Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Στο νοσοκομείο η Ολυμπία Χοψονίδου (ΦΩΤΟ)

CALLER'S CHOICE

Απαντούν τα ΝΕΑ στην επίθεση στον ΔΟΛ: «Η εξουσία πνίγηκε στον Ρουβίκωνα – Η κουλτούρα της βαριοπούλας δεν μας αγγίζει»

Μέσα από το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα» δίνεται αιχμηρή απάντηση για την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του ΔΟΛ.

Μέσα από το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα» δίνεται αιχμηρή απάντηση για την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του ΔΟΛ.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο με τίτλο «Μια στιγμή» τονίζεται από την εφημερίδα πως  «η περιπέτεια της τελευταίας περιόδου μας χαλύβδωσε τόσο ώστε είναι αδύνατον να μας τρομάξουν οι παρακρατικές πρακτικές, η καθεστωτική νοοτροπία, η ωμή βία».

Ακολουθεί ολόκληρο το σχετικό άρθρο:

Για μια εφημερίδα έρχεται η δύσκολη αλλά ευτυχώς σπάνια στιγμή που αναγκάζεται να γράψει για τον εαυτό της. Μια τέτοια στιγμή είναι κι αυτή εδώ. Αναγκαζόμαστε να γράψουμε για εμάς επειδή το κτίριο όπου χτυπούσε η καρδιά των «ΝΕΩΝ» επί 13 χρόνια έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Γράφουμε σήμερα για εμάς προκειμένου να πούμε ότι τον τελευταίο χρόνο δώσαμε μια σκληρή μάχη επιβίωσης, μια μάχη όχι μόνο απέναντι στην οικονομική δυσπραγία αλλά και απέναντι στους μύχιους πόθους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να μας ελέγξει ή ακόμη και να μας κλείσει.

Το κάναμε με πάθος με επαγγελματισμό, αλλά και με αίσθηση του χρέους που είχαμε απέναντι στην ιστορία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Αυτό που πολλοί εύχονταν να είναι μια δονκιχωτική ματαιοπονία αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ένας αγώνας επιβίωσης. Ήταν μια νίκη.

Κι αν συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια αίσθηση χρέους, δεν είναι επειδή μας δόθηκαν χρήματα – οι αμοιβές μας εξάλλου είναι χαμηλότερες – αλλά επειδή μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε αυτό που μας αρέσει: δημοσιογραφία με άποψη και ρεπορτάζ χωρίς υποβολείς και εγκάθετους.

Η περιπέτεια της τελευταίας περιόδου μας χαλύβδωσε τόσο ώστε είναι αδύνατον να μας τρομάξουν οι παρακρατικές πρακτικές, η καθεστωτική νοοτροπία, η ωμή βία. Η εξουσία πνίγηκε στον Ρουβίκωνα.

Η κουλτούρα της βαριοπούλας δεν μας αγγίζει.Το είχαμε πει τότε και δεν μπορούμε παρά να το επαναλάβουμε τώρα, ζητώντας συγγνώμη από τους αναγνώστες μας γι’ αυτήν την απαραίτητη στιγμή αυτοαναφορικότητας: Είμαστε εδώ.

Πρωτομαγιά 2021: Για πότε μεταφέρεται ο εορτασμός της – Τι θα γίνει με τις αργίες του Πάσχα
Κωνσταντίνα Ρασβάνη: Η μαθήτρια από τον Βόλο που έγινε δεκτή στο MIT με πλήρη υποτροφία
Βασιλακόπουλος για self test: Το αρνητικό έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ψευδές – Δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα
«Θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα», λέει ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη που πήρε υποτροφία στο Yale
Εκδήλωση του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου για την πανδημία
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου