Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αλλαγές στην ΕΡΤ: Ποιοι δημοσιογράφοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Ραγδαίες αλλαγές αναμένονται στην ΕΡΤ το επόμενο χρονικό διάστημα και αρκετοί είναι οι δημοσιογράφοι που αναμένεται να φύγουν.

Ραγδαίες αλλαγές αναμένονται στην ΕΡΤ το επόμενο χρονικό διάστημα και αρκετοί είναι οι δημοσιογράφοι που αναμένεται να φύγουν.

Η μεγαλύτερη εκκρεμότητα που είχε αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση είναι τα τηλεοπτικά των ομάδων. Η απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανάψει το «πράσινο φως» για τον ΠΑΟΚ, τον ΟΦΗ αλλά και τη Super League 2.

Αν τελικά η πρόταση περάσει και με τη νέα κυβέρνηση τότε το ετήσιο καθαρό κόστος για την ΕΡΤ ανεβαίνει στα 50 εκατομμύρια αν συνυπολογίσουμε τη συμφωνία που ήδη υπάρχει από την περασμένη σεζόν με τις επτά ομάδες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real είναι πολύ πιθανό να γίνει επαναδιαπραγμάτευση για τους όρους αλλά και κούρεμα του κόστους. Ο χρόνος βέβαια πιέζει ασφυκτικά αφού το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου.

Σε εκκρεμότητα είναι βέβαια και το θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου. Ήδη παραιτήθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Δρόσος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Λευτέρης Αρβανίτης. Θα παραμείνουν βέβαια στη θέση τους μέχρι την αντικατάστασή τους. Όπως αναφέρει η Real αναμένεται να παραιτηθεί και η Κατερίνα Τσατσαρώνη και ο πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος Λεοντής.

Αναφορικά με τις ενημερωτικές εκπομπές, οριστικά αυλαία θα ρίξει η «Δεύτερη Ματιά» με την Κατερίνα Ακριβοπούλου και η «Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο αλλά και η «Άλλη Διάσταση» με την Φωτεινή Λαμπρίδη.

Ακόμη, λήγουν και οι συμβάσεις των δημοσιογράφων που είχαν προσληφθεί ως σύμβουλοι της διοίκησης. Εκτός της Δημόσιας Τηλεόρασης θα βρεθεί ο Πάνος Χαρίτος που είχε σύμβαση ως σύμβουλος του Λευτέρη Αρβανίτη αλλά και ο Σπύρος Χαριτάτος που είχε προσληφθεί ως σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Δρόσου.

Send this to a friend