Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Απασφάλισε» ο Χατζηνικολάου κατά Αλαφούζου! «Ο Γιαννάκης από το Φάληρο, που κάνει μπάνιο στα λαθραία στο Ασπρονήσι»

«Άγρια» κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου και τον εκδότη της εφημερίδας Real Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή για την Novartis.

«Άγρια» κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου και τον εκδότη της εφημερίδας Real Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή για την Novartis.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και το ραδιόφωνο του Ομίλου παρουσίασαν τα έγγραφα που παραδόθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής,  στα οποία γίνεται λόγος για διασύνδεση του εκδότη και γνωστού δημοσιογράφου στην υπόθεση. Μάλιστα η διασύνδεση Χατζηνικολάου με την Novartis αναφερόταν ιδιαίτερα εμφατικά και στις ραδιοφωνικές ειδήσεις του σταθμού, καθώς και σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

Σε αυτό το έγγραφο με ημερομηνία 1η Αυγούστου του 2017, όπως σημείωνε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κατονομάζονται οι εκδότες Νίκος Χατζηνικολάου και Μανώλης Βουλκίδης ως δύο πρόσωπα που διευκόλυναν τα ραντεβού και τις επαφές που είχε ο Κωνσταντίνος Φρουζής με την τότε κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή μεταχείριση από την Novartis στις διαφημιστικές δαπάνες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο: «-Νίκος Χατζηνικολάου: «είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Άμυνας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή. Για παράδειγμα η Novartis αύξησε τα τιμολόγια με την REAL MEDIA (που ανήκει στον Χατζηνικολάου). Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. H Novartis, πλήρωνε 3.000 ευρώ. Η διαφήμιση θα ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο θα ήταν αυξημένο. Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την Real Media άμεσα ούτως ώστε η Real Media να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα 4 μηνών αντί 9 μηνών. Επιπλέον η Real Media δεν θα είχε πληρώσει την έκπτωση 20% στον Zenith».

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στην διαφημιστική εταιρία PUBLICIS HELLAS με την εξής διατύπωση: «Ο Φρουζής απέδειξε τις δικαιολογίες (αιτιάσεις) για δωροδοκίες που πληρώνοντας από μικρότερες εταιρίες ΜΜΕ και την PUBLICIS HELLAS».

Η «σκληρή» απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου

Η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν «πληρωμένη» με επίθεση κατά του Γιάννη Αλαφούζου, ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ αλλά και κατά του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά, τόσο μέσα από το σχόλιό του στον Real FM αλλά και από αναρτήσεις στο Twitter.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφέρθηκε υποτιμητικά στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ μιλώντας για τον «Γιαννάκη από το Νέο Φάληρο» που «κάνει μπάνιο στα λαθραία στο Ασπρονήσι».

Αρχικά, ο κ. Χατζηνικολάου υπενθύμισε την εκστρατεία του ΣΚΑΪ για να πέσει η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (σ.σ. 1990-1993) και με αφορμή την αναφορά του ονόματός του από το δελτίο του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νόμισε ότι βρήκε ευκαιρία να λασπώσει εμένα και τον Real FM».

Σημείωσε μάλιστα πως η αναφορά του ονόματός του σε έγγραφο του FBI για την Novartis έχει ήδη απαντηθεί και «κανείς άλλος πέραν του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής δεν ασχολήθηκε με αυτά».

Υπενθύμισε επίσης πως «ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φρουζής παραδέχθηκε πως με έχει δει μια φορά στη ζωή του μαζί με άλλους δέκα» και σημείωσε πως «και ο πλέον ηλίθιος καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να είσαι με τον Φρουζή και να βάζεις πρωτοσέλιδα για τη Novartis την ίδια περίοδο».

Και πως το «συγκεκριμένο κωλόχαρτο (σ.σ. του FBI) το αναδείκνυε η Real με πρωτοσέλιδα τo 2017 όπως και τις μίζες της Novartis».

Προέτρεψε μάλιστα όποιος θέλει να μπει στο Twiiter να τα δει, ενώ έξαλλος ο Νίκος Χατζηνικολάου προέτρεψε τον «Γιαννάκη», όπως τον αποκάλεσε να βγάλει τον σκασμό.

Υπενθύμισε μάλιστα, λίγο αργότερα, πως ο Όμιλος Αλαφούζου έχει καταδικαστεί μία φορά στο παρελθόν επειδή τον συκοφάντησε πληρώνοντας 15 χιλιάδες ευρώ. «Ήταν οι πιο γλυκές διακοπές που έκανα ποτέ», σχολίασε.

«Πες μας πόση διαφήμιση πήρε ο όμιλός σου από τη Novartis τα χρόνια εκείνα;», ρώτησε ο Ν. Χατζηνικολάου, προσθέτοντας πως ο όμιλος της Real πήρε ψίχουλα.

«Σε τζίρο 35 εκατ. που έκανε το Real Group πήραμε ετήσια λιγότερα από τριάντα χιλιάδες. Μήπως τα έπαιρνες σε ένα μήνα αυτά;» πρόσθεσε για να συμπληρώσει πως θυμάται ότι «στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε τα σποτάκια της Novartis έπαιζαν κατά ριπάς».

«Όταν ανακοινώσεις πόσα χρήματα έχεις πάρει από τη Novartis τότε θα ξανασυζητήσω. Μέχρι τότε τον σκασμό και μπάνιο στο Ασπρονήσι», συμπλήρωσε.

«Είναι πολύ χαμηλό το ηθικό σου ανάστημα για να με πιάνεις στο στόμα σου» πρόσθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου και τον προέτρεψε να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό «που τον έχει χαμηλώσει στο ύψος του».

«Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω, αν χρειαστεί θα το κάνω και με πολύ πιο ενδιαφέροντα σχόλια» έκλεισε το σχόλιο ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Send this to a friend