Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Αποκάλυψη Δ. Ψαρρά για μέλος Π.Ε της ΝΔ: Υπήρξε βασικό στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης του Πλεύρη «Κόμμα 4ης Αυγούστου»

Μια ενδιαφέρουσα εκτενή έρευνα για ένα νέο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ έκανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως αναφέρει ο γνωστός αρθρογράφος, το στέλεχος της  ΝΔ Αχιλλέας Λιούλιας (ο οποίος έλαβε 309 ψήφους και κατέλαβε την 11η θέση μεταξύ των 150 υποψηφίων που τελικά εκλέχτηκαν στην  Π.Ε του κόμματος) υπήρξε βασικό στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης του Πλεύρη «Κόμμα 4ης Αυγούστου» (Κ4Α), η οποία έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο τόσο στην προετοιμασία του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 όσο και κατά τη διάρκεια της δικτατορικής διακυβέρνησης.

Όπως αναφέρει "στελέχη της οργάνωσης μετείχαν στη σφαγή του Πολυτεχνείου, στο πλάι των χουντικών δυνάμεων καταστολής, ενώ κάποια από αυτά αναμείχθηκαν τα χρόνια της Μεταπολίτευσης στις τρομοκρατικές βομβιστικές ενέργειες...Από τη μήτρα της ίδιας οργάνωσης ξεπήδησαν ένας από τους πιο ονομαστούς δολοφόνους του Πολυτεχνείου (ο Ηλίας Τσιαπούρης), ένας από τους πιο γνωστούς νεοφασίστες της Μεταπολίτευσης με πολύχρονη φυλάκιση για τρομοκρατική βομβιστική δράση (ο Αριστοτέλης Καλέντζης) αλλά και ο ιδρυτής της πιο πετυχημένης μεταπολεμικής ναζιστικής οργάνωσης (ο Νίκος Μιχαλολιάκος). Ο Αχιλλέας Λιούλιας εμφανίζεται να μετέχει με ηγετικό ρόλο στην οργάνωση του Πλεύρη τουλάχιστον από το 1970" αναφέρει το δημοσιεύμα".

Διαβάστε εδώ όλη την έρευνα του Δημήτρη Ψαρρά

 

 

 

 

 

.

Send this to a friend