Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Ζαλίζουν» οι αριθμοί! Συμφωνία ύψους 180 εκατ. ευρώ έκλεισε ο όμιλος ΑΝΤ1- Τι δήλωσε ο Θοδωρής Κυριακού

Συμφωνία συνολικού ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, καθώς προχώρησε στην πώληση των εταιρειών του στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Συμφωνία συνολικού ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, καθώς προχώρησε στην πώληση των εταιρειών του στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος διέθετε στη Σερβία δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, 4 websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ στο Μαυροβούνιο, είχε ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και έναν ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο πρόεδρος του Ομίλου, Θοδωρής Κυριακού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία πώλησης μέσα από δήλωσή του, στην οποία επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύξαμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Η δυναμική παρουσία μας σε αυτές τις χώρες, όλα αυτά τα χρόνια και η επιτυχημένη συμφωνία για την πώληση των δικτύων μας αποδεικνύουν τη δυνατότητά μας να επενδύουμε σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές εδραιώνοντας την παρουσία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Συνεχίζουμε να επενδύουμε διεθνώς σε νέες ευκαιρίες στο χώρο των Media και παραγωγής περιεχομένου».

Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εισήλθε στην αγορά της Σερβίας εξαγοράζοντας το κανάλι Fox Televizija Serbia του Rupert Murdoch με μερίδιο αγοράς 4% αναπτύσσοντάς το σε κυρίαρχο Media Όμιλο της Σερβίας με ηγετικό μερίδιο αγοράς. Ο όμιλος διακρίνοντας εγκαίρως την ευκαιρία στην αγορά της Σερβίας επένδυσε στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου υψηλής ποιότητας και κατέστη ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στην τοπική αγορά με περισσότερες από 4.000 ώρες τοπικού προγράμματος.

Έτσι, συνεχίζει και τα τελευταία χρόνια τη στρατηγική διερεύνησης νέων ελκυστικών αγορών και επενδύσεων σε πρωτοποριακές εταιρείες στο χώρο των Media. Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν έχει ανακοινώσει ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις και διεθνείς συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες από τους συγκεκριμένους χώρους. Σ’ αυτό το πλαίσιο επένδυσε στο Facebook, το Twitter, το Spotify και την Imagine Entertainment καθώς και σε καινοτόμες διεθνείς εταιρείες όπως η VICE, η Τhrive Global και η Cheddar. Επίσης, είναι στρατηγικός εταίρος και ένας από τους βασικούς μετόχους της επενδυτικής τράπεζας Raine Group.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ παραμένει παγκοσμίως ένας ισχυρός επενδυτής στο χώρο των ΜΜΕ και της Ψυχαγωγίας με παρουσία σε 20 χώρες στην Ευρώπη, τη βόρεια Αμερική και την Αυστραλία και απασχολεί περισσότερους από 2.600 εργαζόμενους.

Send this to a friend