• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 03:43

Αθήνα

6 oC

αίθριος καιρός

Απίστευτη ομοιότητα Μίκη Θεοδωράκη με το κέρινο ομοίωμα του στην Καβάλα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εντυπωσιάζει το κέρινο ομοίωμα του Μίκη Θεοδωράκη που δημιούργησε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης για το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στην Καβάλα. 

Ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018 και τον αποτυπώνει μεταξύ 50 με 55 ετών, όπως ήταν τέλη της δεκαετίας του ΄70 με αρχές του ΄80

«Τιμώ τον Μίκη Θεοδωράκη φιλοτεχνώντας το κέρινο ομοίωμά του», ανέφερε ο δημιουργός και προσθέτει:

Τα χέρια του ανοιχτά όπως όταν διευθύνει την ορχήστρα. Μοιάζουν με φτερούγες υπερήφανου αετού. Το βλέμμα ευθύβολο, αποφασιστικό .Το ύψος του τον κάνει ακόμη πιο επιβλητικό.

 

Έξι μήνες χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί η κέρινη φιγούρα του ,μελετώντας συνεχώς βίντεο με συνεντεύξεις του ιδίου προσπαθώντας να προσεγγίσω το πνεύμα πέρα απ την όψη.Παρατηρούσα την κάθε λεπτομέρεια στην κίνηση, στις εκφράσεις και ταυτόχρονα γινόταν το πλάσιμο των υλικών ,η τιθάσευσή τους, ώστε να βγει το αποτέλεσμα που επιθυμούσα.

 

Τιμώ τον Μίκη για την τεράστια πολιτιστική αξία του έργου του . Γιατί μέσα από την μουσική του , εμφύσησε στις καρδιές του λαού αγάπη για τον Ελύτη, τον Ρίτσο , τον Σεφέρη και πόσους ακόμη κορυφαίους ποιητές.

 

Γιατί είναι ένας από τους σπουδαιότερους νεοέλληνες .Γιατί αποτελεί ένα λαμπρό κεφάλαιο αυτού του τόπου. Για το αγωνιστικό και πάντα νεανικό του πνεύμα.

Τιμώ τον Μίκη γιατί είναι ένας υπερήφανος Έλληνας», καταλήγει.

Πηγή: Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων Θεόδωρου Κοκκινίδη www.kerinaomoiomata.gr

Send this to a friend