Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο

CALLER'S CHOICE

Ο αληθινός «Ιντιάνα Τζόουνς», κυνηγός του Αγίου Δισκοπότηρου, που αναγκάστηκε να συνεργαστεί με τους Ναζί

Αξιωματικός των SS, ο Ότο Ραν, συγγραφέας, ποιητής, μελετητής του Μεσαίωνα, αναζητούσε το Άγιο Δισκοπότηρο και ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Ιντιάνα Τζόουνς...

Αξιωματικός των SS, ο Ότο Ραν, συγγραφέας, ποιητής, μελετητής του Μεσαίωνα,  αναζητούσε το Άγιο Δισκοπότηρο και ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Ιντιάνα  Τζόουνς.

Τα περισσότερα από τα δημοσιευμένα έργα του αφορούν στο σπουδαίο κειμήλιο. Όσα πίστευε γύρω από το θέμα αυτό ταίριαζαν απόλυτα με τις ιδέες των Ναζί οι οποίοι είχαν την ίδια εμμονή για την ανεύρεσή του, το κοινό σημείο που τον ανάγκασε σε συνεργασία μαζί τους.

Από παιδί έβρισκε γοητευτικές τις ιστορίες του Μεσαίωνα. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Γκίσεν. Θαύμαζε τον αρχαιολόγο Ερρίκο Σλήμαν. Παρακινούμενος από τον καθηγητή του, Μπάρον Βον Γκαλ, μελέτησε το «Κίνημα των Καθαρών» μια χριστιανική σέχτα που την αντιμετώπισαν οι καθολικοί σταυροφόροι με αγριότητα και ολοκαύτωμα στο Μοντσεγκούρ, ένα κάστρο της νότιας Γαλλίας το 1244. Σκότωσαν εκατοντάδες γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους. Φήμη έλεγε ότι μεταξύ των λαφύρων που πήραν, ήταν και το Άγιο Δισκοπότηρο.

Στα 1931 ο Ραν πήγε στην περιοχή για έρευνες και έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Σταυροφορία για το Άγιο Δισκοπότηρο» στο οποίο περιέγραφε την άκαρπη αναζήτησή του.

Το 1933 γνωρίζεται με τον επικεφαλής των SS Χάινριχ Χίμλερ, ο οποίος του προσφέρει παχυλό μισθό για να γράψει τη συνέχεια του βιβλίου του. Ο Ραν εξεπλάγη από το πόσο καλά γνώριζε ο Χίμλερ το βιβλίο του. Ο Χίμλερ τον ενέταξε στα SS και λίγο αργότερα στην ερώτηση ενός φίλου του: «Τι στο καλό κάνεις;» ο Ραν απάντησε ντροπιασμένος: «Ένας άνθρωπος πρέπει να φάει. Να πω όχι στον Χίμλερ;»

Συνέχισε τις έρευνές του με χρηματοδότη τους Ναζί, τους οποίους θεωρούσε γελοίους. Έγραψε ακόμη ένα βιβλίο το «Αυλή του Εωσφόρου» λέγοντας για τις απεγνωσμένες προσπάθειές του να βρει το Δισκοπότηρο. Ο Ραν ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έπρεπε να είναι ένας αξιωματικός των SS.Όντας ομοφυλόφιλος και με αντίθετες αρχές με τους Ναζί , και αυτός και οι φίλοι του.

Το 1937 τιμωρήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά με 3 μήνες αναγκαστικής εργασίας στο Νταχάου. Αυτό ήταν που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Δήλωσε παραίτηση στον Χίμλερ. Αφελής μα γενναία κίνηση. Κανείς δεν έφευγε από τα SS. Είχε παγιδευτεί. Λέγεται ότι του δόθηκε η επιλογή της αυτοκτονίας. Τον Μάρτιο του 1939 ανέβηκε στα χιονισμένα βουνά του Τιρόλου. Η σορός του βρέθηκε την επόμενη ημέρα παγωμένη. Λέγεται ότι είχε καταπιεί δηλητήριο. Ήταν μόλις 34 χρονών. Η ζωή του Ραν αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης  για το σενάριο του Ιντιάνα Τζόουνς.

Πηγή: Mηχανή του Χρόνου

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 10 Απριλίου
Γιώργος Καραϊβάζ: Τι γράφουν διεθνή ΜΜΕ για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου
Πέθανε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης που δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις
Εκδήλωση του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου για την πανδημία- Ποιοι θα είναι οι ομιλητές (ΒΙΝΤΕΟ)
Το νέο σποτ για τα self tests στα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)
Γιάννα Αγγελοπούλου: Με παραδοσιακή ενδυμασία στην Άμφισσα (ΦΩΤΟ)