Αθήνα

13 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Από την απόρριψη των ελληνικών ΑΕΙ στην Οξφόρδη και τη δικαίωση! Μάθημα ζωής η πορεία του τυφλού φοιτητή Αργύρη Κουμτζή

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Αργύρης Κουμτζής έδινε «μάχη» με τους κανονισμούς του ΑΠΘ προκειμένου να μπορέσει να φοιτήσει στο τμήμα Φυσικής.

Η περίπτωση του τυφλού φοιτητή «φλέρταρε» με την απόρριψη, ωστόσο με θέληση, υπομονή και επιμονή κατάφερε να εισαχθεί στο ΑΕΙ και να διαγράψει μία λαμπρή πορεία ως φοιτητής και ερευνητής.

«Για τον εαυτό μου είμαι βέβαιος, δεν υπάρχει κάτι στο οποίο δε μπορώ να τα καταφέρω, αν έχω φυσικά και τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα μου, που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν», έλεγε τον Ιούλιο του 2014 σε συνέντευξή του, ζητώντας το δικαίωμα της φοίτησης στη σχολή.

Τέσσερα χρόνια μετά κι έχοντας αφήσει πίσω του την περίοδο της ανησυχίας, ο Αργύρης είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής που όχι μόνο κατάφερε να αποφοιτήσει από το ΑΠΘ, αλλά να κάνει όνειρα για τα αμέσως επόμενα βήματά του.

Ο νεαρός Αργύρης, μάλιστα, έχει διακριθεί ήδη, αφού βρέθηκε ανάμεσα στους επτά καλύτερους φοιτητές που εργάστηκε στην Οξφόρδη στο αντικείμενο της φύση των διαγαλαξιακών μαγνητικών πεδίων.

«Σήμερα πιστεύω πως όχι μόνο τα κατάφερα, αλλά τα κατάφερα και πολύ καλά, όχι μόνο με τους βαθμούς, αλλά και με την έρευνα και πέρασα πολύ καλά αυτά τα τέσσερα χρόνια και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα και σχεδιάζω τώρα τα επόμενα βήματά μου», είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Αργύρης Κουμτζής.

Όπως ξεκαθάρισε, «το κράτος δεν είχε συμμετοχή, η οικογένεια και οι φίλοι ήταν κοντά μου».

Την ίδια ώρα ο πατέρας του φοιτητή μίλησε για τη μεγάλη ψυχολογική φθορά που προκάλεσε στην οικογένειά τους η αρχική απόρριψη του ΑΠΘ «ανταποκριθήκαμε με δύναμη που μας έδινε ο Αργύρης».

Τώρα πια ο Αργύρης βάζει πλώρη για μεταπτυχιακό και διδακτορικό στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής και προσδοκά να βρει σύντομα μία ερευνητική θέση στον τομέα του.

Send this to a friend