αρχηγού για γάμο από βουλευτές του.

Ηταν τυπική υποχρέωση, πλην όμως οι περισσότεροι το τηρούσαν. Και ένας από αυτούς, βουλευτής περιφέρειας της τότε Ενωσης Κέντρου, ετών 68, επρόκειτο να νυμφευθεί για δεύτερη φορά μια πολύ νεότερή του (ετών 32). Δεν ήξερε πώς να το ανακοινώσει στον αυστηρό πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματός του, τον Γεώργιο Παπανδρέου. Βρήκε την ευκαιρία στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η ατμόσφαιρα, συνήθως παραμονές Χριστουγέννων, ήταν πανηγυρική και ο συγκεκριμένος βουλευτής, μαζί με τα χρόνια πολλά που ευχήθηκε και τα συγχαρητήρια που έδωσε, το «πέταξε» δειλά στον τότε πρωθυπουργό: «Κύριε Πρόεδρε, με την ευκαιρία, σας πληροφορώ ότι θα έλθω εις γάμου κοινωνία...». Ο Γεώργιος Παπανδρέου ρώτησε να μάθει την ηλικία της «νεαράς». Οταν ο βουλευτής τού την αποκάλυψε υπήρξε μια στιγμή αμηχανίας, που για να τη σπάσει του είπε: «Δεν βαριέστε, κύριε Πρόεδρε, ο έρως χρόνια δεν κοιτά». Και ο Παπανδρέου τον κοίταξε με εκείνο το βλέμμα το ειρωνικό και του είπε: «Την ημέρα. Αλλά τη νύχτα τι γίνεται;».

Δημοφιλή