Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Αφού δεν το έχεις με τον Όμηρο βρε Αλέξη…! Τα ‘κανε «σαλάτα» με τον Οδυσσέα και τις Σειρήνες

Τι κι αν πέρασε ώρες με τον Γάλλο πρόεδρο, μάλλον αδιάβαστος πήγαινε στα αρχαία ο Τσίπρας...

Έπειτα από την επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν στην χώρα μας και τις ομιλίες του, το βράδυ της Πέμπτης και το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να... εκφραστεί μέσω Twitter.

Τι το 'θελε αλήθεια; Αποτέλεσμα ήταν να μπερδέψει την ιστορία του Οδυσσέα που όλοι μας μαθαίνουμε στο Γυμνάσιο!

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες... Έτσι κι εμείς προχωράμε με αποφασιστικότητα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση» έγραψε χαρακτηριστικά.

Τι ακριβώς ωστόσο εννοεί o Αλέξης μιας και το «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς» εδώ μοιάζει να έχει νόημα.

Σύμφωνα με τον μύθο του Ομήρου, οι σειρήνες αναφέρονταιως κατοικούσες στη νήσο Ανθεμόεσσα του Τυρρηνικού πελάγους, στο στενό της Μεσσήνης μεταξύ Σικελίας και Καλαβρίας. Ο Οδυσσέας είχε ενημερωθεί από την Κίρκη για το γοητευτικό τραγούδι τους με το οποίο παγίδευαν τους ανυποψίαστους ταξιδιώτες, που πλησιάζοντας είτε ξεχνούσαν τον προορισμό τους, είτε κατασπαράζονταν απ΄ αυτές, κι έτσι διέταξε σε όλο το πλήρωμα του να βάλουν κερί στα αυτιά τους ώστε να μην ακούν το τραγούδι των Σειρήνων. Ο ίδιος, όμως, ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι ώστε όταν ακούσει το τραγούδι τους να μη παρασυρθεί στη γοητεία τους….

Send this to a friend