Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Ακόμη μία γκάφα Τσίπρα: Κατέβασε τα tweets του μετά την επίπληξη Νταβούτογλου

Ακόμη μία γκάφα Τσίπρα: Κατέβασε τα tweets του μετά την επίπληξη Νταβούτογλου

Σε γκάφα υπέπεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να δημοσιοποιήσει διάλογο που φαίνεται πως είχε κατά την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Nα υπενθυμιστεί ότι ο κ.  Τσίπρας αργά το βράδυ της Κυριακής δημοσιοποίησε μέσω των προσωπικών λογαριασμών που διατηρεί στο Twitter  όσα είπε στον κύριο Νταβούτογλου περί «νευρικών τούρκων πιλότων» που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό και τις αιχμές που άφησε στην τουρκική συμπεριφορά των παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Ta tweets του Αλέξη Τσίπρα στα ελληνικά:

Τα ίδια tweets ανέβηκαν το βράδυ της Κυριακής και στον ξενόγλωσσο λογαριασμό του κ. Τσίπρα:

Λίγο αργότερα όμως, από τον ξενόγλωσσο λογαριασμό του κ. Τσίπρα, σβήστηκαν όλες οι αναφορές, και παραμένουν μονάχα στο ελληνικό προφίλ.

[adsense]

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σβήστηκαν μετά την παρέμβαση του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, που έγραψε στον δικό του λογαριασμό: «Τα σχόλια για τους πιλότους από τον Αλέξη Τσίπρα δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επανήλθε με νέα ανάρτηση σημειώνοντας: «Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις», και πρόσθεσε: «Σημαντική Σύνοδος σήμερα για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή».

Send this to a friend