Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Προκαλούν οι Τσάμηδες: «Καλούμε τους Αλβανούς πολίτες να μποϋκοτάρουν τα ελληνικά προϊόντα στην αγορά και τις ελληνικές τράπεζες»

Σε μποϋκοτάζ ελληνικών προϊόντων καλούν οι τσάμηδες! Ας εξαιρέσουν το ξύδι ,γιατί μάλλον θα τους χρειαστεί…

Το κόμμα των τσάμηδων PDIU   και ο σύλλογος “τσαμουριά”, σύμφωνα με την balkanweb.com και άλλες ιστοσελίδες, αντέδρασε έντονα  μετά τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Ελλάδος κ. Ν. Κοτζιά, σύμφωνα με  τις οποίες, κατά τις ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις, το "τσάμικο" δεν έχει συζητηθεί καθόλου. Στις δηλώσεις του κ. Κοτζιά αναφέρθηκε η ιστοσελίδα balkanweb.com, επικαλούμενη τη συνέντευξη που ο κ. Κοτζιάς παραχώρησε στην ιστοσελίδα euroactiv.com.

Η ανακοίνωση του κόμματος των τσάμηδων  PDIU :

“Το κόμμα μας PDIU και ο σύλλογος “Τσαμουριά”  παρακολούθησαν με ανησυχία τις επανειλημμένες δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Ελλάδος κ. Κοτζιά ότι στις διαπραγματεύσεις Αλβανίας- Ελλάδος δεν θα συζητηθεί το “τσάμικο”. Η μη συζήτηση του “τσάμικου” απαιτεί  εξηγήσεις και άμεση αντίδραση από την αλβανική κυβέρνηση και το αλβανικό ΥΠΕΞ διότι πρόκειται όχι μόνο  για ένα εθνικό θέμα υψηλής ευαισθησίας για όλους τους Αλβανούς αλλά, ειδικά για μία ανθρώπινη υπόθεση  που θίγει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες – θύματα της γενοκτονίας. Τονίζουμε ότι, ο χειρισμός αυτού του θέματος αποτελεί υποχρέωση για την αλβανική κυβέρνηση, βάσει του Ψηφίσματος της Αλβανικής Βουλής για το “τσάμικο ζήτημα” και του νόμου  της αλβανικής Βουλής του 1994 που καθιερώνει την 27η Ιουνίου ως ημέρα της Γενοκτονίας σε βάρος των Αλβανών της τσαμουριάς, ημερομηνία η οποία κατά ειρωνεία της τύχης συμπίπτει  μ΄ αυτή την περίοδο, όταν επιδιώκεται στο ζήτημα αυτό να τεθεί η πλάκα της λήθης. Ζητούμε ο ΥΠΕΞ κ. Μπουσάτι να εκπληρώσει  τις υποχρεώσεις του με  συνταγματική και ανθρώπινη ευθύνη.

Το κόμμα μας PDIU και ο σύλλογος "τσαμουριά"  είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν στις συνομιλίες αλλά οι δηλώσεις ότι η ελληνική πλευρά δεν δέχεται να συζητήσει, αποτελεί ανήθικη δικαιολογία και προδοσία έναντι  του εθνικού θέματος. Καλούμε τον κ. Κοτζιά  να είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του  και να μην αυτοϊκανοποιείται, διότι πάντα θα βρίσκεται αντιμέτωπος με  το “τσάμικο ζήτημα”, με τους τσάμηδες, με τους σκοτωμένους, με το Διεθνές Δικαστήριο αλλά και με τη Δίκη της Ιστορίας και οφείλει να γνωρίζει καλά ότι δεν θα έχει πάντα απέναντί του δουλοπρεπείς  κρατικούς  λειτουργούς οι οποίοι άλλα λένε στα Τίρανα και άλλα στην Αθήνα. 

Ο σύλλογος τσαμουριά και το κόμμα  PDIU, καλεί τους κ.κ. Μπουσάτι και Κοτζιά να δώσουν λύση στο θέμα αυτό σε πνεύμα διαλόγου και καλής γειτονίας διότι εμείς περιμένουμε με υπομονή, σε αντίθετη περίπτωση όμως, θα  έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή μας αντίδραση, με διαμαρτυρίες   και με όλες τις μορφές της έντονης εξέγερσης ανθρώπων που έχουν τόσα χρόνια  που περιμένουν με μεγάλη υπομονή οι οποίοι όμως δεν μπορούν να αποδεχθούν την προσβολή της τραγωδίας που έχουν υποστεί οι προγονοί τους. Εμείς θα καλέσουμε τους Αλβανούς πολίτες να συμμετάσχουν σε  διαμαρτυρία, πρώτο βήμα της οποίας θα είναι να μποϋκοτάρουν τα ελληνικά προϊόντα στην αγορά και τις ελληνικές τράπεζες, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν και  άλλες πιο έντονες και πιο ριζοσπαστικές μορφές αντίδρασης. Η αξιοπρέπειά μας αξίζει πολύ περισσότερα και οι διαμαρτυρίες μας θα  ξεπεράσουν τα όσα έχουν προβλέψει οι προδότες αυτής της  υπόθεσης”.

Κανένα τσάμικο δεν υπάρχει και το μόνο που πρέπει να συζητηθεί και να διερευνηθεί είναι ο ρόλος των προγόνων όλων αυτών που σήμερα εμφανίζονται και αδικημένοι, την εποχή της κατοχής. Όλα τ΄ άλλα είναι για γέλια και για κλάματα.

Πηγή: militaire.gr

Send this to a friend