Ένα άρθρο του Κων. Ζούλα για τους «χρήσιμους Γιακουμάτους» δίχασε τα social media | TheCaller Ένα άρθρο του Κων. Ζούλα για τους «χρήσιμους Γιακουμάτους» δίχασε τα social media - TheCaller

Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Γιατί έβαλε το παιδί πάνω στη νεκρή Καρολάιν; – Tι απάντησε ο 32χρονος δράστης στον ανακριτή

CALLER'S CHOICE

Ένα άρθρο του Κων. Ζούλα για τους «χρήσιμους Γιακουμάτους» δίχασε τα social media

«Είναι χρήσιμοι οι Γιακουμάτοι», γράφει σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Κωνσταντίνος Ζούλας, σε ένα κείμενό, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, στον απόηχο του «ομοφοβικού παραληρήματος» του βουλευτή της ΝΔ, που χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «κολλητική αρρώστια»...

«Είναι χρήσιμοι οι Γιακουμάτοι», γράφει σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Κωνσταντίνος Ζούλας, σε ένα κείμενό, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, στον απόηχο του «ομοφοβικού παραληρήματος» του βουλευτή της ΝΔ, που χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «κολλητική αρρώστια».

Έχοντας ασκήσει ουκ ολίγες φορές σκληρή κριτική στον Γεράσιμο Γιακουμάτο ως κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο του λαϊκισμού, αισθάνομαι την ανάγκη να του συμπαρασταθώ και –κυρίως– να τον συγχαρώ. Όχι βέβαια για την ανεκδιήγητη δήλωσή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια και μάλιστα κολλητική. Αλλά γιατί, προφανώς αθέλητα, κατέδειξε μια άλλη εθνική μας ασθένεια, και εξηγούμαι.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζούλας στην «Καθημερινή»

Πριν από ένα χρόνο ο ανεξάρτητος οργανισμός ΔιαΝΕΟσις παρουσίασε μια αποκαλυπτική έρευνα με τον γενικό τίτλο «Τι πιστεύουν οι Ελληνες». Θα ήθελα, λοιπόν, να υπενθυμίσω κάποια από τα ευρήματά της, αρχίζοντας από τη θρησκεία. Στο ερώτημα «πιστεύετε στον Θεό;», το 83,5% των Ελλήνων απάντησε αναφανδόν «ναι» και μόνον το 15,8% «όχι». Επιπλέον, σχεδόν 7 στους 10 Ελληνες (64,9%) υποστήριξαν ότι «η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους». Στο δε παρεπόμενο ερώτημα «θα συμφωνούσατε με την ανέγερση ενός τεμένους;» 4 στους 10 ομολόγησαν ότι δεν θα ήθελαν να χτιστεί κανένα τζαμί στην Ελλάδα.

Πάμε τώρα σε άλλα ευρήματα τα οποία εξετάζουν τον τρόπο που εν γένει οι Ελληνες αντιμετωπίζουν τη «διαφορετικότητα». «Τι προτείνετε να κάνει η πολιτεία με τους μετανάστες;» ήταν ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν, και 1 στους 5 δήλωσε ότι «πρέπει όλοι να απελαθούν»! «Θεωρείτε ότι η ρατσιστική βία είναι δικαιολογημένη;» ήταν ένα άλλο ερώτημα. Το 39,7% απάντησε «ναι»! «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το σύμφωνο συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους;», ρώτησαν οι ερευνητές με αφορμή τον νόμο που είχε μόλις ψηφιστεί. Τέσσερις στους δέκα είπαν ότι διαφωνούν, ενώ στο ερώτημα «πιστεύετε ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να αποκτήσουν δυνατότητα υιοθεσίας;», «όχι» είπαν 8 στους 10 και μάλιστα με διακομματική συμφωνία. Ακόμη και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «προοδευτικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ» σε ποσοστό 71% δήλωσαν ότι «δεν πρέπει οι ομοφυλόφιλοι να υιοθετούν παιδιά».

Τι θέλω να πω με δυο λόγια; Οτι θεωρώ όχι μόνον υποκριτικό, αλλά και ανόητο να τα βάζουμε με τον Γιακουμάτο. Διότι απλούστατα οι πάσης φύσεως Γιακουμάτοι δεν θα υπήρχαν αν δεν εξέφραζαν ένα τεράστιο τμήμα της κοινωνίας, το οποίο παραδόξως κάνουν πως δεν το βλέπουν οι θιασώτες της πολιτικής ορθότητας.

Για να το πω ακόμη πιο απλά, όταν το 65% των Ελλήνων ομολογεί ότι η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του και η Εκκλησία καταγγέλλει την ομοφυλοφιλία ως «κουσούρι», είναι εντελώς αναμενόμενο και το εύρημα μιας άλλης έρευνας. Αυτής που έκανε η Focus και κατέδειξε ότι μόνον 6 στους 10 Ελληνες είναι σίγουροι ότι η ομοφυλοφιλία «δεν είναι ψυχική διαταραχή»! Οι υπόλοιποι 4 απεδείχθη ότι αμφιταλαντεύονται για τι είναι αυτό που σε κάνει ομοφυλόφιλο, ενώ –φευ– δείτε και ακόμη ένα εύρημα. «Πιστεύετε ότι η υπερβολική προβολή ομοφυλοφιλικών προτύπων στην τηλεόραση έχει κακή επιρροή στα παιδιά;», ρώτησαν οι ερευνητές, και ξέρετε πόσοι απάντησαν «ναι»; Το 59% των Ελλήνων – ιδού σε ποιους απευθύνεται, αλλά και ποιους εκφράζει τελικά ο Γιακουμάτος.

Για όσους συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν τι εννοώ, θα το κάνω ακόμη σαφέστερο. Οι Γιακουμάτοι ήταν και παραμένουν όχι μόνον χρήσιμοι, αλλά απαραίτητοι στα μεγάλα κόμματα. Κυρίως δε σήμερα στη Ν.Δ., προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από την ανερμάτιστη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Διότι, αν εκλείψουν οι Γιακουμάτοι, όλος αυτός ο κόσμος –ο συντηρητικός, οπισθοδρομικός, καθυστερημένος ή όπως τέλος πάντων τον εκλαμβάνουν οι πολιτικώς ορθοί– θα μετακινηθεί στη Χρυσή Αυγή ή σε όποιον αισθανθεί ότι εκφράζει καλύτερα τις αξίες και τα πιστεύω του.

Eίναι σαν να ακούω την ένσταση των «προοδευτικών» αναγνωστών σε όσα γράφω. Και πώς θα πάει επιτέλους μπροστά αυτός ο τόπος με τους Γιακουμάτους; Μα το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Εδώ ολόκληρη Αμερική κυβερνάται από χθες από έναν Γιακουμάτο, επειδή ακριβώς οι θιασώτες της πολιτικής ορθότητας υποτίμησαν τον τρόπο που σκέφτεται η πλειοψηφία.

Γι’ αυτό και εκτιμώ ότι έκανε λάθος ο κ. Μητσοτάκης που δεν αρκέστηκε να αναδείξει την αυτονόητη άποψη της Ν.Δ. για την ομοφυλοφιλία, αλλά θέλησε να ταπεινώσει τον Γιακουμάτο αξιώνοντας τη δημόσια μεταμέλειά του. Δεν αλλάζει μια κοινωνία από τη μια μέρα στην άλλη κι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να καταλάβει ότι τους «προοδευτικούς» ψηφοφόρους τούς έχει ούτως ή άλλως – δεν έχουν άλλωστε κι άλλη επιλογή. Τους ψηφοφόρους των Γιακουμάτων οφείλει να προσεγγίσει, να πείσει ότι έχει σχέδιο και κυρίως να τους εμπνεύσει εμπιστοσύνη και ελπίδα για τη χώρα. Αυτοί είναι, καλώς ή κακώς, που διαμορφώνουν τις πλειοψηφίες. Το ζούμε, άλλωστε, με το μόρφωμα που μας κυβερνά…

Αναδημοσίευση από: kathimerini.gr

Ροή Ειδήσεων

25/06/2021 | 09:02

Κορονοϊός – Τζανάκης: Μέχρι τέλη Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η ινδική μετάλλαξη – 60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική

25/06/2021 | 08:58

Καύσωνας και σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς το θερμόμετρο

25/06/2021 | 08:50

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 25 Ιουνίου

25/06/2021 | 08:50

Κατάληψη στον ΕΦΚΑ Πειραιά – Δεν έχουν κλιματισμό στο κτίριο!

25/06/2021 | 08:46

Copa America: Στα προημιτελικά Ουρουγουάη και Παραγουάη – Κέρδισαν αμφότερες με 2-0 Βολιβία και Χιλή αντίστοιχα

25/06/2021 | 08:36

Θεοδωράκης: Τέλος η Πολιτική, το πλήρωσα το τίμημα – Με βαράγαν τα τρολ και από δω και από εκεί (vid)

25/06/2021 | 08:23

Σταύρος Δογιάκης: Καθηγήτρια Εγκληματολογίας αμφισβητεί την αυτοκτονία και παραθέτει στοιχεία

25/06/2021 | 08:09

Κρήτη: Νιόπαντρο ζευγάρι κατέληξε στο Νοσοκομείο όταν άρχισε να πετάει ο ένας στον άλλο κατσαρολικά!

25/06/2021 | 07:59

Survivor spoiler: Ποιος αποχωρεί την Κυριακή 27 Ιουνίου – Πληρώνει τα «σκετσάκια» για τον Τριαντάφυλλο;

25/06/2021 | 07:43

Τζόκερ: Με 6,5 ευρώ κέρδισε πάνω από 103.000 ευρώ – Που παίχτηκε το τυχερό δελτίο

25/06/2021 | 07:29

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα – Το μήνυμα Μητσοτάκη για τα εμβόλια και η συζήτηση στις Βρυξέλλες

25/06/2021 | 07:22

Τα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουνίου

24/06/2021 | 23:53

Ρωσία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγία Πετρούπολη – Τρεις νεκροί

24/06/2021 | 23:31

Γλυκά Νερά: Όταν ο 32χρονος πιλότος είχε κάνει… guest στην εκπομπή του Σπύρου Σούλη (ΒΙΝΤΕΟ)

24/06/2021 | 23:10

ΑΕΚ: Μόνο οι ανακοινώσεις μένουν για Τζαβέλλα
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 25 Ιουνίου
Γλυκά Νερά: Tο twitter «πετσοκόβει» την Δημουλίδου για την απαράδεκτη ανάρτησή της
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Ιουνίου
Δήμητρα Σφήκα: Η μικρή Λυδία χρειάζεται ασφάλεια και θαλπωρή – Θα χρειαστεί ψυχολόγο για το στίγμα του πατέρα-δολοφόνου
Μονή Πετράκη: Έκρυβε κοκαΐνη μέσα από το ράσο – Η υπόθεση για την οποία είχε συλληφθεί ο ιερέας με το βιτριόλι
Μονή Πετράκη: Αυτός είναι ο ιερέας-δράστης της επίθεσης με βιτριόλι (ΦΩΤΟ)