Αθήνα

22 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος για κορονοϊό: «Εγώ είμαι γραφικός και ψεκασμένος…»

CALLER'S CHOICE

Απόστολος Πάνας: Χρειάζεται ζωντανός διάλογος μέχρι τη Συνδιάσκεψη, να εκφράσουν όλοι τη γνώμη τους και να βγούμε πιο δυνατοί

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV βρέθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας, μιλώντας για τις τρέχουσες εξελίξεις τόσο στο εγχώριο πολιτικό επίπεδο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε επίσης

«Γλίτωσαν» το «λουκέτο» τα Λουτρά Πόζαρ – Οι εγκαταστάσεις δεν διέθεταν σήμα του ΕΟΤ!
GNTM: Καταγγελία στο ΕΣΡ για το επεισόδιο με το ντους με εσώρουχα σε δημόσια θέα! «Θα προκαλούσαν τροχαίο»

Αρχικά, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με την έφοδο της Τουρκίας στη Συρία και το τι μπορεί να σημάνει αυτό για το Προσφυγικό και τις ροές προς τη χώρα μας, αφήνοντας αιχμές για τη μέχρι τώρα διαχείριση του Προσφυγικού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο κ. Πάνας, «θα επηρεαστούμε στο προσφυγικό, δυστυχώς όμως βλέπουμε αποσπασματικές κινήσεις από την κυβέρνηση, χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο, φυσικά και με τη συνδρομή της Ευρώπης».

Ανέφερε επίσης, πως καθυστέρησε η κυβέρνηση και ότι «βρισκόταν πίσω από τις εξελίξεις», ενώ εξέφρασε τους ενδοιασμούς του κατά πόσο μπορεί να πετύχει το σχέδιο της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τη Novartis και την Προανακριτική Επιτροπή που αποφασίστηκε να συσταθεί για να ερευνήσει τυχόν παρεμβάσεις του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, ο κ. Πάνας τόνισε πως «θέλουμε άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση, είναι πολύ λεπτές ισορροπίες και δεν πρέπει να αποποινικοποιούμε την πολιτική ζωή της χώρας, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Αναφορικά με τα του ΚΙΝΑΛ και τις φωνές κριτικής για την γραμμή και την ταυτότητα του κόμματος που ακούστηκαν και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είπε πως «πάντοτε είχαμε εσωτερικές πολιτικές αναζητήσεις, άλλοι άρθηκαν στο ύψος των περιστάσεων άλλοι όχι. Όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, υπήρξαν περιοχές στην Περιφέρεια που πήγε καλά το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και περιοχές, όπως τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου δεν πήγε καλά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «χρειάζεται να εκπέμψουμε μήνυμα ενότητας, επιτέλους να βρει αυτός ο χώρος έναν κώδικα επικοινωνίας… Όλες όμως αυτές οι συζητήσεις που δεν καταλήγουν πουθενά, δεν ξεδιαλύνουν το τοπίο στον ψηφοφόρο και αντιθέτως τού προκαλούν σύγχυση, πρέπει να μπει τέλος στην εσωστρέφεια».

Παράλληλα, είπε για τη συζήτηση περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ πως «εγώ δεν νιώθω ότι έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ, πάντοτε υπήρχε το όνομα και ο ήλιος, δεν είναι- όμως- το πρωτεύον αυτό τώρα», ενώ ξεκαθάρισε πως έχει καθοριστεί πως θα γίνει Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, επίσης, πως «πρέπει να δούμε και το τοπίο που βρισκόμαστε, να κάνουμε ένα ουσιαστικό πολιτικό βήμα πίσω και να προσαρμόσουμε την πολιτική μας στα νέα δεδομένα που υπάρχουν… Χρειάζεται ένας ζωντανός διάλογος μέχρι τη Συνδιάσκεψη, να εκφράσουν όλοι τη γνώμη τους για να βγούμε ενωμένοι και πιο δυνατοί». Και συνέχισε, υπερθεματίζοντας: «Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο και θα κάνω ένα κάλεσμα σε όλο τον απογοητευμένο κόσμο να συμπορευτούν με αυτή την προσπάθεια που γίνεται, να καταθέσουν τη διαφοροποίησή τους γιατί μόνο με τη συμμετοχή μπορούμε να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα».

Εξάλλου, έκανε λόγο για επικοινωνιακή στήριξη της κυβέρνησης από τα ΜΜΕ μέχρι τώρα, σχολιάζοντας σχετικά: «Έχουμε μια κυβέρνηση πολύ δυνατή επικοινωνιακά, αλλά χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. ας περιμένουμε και θα δούμε».

Σχετικά με το ενδεχόμενο σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, είπε πως «εμείς κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ο χώρος αυτός να είναι αυτόνομος, υπάρχουν νέοι που έχουν διάθεση να προσφέρουν ανιδιοτελώς, μπήκαν νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια τα τελευταία χρόνια και κύριο μέλημά είναι η παράταξη μας να εκφράσει την πολιτική λογική στο ελληνικό πολιτικό σύστημα», μην παραλείποντας παράλληλα να επισημάνει πως «είναι διαρκές το κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».

Η αρχή του τέλους του G3 στον Ελληνικό Στρατό – Με νέο όπλο στην παρέλαση του 2021
Βηρυτός: Γέννησε την ώρα της έκρηξης – Η συγκλονιστική φωτογραφία που έκανε το γύρο του διαδικτύου
Κορονοϊός-ΕΚΠΑ: Πώς θα εξελιχθεί η πανδημία το 2021- Τα δύο σενάρια
Παγκόσμια Ημέρα Γάτας: Πότε ξεκίνησε να εορτάζεται
Κορονοϊός: Πώς επηρεάζει τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων η πανδημία
Έθνος της Κυριακής: Αυτό είναι το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας- Αναστέλλεται η έκδοσή του