Αθήνα

22 oC

αίθριος καιρός

Άγγελος Στελίου: Ο άνθρωπος που γύρισε την πλάτη στη σόουμπιζ και το... έριξε στη γιόγκα!

Ο Άγγελος Στελίου για πάρα πολλά χρόνια αποτελούσε το «κλειδί» ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους επωνύμους.

Ο Άγγελος Στελίου για πάρα πολλά χρόνια αποτελούσε το «κλειδί» ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους επωνύμους.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Αλλά έκανε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες όταν εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον «ANT1», τον «Ρυθμό» και τον «Angel». Με την ίδια επιτυχία, από ότι θυμάμαι, βρέθηκε σε δισκογραφικές εταιρείες, εκπροσωπώντας μεγάλα ονόματα όπως την Πέγκυ Ζήνα, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ενώ είχε αναλάβει και τις δημόσιες σχέσεις πολλών θεατρικών παραστάσεων, όπως του Αλέξανδρου Ρήγα.

Από τα πάρτι, τις τηλεοπτικές κάμερες και τα μικρόφωνα του ραδιοφώνου ο Άγγελος Στελίου ξαφνικά αποφάσισε να ασχοληθεί μόνο με τη γιόγκα και να αλλάξει 100% τον τρόπο της ζωής του.

Ο Άγγελος Στελίου μιλώντας στο TheCaller εξομολογείται τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την αλλαγή ενώ συγκρίνει τον Άγγελο του τότε με τον Άγγελο του τώρα:  «Ο Άγγελος του τότε κοιμόταν στις 4 το πρωί, δεν του άρεσε να περπατάει, κάπνιζε, έπινε, έτρωγε χωρίς να ξέρει αν πραγματικά του κάνει κάλο αυτό που τρώει, είχε πολύ άγχος και ελάχιστο προσωπικό χρόνο. Ο Άγγελος του σήμερα, κοιμάται πολύ νωρίς, δεν πίνει ,δεν καπνίζει, προσέχει τι τρώει χωρίς να στερείτε κάτι και έχει χρόνο για τον εαυτό του και τους ανθρώπους γύρω του. Έχει αλλάξει τελείως φιλοσοφία ζωής. Νιώθει πραγματικά ήρεμα και ωραία».

«Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση συνέπεσε με την μεγάλη αλλαγή στην ζωή μου που θα γινόταν έτσι και αλλιώς. Την αλλαγή δεν την έφερε η οικονομική κρίση αλλά η δίκη μου εσωτερική αναζήτηση και ανάγκη αλλαγής της ζωής μου. Θα τολμήσω να πω ότι την εποχή που αποφάσισα να φύγω από τον χώρο της επικοινωνίας και των media ήμουν σε μια πραγματικά πολύ καλή στιγμή της τότε καριέρας μου με εξαιρετικές συνεργασίες και πολύ καλές προτάσεις. Παρόλα αυτά επέλεξα άλλο δρόμο. Την εποχή της κρίσης οι άνθρωποι γύρω μου ήταν δυστυχισμένοι και δεν μπορούσα να τους βοηθήσω. Αν δεν κάνεις την αλλαγή να βοηθήσεις πρώτα τον εαυτό σου πως θα μπορέσεις να βοηθήσεις κάποιον άλλο;  Η οικονομική κρίση το μονό δώρο που μου έκανε ήταν να δω κατάματα ότι το «μαζί» είχε εκλείψει, ότι έπρεπε να το ξαναβρούμε όπως και το ότι ο καθένας έπρεπε να δει τα λάθη του και τις ευθύνες του. Η νοοτροπία του «φταίνε οι άλλοι και εγώ ποτέ» είχε τελειώσει. Όποιος το κατάλαβε, σήμερα είναι μια χαρά και ας ζει με λιγότερα. Δεν χρειάζεσαι τρεις ντουλάπες ρούχα και 6 τηλεοράσεις μέσα στο σπίτι για να είσαι ευτυχισμένος, αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι πράγματα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου και κατ επέκταση να φέρεις γαλήνη στην ζωή σου, αγάπη, και να απολαμβάνεις την ζωή στο σήμερα. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ ουσιαστικά περισσότερο με τον εαυτό μου, με το τι θέλω να κάνω και που θέλω να πάω. Όταν συνειδητοποίησα ότι παρότι αγαπώ την δουλειά που κάνω και τους ανθρώπους που συνεργάζομαι έχει πάψει πια να με ευχαριστεί και να είναι το ίδιο δημιουργική. Έτσι αποφάσισα να κάνω κάτι άλλο. Οι άνθρωποι βρίσκουν δύσκολες τις αλλαγές και μένουν σε πράγματα και καταστάσεις εγκλωβισμένοι χωρίς να μπορούν να δουν τις επιλογές.  Υπάρχουν πάντα επιλογές αρκεί να μπορείς να τις δει η να ζητήσεις βοήθεια αν χρειάζεται και να πας παρακάτω. Ακόμα και αν είναι λάθος η επιλογή έχεις βγει κερδισμένος. Πάντα κάτι μαθαίνεις και οι άνθρωποι δεν είμαστε μονό ένα πράγμα. Οι αλλαγές κρύβουν φόβο και αβεβαιότητα αλλά η δύναμη που παίρνεις όταν τελικά τις κάνεις έχει αξία μεγάλη. Εθισμοί και προσκολλήσεις είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα και το σίγουρο είναι πως δεν βοήθησαν κανέναν να εξελίχθη στην ζωή του».

Αρχικά ασχολήθηκε με τον ξενοδοχειακό χώρο, δημιουργώντας ένα gay friendly ξενοδοχείο στην Κρήτη: «Έτσι λοιπόν στην αναζήτηση, εμφανίστηκε μπροστά ένα νεανικό μου όνειρο και η επιθυμία να δω πως είναι να ζεις σε νησί. Το παιδί της πόλης λοιπόν τα μάζεψε και έφυγε, ήρθε στην Κρήτη να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Το όνειρο ήταν να δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο - σπίτι για φίλους, γνωστούς και αγνώστους από όλο τον κόσμο, το concept ήταν μόνο για ενήλικες και gay friendly. Μάλλον λίγο μπροστά για τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας αλλά πολύ φυσικό για τον τουρισμό και για αυτό όσο κράτησε υπό την δίκη μου διεύθυνση λειτούργησε πολύ ωραία και έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις και πολύ κάλους φίλους σε όλο τον κόσμο πια».

Όμως τελικά αυτό που τον κέρδισε ήταν ο χώρος της γιόγκα. Η πρώτη επαφή με την γιόγκα ήταν σε ηλικία 14 ετών και από τότε που αποφάσισε να ασχοληθεί μόνο με αυτό πήρε και μια βαλίτσα στο χέρι πραγματοποιώντας απίθανα ταξίδια.

«Τη yoga τη γνώρισα πρώτη φορά στα 14 μου, όπου παρέα με μια συναθλήτρια από τον στίβο, η οποία είχε ένα βιβλίο, προσπαθούσαμε βάση αυτού να κάνουμε μόνοι μας τις ασκήσεις. Δεν ήταν αυτή όμως η ουσιαστική αρχή, πολλά χρονιά μετά συνάντησα πολύ κάλους δάσκαλους που με ενέπνευσαν να μπω βαθύτερα στην φιλοσοφία της γιόκας και να φτάσω στην Ινδία όπου και πηρά τις πιστοποιήσεις μου ως δάσκαλος .Τον τελευταίο χρόνο στο ξενοδοχείο είχα αρχίσει να νιώθω ότι θέλω κάτι άλλο από την ζωή μου και όχι τελικά αυτό για το οποίο ήρθα στην Κρήτη. Ένιωσα μια μεγάλη ανάγκη να ταξιδέψω και να νιώσω ελεύθερος από οτιδήποτε. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα το ταξίδι στον κόσμο που κράτησε περίπου 3 χρονιά. Από την μια εκπαιδεύοντας τον εαυτό μου και από την άλλη διδάσκοντας ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Μια μεγάλη γνώση και εμπειρία. Το ταξίδι ήταν εσωτερική μου ανάγκη που αποφάσισα να τολμήσω να την ακούσω και να την ικανοποιήσω. Με ένα backpack στους ώμους από την Ισλανδία, στην Ασία και από εκεί σε όλη την Νότιο Αμερική, το Μεξικό, την Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη, Ιαπωνία, Αυστραλία Νέα Ζηλανδία μένοντας πότε σε Hostel, πότε σε σκηνή, πότε σε καναπέδες φίλων και πότε σε airbnb κλπ. Νιώθω τόσο γεμάτος και ευτυχής από αυτό το ταξίδι που ειλικρινά χρειάζομαι αρκετό χρόνο και χώρο για να περιγράψω τα όσα έζησα. Ποιά θυμάμαι πιο πολύ; Το Machu Pichou, ο Αμαζόνιος, το Oaxaca state στο Μέξικο, Iguazu Falls Αργεντινή, το Uyuni στην Βολιβία. Το national park της Ισλανδίας, νομίζεις ότι είσαι σε άλλο πλανήτη. Το Νεπάλ που σε συγκλονίζει με την ευγένεια και το χαμόγελο των ανθρώπων μέσα στην απλότητα και την ολιγάρκεια της ζωής τους. Η Νέα Ζηλανδία με τα υπέροχα βουνά και τις λίμνες της, ο μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος στις ακτές του Κουήνσλαντ της Αυστραλίας, η απίστευτη Ινδία και πολλά άλλα».

Όσο για το σήμερα: «Σήμερα κλείνω 6 μήνες στην Ελλάδα, είμαι στο Ηράκλειο της Κρήτης και διδάσκω γιόγκα ιδιωτικά και σε γκρουπ. Παράλληλα κάνω σεμινάρια και ρητρητ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από τις 17-24 Μαρτίου θα είμαι στην υπέροχη πλευρά του Μεξικού που βρέχει ο Ειρηνικός και το καλοκαίρι ακολουθούν κάποια άλλα ρητρητ σε Ισραήλ, Ισπανία, Πάρο και Νότια Κρήτη».

Send this to a friend