• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 08:58

Αθήνα

14 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Aμυράς στο TheCaller: Θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι άνθρωποι της δημιουργίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Γιώργος Αμυράς πιστεύει στη δύναμη των μεταρρυθμίσεων που θα πηγάζουν από τις ανάγκες της κοινωνίας και θα γίνονται πράξη από ανθρώπους που θα νοιάζονται για το γενικό καλό εκτιμώντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός που μπορεί να προωθήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και τις καλές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

Ο Γιώργος Αμυράς πιστεύει στη δύναμη των μεταρρυθμίσεων που θα πηγάζουν από τις ανάγκες της κοινωνίας και θα γίνονται πράξη από ανθρώπους που θα νοιάζονται για το γενικό καλό εκτιμώντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός που μπορεί να προωθήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και τις καλές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Ζωγράφος

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ εξηγεί πώς μια αποστροφή του λόγου του ένα χρόνο πριν, τελικά γίνεται πράξη σήμερα για εκείνον υποστηρίζοντας παράλληλα πως η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χαμένες ευκαιρίες.

Την ίδια ώρα τονίζει επιπροσθέτως πως είναι λογικό, τέσσερα χρόνια μετά τις τελευταίες κάλπες οι ευρωεκλογές να έχουν λάβει και χαρακτήρα εθνικού δημοψηφίσματος σημειώνοντας παράλληλα πως για τη ΝΔ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. «Θέλουμε ισχυρή νίκη  στις ευρωεκλογές ώστε  να έχουμε να θυμόμαστε ότι η πρώτη φορά Αριστερά ήταν και η τελευταία».

«Καλύτερα να Πάμε στον Κυριάκο», είχατε επισημάνει σε αποστροφή του λόγου σας, ένα χρόνο πριν, ως αποτέλεσμα της διαφωνίας σας για σειρά επιλογών του Ποταμιού. Τι ήταν εκείνο που σας ώθησε να κάνετε πράξη την δήλωση αυτή;

«Πιστεύω στη δύναμη των μεταρρυθμίσεων που θα πηγάζουν από τις ανάγκες της κοινωνίας και θα γίνονται πράξη από ανθρώπους που θα νοιάζονται για το γενικό καλό. Τη γραμμή αυτή την τήρησα χωρίς εκπτώσεις για όσο διάστημα ήμουν στο Ποτάμι. Διαφώνησα σε ένα μείζον εθνικό θέμα, δηλαδή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ανεξαρτητοποιήθηκα, καταψήφισα τις Πρέσπες γιατί πρόκειται για εθνική υποχώρηση, και παραιτήθηκα από βουλευτής παραδίδοντας την έδρα μου στο Ποτάμι, προκειμένου να κατέλθω ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός που μπορεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις καλές αλλαγές  που χρειάζεται η Ελλάδα, όχι μόνο στην οικονομία αλλά παντού. Στην Παιδεία που επί Συριζα κυριολεκτικώς έχει διαλυθεί, στην Υγεία που διαρκώς υποβαθμίζεται, στη δημόσια ασφάλεια και το κοινωνικό κράτος. Η Ελλάδα χαντακώθηκε επί Τσίπρα, δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε άλλες ευκαιρίες. Οι άλλες χώρες της Ευρώπης τρέχουν, πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τις δυνάμεις της επανεκκίνησης».

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Προεδρία της Commission Manfred Weber επέλεξε την Αθήνα ώστε να εκκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του. Τι σημαίνει αυτό για την Νέα Δημοκρατία και, εν τέλει, την Ελλάδα;

«Ο κ. Βέμπερ με την επιλογή του αυτή τίμησε την Ελλάδα αλλά και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν από τους πρώτους πολιτικούς αρχηγούς που εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του για τον αγώνα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις κάλπες της 26ης Μαΐου. Η Ελλάδα χρειάζεται συμμαχίες, όχι μόνο για τις δύσκολες στιγμές, σαν και αυτές που ζήσαμε εξαιτίας του κ. Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 αλλά γιατί πρέπει να ακούγεται η φωνή μας δυνατά στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η φιλία Βέμπερ- Μητσοτάκη λειτουργεί προς όφελος της χώρας και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι κακόπιστος. Η ειλικρίνεια χτίζει τις σχέσεις του μέλλοντος, όχι σαν τον κ. Τσίπρα που από το «Go Back μαντάμ Μέρκελ» πέρασε στο άλλο άκρο σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων».

Οι ευρωπαϊκές εκλογές πραγματοποιούνται με το βλέμμα στραμμένο στην εσωτερική πολιτική. Πόσο αυτό επηρεάζει την ατζέντα που θέτει τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και εσείς ως υποψήφιος στην δημόσια συζήτηση;

«Είναι λογικό, 4 χρόνια μετά τις τελευταίες κάλπες οι Ευρωεκλογές να έχουν λάβει και χαρακτήρα εθνικού δημοψηφίσματος. Για εμάς  στη ΝΔ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θέλουμε ισχυρή νίκη  στις Ευρωεκλογές ώστε  να έχουμε να θυμόμαστε ότι η πρώτη φορά Αριστερά ήταν και η τελευταία».

Η απορρόφηση  κονδυλίων του ΕΣΠΑ, και ευρωπαϊκών πόρων γενικότερα, διατηρεί ιδιαίτερη θέση στον διάλογο που αφορά στην σχέση Ελλάδας- ΕΕ. Φαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα η ευκαιρία να ξεφύγουμε από μία συζήτηση διαχειριστικής φύσης σε μια ουσιώδη για το μέλλον της χώρας μας στην  Ευρωπαϊκή οικογένεια;

«Η Ευρώπη και πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Όχι με τη λογική  ΣΥΡΙΖΑ του 2015 που παρ’ ολίγο να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Όχι με τον παραλογισμό των ακραίων ευρωσκεπτικιστών που αναβιώνουν τον επικίνδυνο εθνικισμό. Η ΝΔ αγωνίζεται να υπερισχύσει η ενότητα και η κοινωνική αλληλεγγύη για να μπορέσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες να νιώσουν και πάλι ότι έρχονται ημέρες ασφάλειας και ευημερίας. Εγώ θέτω τρεις βασικούς στόχους: Πρώτον να κάνουμε τα πάντα ώστε να κρατήσουμε στην Ελλάδα τις παραγωγικές γενιές και να επιστρέψουν οι νέοι και οι επαγγελματίες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό για καλύτερη τύχη. Δεύτερον να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, γιατί χωρίς υγιές περιβάλλον δεν υπάρχει αύριο. Τρίτον να προστατεύσουμε τους πολίτες και τους χρήστες του διαδικτύου από την άγρια εκμετάλλευση των προσωπικών τους δεδομένων που πολλές φορές γίνεται εν αγνοία τους επηρεάζοντας όχι μόνο τη ζωή τους αλλά και τη λειτουργία της σύγχρονης δημοκρατίας».

Send this to a friend