Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αφροδίτη Λατινοπούλου, το εντυπωσιακό στέλεχος της ΝΔ και πρωταθλήτρια τένις αποκαλύπτεται στο TheCaller (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι γονείς της περίμεναν ότι θα τήν… καμάρωναν στα γήπεδα του τένις, μιας και η Αφροδίτη Λατινοπούλου υπήρξε αθλήτρια του τένις με πολλές διακρίσεις και πρωταθλήματα για πολλά χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Οι γονείς της περίμεναν ότι θα τήν… καμάρωναν στα γήπεδα του τένις, μιας και η Αφροδίτη Λατινοπούλου υπήρξε αθλήτρια του τένις με πολλές διακρίσεις και πρωταθλήματα για πολλά χρόνια.

Ένας σοβαρός τραυματισμός όμως ανέκοψε την πορεία της προς την κορυφή, ακολούθησε ωστόσο τα χνάρια του πατέρα της, επιλέγοντας να σπουδάσει Νομική έχοντας παράλληλα στα χέρια της και το πτυχίο, εκείνο, της προπονήτριας αντισφαίρισης.

Αν και μόλις 27 ετών η Αφροδίτη Λατινοπούλου έχει θέσει τον πήχη ψηλά.

Θέλει να δει το όνομά τις στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και εμείς εντυπωσιαστήκαμε τόσο από την εμφάνισή της όσο και από τις απαντήσεις που μας έδωσε...

Πώς επέλεξες να ασχοληθείς με τη Νέα Δημοκρατία και τις επερχόμενες εκλογές; γιατί με τη Νέα Δημοκρατία και όχι με κάποιο άλλο κόμμα;

«Με την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ την οποία τόλμησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκα σε μια θέση όπου μπορούσα πλέον να έχω φωνή και να μεταφέρω όσα θα ήθελα να αλλάξουν στην Ελλάδα προς όφελος των νέων αλλά και όχι μόνο. Η δραστηριοποίηση στο χώρο της πολιτικής δεν είναι εύκολη όμως γίνεται εύκολη όταν αγαπάς τον τόπο σου και τους ανθρώπους του. Το γεγονός ότι επέλεξα τη Νέα Δημοκρατία οφείλεται στη πίστη μου πως ο ιδιωτικός τομέας είναι η μόνη υγιής και αποτελεσματική λύση την οποία έχει ανάγκη η χώρα. Η στασιμότητα και ο κορεσμός του δημοσίου τομέα μας οδηγεί στη πολιτική των επιδομάτων. Μα η κοινωνία χρειάζεται νέους οικονομικούς πόρους για να ανασάνει και να νικήσει επιτέλους την ασθένεια της οικονομικής κρίσης. Υπάρχει ανεργία και η ανεργία δεν καταπολεμείται ούτε με επιδόματα φτώχειας ούτε με κομματικούς διορισμούς στο Δημόσιο».

Είσαι μία πάρα πολύ όμορφη κοπέλα- περισσότερο η εξωτερική σου εμφάνιση παραπέμπει σε μοντέλο είναι η αλήθεια- τι πρέπει να μάθουμε για να εσένα;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ήμουν μέσα στο χώρο του αθλητισμού. Ως αθλήτρια στερήθηκα αρκετά σε σχέση με συνομήλικα κορίτσια συνεπώς δεν έχω να περιγράψω πολλά πέρα από δεκάδες ταξίδια για αγώνες, άπειρες ώρες προπόνησης και χιλιάδες γνωριμίες με αθλητές και αθλήτριες ανά τον κόσμο. Θυμάμαι να ξυπνάω στις 5 το πρωί καθημερινά για να προλάβω να κάνω προπόνηση, στη συνέχεια σχολείο, μετά ξανά προπόνηση, αργότερα διάβασμα και το βράδυ γυμναστική. Αυτό ήταν το καθημερινό μου πρόγραμμα για περίπου 10 χρόνια. Αφοσίωση, θυσίες, πίκρες αλλά και χαρές έπλασαν αυτό που είμαι σήμερα. Νιώθω περισσότερο τυχερή για όσα κουβαλάω μέσα μου από όλες αυτές τις εμπειρίες και πιστεύω πως είναι πολύ ισχυρότερα όπλα από την εξωτερική μου εμφάνιση».

Πότε ξεκίνησες το τένις και πώς βλέπεις τα δύο νέα παιδιά που δείχνουν πως μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το χώρο όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη;

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το τένις από την ηλικία των 4 ετών και είχα την ευλογία να κατακτήσω έως τα 21 μου έτη 17 πανελλαδικά πρωταθλήματα, 4 πανευρωπαϊκά αλλά και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα ως μέλος της εθνικής ομάδας για 5 συνεχόμενα εθνικά παγκόσμια πρωταθλήματα. Το 2016 έφτασα στην 6η θέση της Πανευρωπαϊκής κατάταξης και αυτό αποτελεί και σταθμό στην καριέρα μου. Δυστυχώς ένας σοβαρός τραυματισμός ανέκοψε την πορεία μου οριστικά κι έτσι αποφάσισα να τελειώσω τη σχολή της Νομικής στην οποία είχα ήδη εισαχθεί. Είμαι περήφανη και για τα δύο παιδιά και αξίζουν το σεβασμό όλων των Ελλήνων. Εάν ο αθλητισμός στην Ελλάδα δεν ήταν εγκαταλελειμμένος έως σήμερα θα είχαμε δεκάδες ακόμα τέτοιους αθλητές. Έχω γνωρίσει πολλά ταλέντα που σταμάτησαν λόγω οικονομικών προβλημάτων ή σπουδών. Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική είναι η εύρεση λύσεων ώστε η Ελλάδα να αναδεικνύει και να στηρίζει  τα τεράστια αθλητικά ταλέντα που γεννάει».

Το νεαρό της ηλικίας σου και η εξωτερική σου εμφάνιση έγιναν αιτία να δυσκολευτείς σε επαγγελματικό επίπεδο, διότι ήσουν μία νέα δικηγόρος και ενδεχομένως κάποιοι να μη σε αντιμετώπιζαν με το κύρος που θα έπρεπε.

«Το κύρος ανεξαρτήτως της εμφάνισης πιστεύω πως κερδίζεται. Κινούμαι σε «ανδροκρατούμενους» χώρους, συνεπώς σίγουρα υπάρχει η καχυποψία την οποία καλούμαι να καταρρίψω. Δεν ξέρω αν θα ήθελα όμως να μη συμβαίνει αυτό. Νομίζω πως η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας που αποτελείται από μικρές μάχες. Χαίρομαι που έχω το challenge να αποδείξω πως δεν πρόκειται μόνο για μια εμφάνιση αλλά για προσωπικότητα. Είναι και αυτό μια μάχη που έπρεπε να δώσω και πλέον νιώθω περήφανη που τα έχω καταφέρει και γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για μια όμορφη κοπέλα αλλά για την Αφροδίτη  που ‘’έχει κάτι σημαντικό να μας πει’’».

Οι δικοί σου άνθρωποι τι σου λένε που επέλεξες να ασχοληθείς με την πολιτική;

«Οι δικοί μου άνθρωποι ήταν εξ αρχής διστακτικοί και συνεχίζουν να είναι. Αντικειμενικά δεν πρόκειται για έναν εύκολο και ασφαλή χώρο. Φυσικά θα αντιμετωπίσεις πόλεμο, λασπολογία, πισώπλατες μαχαιριές και εμπόδια. Αυτοί ήταν, κυρίως, και οι φόβοι που είχαν και έχουν οι γονείς  μου. Τους καταλαβαίνω μα όταν μιλάω με τον κόσμο, όταν οι ανάγκες τους γίνονται όραμά μου, όλα τα παραπάνω μοιάζουν μικρά εμπόδια και αυτό δεν μπορούν οι δικοί μου άνθρωποι να το καταλάβουν διότι δεν το ζουν».

Αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά θα ξανά ασχοληθείς με την πολιτική ή θα επιλέξεις τους ασφαλούς δρόμους της Νομικής και της αντισφαίρισης;

«Οι δρόμοι της νομικής και της αντισφαίρισης είναι δρόμοι παράλληλοι με την πολιτική.Δεν τους έχω αφήσει αφού συνεργάζομαι με τη Δικηγορική εταιρία Γ. Παπαδημητρίου-Ε. Μωραΐτη, αλλά ταυτόχρονα εργάζομαι και ως προπονήτρια στη δική μου ακαδημία αντισφαίρισης. Η πολιτική είναι όραμα, αγάπη και πίστη στο καλύτερο αύριο για την Ελλάδα. Δεν είναι επάγγελμα, είναι θέμα ψυχής. Δεν την είδα ποτέ σαν επάγγελμα παρά μόνο σαν δεσμό με τον κόσμο. Εάν δεν πάει καλά σημαίνει πως δεν κατάφερα να με αγαπήσει ο κόσμος, όμως αυτό που πάντα πίστευα και πιστεύω είναι πως ο κόσμος έχει ανάγκη να αγαπήσει τους πολιτικούς της χώρας του, αλλά και να αγαπηθεί από αυτούς. Τα πράγματα μπορούν λοιπόν να πάνε μόνο προς το καλύτερο. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη!».

Send this to a friend