Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξεσπά μέσα από τις φυλακές η Έλενα Πολυχρονοπούλου: «Θέλω να πληρώσει για όλα ο σύντροφός μου»

CALLER'S CHOICE

Απ. Πόντας: «Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι όλων των Ελλήνων- Αντιπροσωπεύει κυρίως εκείνους που φωνάζουν ΌΧΙ εννοώντας ΝΑΙ»

«Είναι λυπηρό, πως αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα κοινά του τόπου σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης) Απόστολος Πόντας για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ...

«Είναι λυπηρό, πως αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα κοινά του τόπου σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης) Απόστολος Πόντας για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Η προηγούμενη Δευτέρα ήταν μια ημέρα συνειδητοποίησης για τους Έλληνες πολίτες. Κατάλαβαν με τον πλέον αδιαμφησβήτητο τρόπο ότι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, πως έχουν εμπιστευτεί την διαχείριση των υποθέσεών τους, σε μια κυβέρνηση που την διακρίνει η μετριότητα, η έλλειψη οξυδέρκειας και σύγχρονης αντίληψης, σε μια κυβέρνηση η οποία χαρακτηρίζεται από τις ανεπάρκειές της και όχι από τις ικανότητές της.

Γράφει ο Απόστολος Πόντας

Οργίαζαν στον Τύπο οι φήμες για διάγγελμα δημοψηφίσματος από τον Πρωθυπουργό, για προκήρυξη εκλογών, για αιφνίδιο ανασχηματισμό. Όλες οι προαναφερόμενες «πληροφορίες» διέρρεαν την ίδια στιγμή που το μέγα ζήτημα της αξιολόγησης παρέμενε ανοιχτό. Ενώ λοιπόν η Ελληνική αντιπροσωπία στις Βρυξέλες αγωνίζονταν για την ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων ιδιαιτέρως κρίσιμων για την Χώρα, το Μέγαρο Μαξίμου με αφέλεια και κυνισμό  «ψιθύριζε» φωναχτά και αδιακρίτως σενάρια. Η Κυβέρνηση δηλαδή πειραματίστηκε μικροπολιτικά, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το γεγονός πως η συμφωνία για την αξιολόγηση επηρεάζει άμεσα την ρευστότητα της Ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση την διατήρηση της εύθραυστης ισορροπίας που προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα έξι τελευταία χρόνια των μνημονίων.

Τα δυο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης της Χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακόμα προσπαθούμε να διακρίνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του πολιτικού και διαχειριστικού αποτυπώματος της κυβέρνησης αυτής. Να καταλάβουμε δηλαδή τι επιδιώκει η κυβέρνηση, ποιες προτεραιότητες έχει θέσει, ποιο ακριβώς σχέδιο εκτελεί, πως αντιλαμβάνεται την έννοια «διαχείριση κρίσεων» και ποιες μεταρρυθμίσεις έχει αποφασίσει να προωθήσει. Εμείς ως ΕΔΕΜ, αλλά και πολλοί άλλοι μαζί μας, δεν έχουμε καταφέρει να αναγνωρίσουμε στις επιλογές της κυβέρνησης κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία θα αποτελούσαν στοιχεία  ενός ολοκληρωμένου πολιτικού αφηγήματος. Αντιθέτως, μέσα από τις συνεχείς παλινωδίες, τις ασάφειες και τους μικροπολιτικούς πειραματισμούς, έχουμε κατανοήσει απόλυτα το τί ακριβώς δεν είναι αυτή η Κυβέρνηση, σε τί υστερεί, που υπολείπεται.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη, δεν είναι διαβασμένη και επιμελής. Δεν είναι σίγουρα συγκεντρωμένη στο Έργο της, δεν είναι σύγχρονή και δεν αντιλαμβάνεται την πολυπλοκότητα της Ευρωπαϊκής και Οικουμενικής οικονομίας. Υπολείπεται σε κατάρτιση των συνομιλητών της, αδυνατεί να υπερβεί την πρωτόγονη μορφή ενός ξεπερασμένου αριστερισμού που την διαχέει και τραυλίζει ένα ακατανόητο Ευρωπαϊκό αφήγημα, μιας και έχει καταφέρει να υπονομεύσει την αξιοπιστία της Χώρας με την αξέχαστη διαπραγματευτική στρατηγική του «καθήμενου Βούδα» που εισήγαγε στα Ευρωπαϊκά ήθη ο κ. Βαρουφάκης και την βλαχομπαρόκ διπλωματία στην οποία πρωτοστατεί ο κυβερνητικός εταίρος κ. Καμμένος.

Επίσης δεν είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Αντιπροσωπεύει κυρίως εκείνους που φωνάζουν ΌΧΙ εννοώντας ΝΑΙ και εκείνους που κουτοπόνηρα συμφωνούν στο εξωτερικό με τους εταίρους και συμμάχους μας, ενώ επανερχόμενοι στο εσωτερικό, διαφωνούν μαζί τους μέσα από εθνικιστικές και ιδεολογικές κορόνες.

Είναι λυπηρό η ελληνική κυβέρνηση να χαρακτηρίζεται από αυτά που δεν είναι. Είναι επίσης λυπηρό, πως αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα κοινά του τόπου σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας. Είναι εξόχως απογοητευτικό για εμάς στην Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (ΕΔΕΜ), να βλέπουμε συνομηλίκους μας, όπως είναι τα κεντρικά πρόσωπα του κυβερνητικού σχηματισμού, να ξεχειλίζουν από συντηρητισμό και να υποτάσσονται σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδεολογικές παραισθήσεις.

Η ελαφρότητα αυτού του «δεν είναι» θα πρέπει να συγκρατηθεί με αντίβαρο τον λόγο και τον σχεδιασμό μας, ειδάλλως, όταν θα σκάσει το μπαλόνι της τωρινής δήθεν διακυβέρνησης, θα βιώσουμε με τρόπο βάρβαρο, ως πειραματόζωα, τον νόμο της βαρύτητας!

* Ο Απόστολος Η. Πόντας είναι Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.Μ. (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης) Συνεργαζόμενοι με Δημοκρατική Συμπαράταξη   

Ροή Ειδήσεων

20/09/2021 | 08:19

Σάμος: Σάμος: Έσβησε η φωτιά στο ΚΥΤ στο Βαθύ

20/09/2021 | 08:13

Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι – Οι ημερομηνίες

20/09/2021 | 08:09

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

20/09/2021 | 08:02

Τραγωδία στο Ηράκλειο Κρήτης: Νεκροί δύο νέοι σε τροχαίο, ο ένας ανήλικος (Σκληρές εικόνες)

20/09/2021 | 07:50

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

20/09/2021 | 07:31

Καιρός: Η εβδομάδα ξεκινά με υψηλές θερμοκρασίες (ΒΙΝΤΕΟ)

20/09/2021 | 07:18

ΔΕΘ: Ο Τσίπρας, τα διλήμματα των εκλογών και το άνοιγμα στη μεσαία τάξη και στους ψηφοφόρους του παλιού ΠΑΣΟΚ

20/09/2021 | 07:06

Ώρα ανακοινώσεων για την τρίτη δόση σε άνω των 60 και υγειονομικούς – Ανησυχία των ειδικών για Βόρεια Ελλάδα και σχολεία

20/09/2021 | 00:07

Κλήρωση Τζόκερ: Που παίχτηκε το τυχερό δελτίο που κερδίζει σχεδόν 60.000 ευρώ

19/09/2021 | 23:50

The Voice: Ο παίκτης που έχασε τον πατέρα του από κορονοϊό – «Ήταν μουσικός – Πιστεύω με ακούει εκεί που είναι»

19/09/2021 | 23:42

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-1: Με γκολ από πέναλτι ο «Δικέφαλος του Βορρά»-Άξιζαν την ισοπαλία οι Αρκάδες

19/09/2021 | 23:36

Λαμία – Ολυμπιακός 1-2 με «καρδιοχτύπι» για τους ερυθρόλευκους! (BINTEO)

19/09/2021 | 23:28

Σύρος: Συνελήφθη διευθυντής σχολείου μετά από μήνυση αρνήτριας μητέρας και καθηγήτριας για «εσχάτη προδοσία»!

19/09/2021 | 23:17

Η ατάκα Τσίπρα για τον Ραντανπλάν που έχει γίνει viral – Τι εννοούσε

19/09/2021 | 23:03

The Voice: Ο παίκτης που ήταν μαζί με Λιανό και Αργυρό στο Fame Story 3! (vid)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου
Πάτρα: Βίντεο που κόβει την ανάσα με το καρτ να «καρφώνεται» στο σημείο που καθόταν ο 6χρονος
Εφημερίδα «Ηλιοτυπία» – Η Ηλιούπολη Απέκτησε Τη Δική Της Εφημερίδα
Κίνηση αποκατάστασης του efood από εργαζομένους της! «Μακάρι όλοι οι εργοδότες να ήταν σαν της efood»
Η Μάγδα Φύσσα αγκαλιά με την μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου στην πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα
Επίθεση με βιτριόλι: Οργή της Ιωάννας για όσα λέει ο 40χρονος για άλλο τρίτο πρόσωπο (vid)