Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Απασφάλισε» η Κανέλλη! «Χαφιεδισμός και ρουφιανιλίκι Μπογδάνου» - Τι απαντά ο βουλευτής της ΝΔ

«Πυρ και μανία» με τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» και επιτέθηκε στον Κων. Μπογδάνο με αφορμή την υπόθεση του μέλους του ΚΚΕ που σαν… καρατέκα χτύπησε αστυνομικό των ΜΑΤ.

«Πυρ και μανία» με τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» και επιτέθηκε στον Κων. Μπογδάνο με αφορμή την υπόθεση του μέλους του ΚΚΕ που σαν… καρατέκα χτύπησε αστυνομικό των ΜΑΤ.

Η βουλευτής αναφερόμενη στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του μέλους του ΚΚΕ, έκανε λόγο για «ρουφιανιλίκια και χαφιεδιλίκια και εκμετάλλευση για ίδιον όφελος ενός επεισοδίου που δεν σε αφορά», ενώ είπε πως στόχος του είναι να γίνει διάσημος, επισημαίνοντας μάλιστα πως και η ίδια θα έκανε ακριβώς το ίδιο «αν της την έπεφταν τα ΜΑΤ».

«Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να λυθεί με ρουφιανιλίκια και χαφιεδιλίκια και εκμετάλλευση ίδιον όφελος ενός επεισοδίου που δεν σε αφορά», είπε αρχικά η Λιάνα Κανέλλη και όταν ρωτήθηκε από τον Χρήστο Κούτρα τι ακριβώς εννοεί, συνέχισε: «Μην με αναγκάσεις να τον κάνω περισσότερο διάσημο απ’ όσο προσπαθεί να γίνει». Ο δημοσιογράφος τη ρώτησε εκ νέου αν αναφέρεται στον Μπογδάνο και η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε: «Ναι, αυτός είναι ο στόχος του. Και επειδή ο στόχος του φτάνει στο να πιάνει το στόμα του ιστορίες από το ΑΚΕΛ και το ΚΚΕ μέχρι τα τελευταία 100 χρόνια του τόπου, επειδή δεν έχω καμία διάθεση να αντιμετωπίσω ποτέ μου το τέρας σαν να του μοιάζω, δεν θέλω να πάω παραπέρα. Αρκετή δημοσιότητα πήρε από μια κλωτσιά που δεν είχε το κουράγιο ο ίδιος να δώσει ποτέ στη ζωή του για λογαριασμό τρίτου, γιατί η κλωτσιά που έδωσε ο νεαρός ήταν για λογαριασμό τρίτου. Υπερασπίστηκε ανθρώπους που τους επιτέθηκαν. Πάντως στην ηλικία του και στη θέση του αν μου την έπεφταν τα ΜΑΤ θα έκανα ακριβώς το ίδιο».

Μερικά λεπτά αργότερα και ενώ η κ. Κανέλλη είχε αποχωρήσει από το στούντιο, έκανε παρέμβαση ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος υποστήριξε πως ο τρόπος της «θυμίζει σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας» και πως κάνει ιδεολογικό αγώνα, διερωτώμενος «καυστικά»: «Πόσους σταυρούς πήρε η κα. Κανέλλη στην Α’ Αθήνας; Πόσους σταυρούς πήρα εγώ; Ποιος έχει ανάγκη να στοχοποιεί για πολιτικούς λόγους;».

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

«Με λύπη πληροφορούμαι ότι η κα. Κανέλλη με έναν τρόπο ο οποίος θυμίζει σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας προσωποποιεί την αυτονόητη για μένα αναπαραγωγή και όχι αποκάλυψη των στοιχείων ενός δράστη εγκληματικής ενέργειας. Τα «ρουφιάνος» και τα «χαφιές» και η ιδεολογικοποίηση ουσιαστικά της πολιτικής διαφωνίας είναι μέθοδοι που όχι μόνο θέτουν τους πολιτικούς αντιπάλους, όπως εμένα σε κίνδυνο, η κα Κανέλλη καλά θα κάνει να μάθει λίγο για το πώς λειτουργεί ένας γενικότερος χώρος ο οποίος την ακούει, αλλά επίσης βάλουν κατά του ύφους που θα έπρεπε να έχουν τα στελέχη του ελληνικού κοινοβουλίου. Όσον αφορά στο αν το κάνω για προσωπικούς λόγους, η χρεοκοπημένη πολιτική ιδεολογία της κας Κανέλλη ενδεχομένως σιγά σιγά ν’ αρχίσει να μοιάζει με την πολιτική της πορεία. Πόσους σταυρούς πήρε η κα. Κανέλλη στην Α’ Αθήνας; Πόσους σταυρούς πήρα εγώ; Ποιος έχει ανάγκη να στοχοποιεί για πολιτικούς λόγους; Κάνω ιδεολογικό αγώνα και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να το γυρνάει…».

Send this to a friend