Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Απίστευτα στοιχεία για τα σπίτια στην Ξάνθη! 6.119 οικίες δε διαθέτουν ...τουαλέτα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα σπίτια στην Ξάνθη, αφού, όπως καταδεικνύουν, 6.119 οικίες στην ευρύτερη περιοχή δε διαθέτουν καθόλου τουαλέτες ή βρίσκονται οι τουαλέτες που έχουν βρίσκονται στην αυλή τους.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα σπίτια στην Ξάνθη, αφού, όπως καταδεικνύουν, 6.119 οικίες στην ευρύτερη περιοχή δε διαθέτουν καθόλου τουαλέτες ή βρίσκονται οι τουαλέτες που έχουν βρίσκονται στην αυλή τους.

Η εξήγηση είναι απλή και δεν έχει απαραίτητα να κάνει με την υγιεινή που ακολουθούν οι κάτοικοι της Ξάνθης. Η περιοχή έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό γνώρισμα. Τα σπίτια των προηγούμενων ετών δεν είχαν στο εσωτερικό τους την τουαλέτα, αλλά σε κάποιον εξωτερικό χώρο.

Στην Ξάνθη, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, από τα 55.178 σπίτια τα 49.059 έχουν εντός οικίας την τουαλέτα ενώ τα 6.119 έχουν WC είτε σε κάποιον εξωτερικό χώρο (αυλή) είτε δεν έχουν καθόλου τουαλέτα.

Σύμφωνα με το xanthinews.gr, η περιοχή με τα περισσότερα σπίτια χωρίς εσωτερική τουαλέτα είναι ο δήμος Μύκης όπου συναντά κανείς 2.223 σπίτια με εξωτερική ή καθόλου τουαλέτα ενώ 5.529 έχουν το WC σε εσωτερικό χώρο. Ακολουθεί ο δήμος Ξάνθης, όπου από τις συνολικά 33.536 κατοικίες οι 1.803 είτε δεν έχουν τουαλέτα ή τη διατηρούν σε εξωτερικό χώρο.

Στον δήμο Αβδήρων συναντά κανείς 1.147 σπίτια σε αντίστοιχη κατάσταση ενώ στον δήμο Τοπείρου μόλις 936. Πρακτικά, το 11% των σπιτιών στην Ξάνθη δεν διατηρεί την τουαλέτα σε κάποιον εσωτερικό χώρο αλλά αντίθετα εάν κάποιος ένοικος ή επισκέπτης χρειαστεί το WC θα πρέπει να το αναζητήσει στην αυλή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αλλιώς θα χρειαστεί τη βοήθεια κάποιου φιλεύσπλαχνου γείτονα.

Σπίτια με εξωτερικές ή καθόλου τουαλέτες δεν συναντά κανείς φυσικά μόνο στην Ξάνθη. Παρόμοια είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν οι κατοικίες στις γειτονικές περιοχές. Στην Καβάλα 3.167 σπίτια παρουσιάζουν την ίδια αρχιτεκτονική ενώ στη Θάσο υπάρχουν 774 οικίες με εξωτερική ή καθόλου τουαλέτα. Στον Έβρο ο αντίστοιχος αριθμός των σπιτιών ανέρχεται σε 4.109 ενώ στην Δράμα σε 3.047. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως τα ηνία διατηρεί με αισθητή διαφορά η Κομοτηνή, όπου 15.800 σπίτια παραμένουν χωρίς εσωτερική τουαλέτα.

Send this to a friend