• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 22:16

Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αστικές Συναντήσεις: Ο Άρης Σφακιανάκης στην πρεμιέρα της νέας εκπομπής του TheCaller WEB TV

Πρεμιέρα έκανε σήμερα η εκπομπή “Αστικές Συναντήσεις” που παρουσιάζει ο αρθρογράφος Σταύρος Κωνσταντινίδης στο Web TV του TheCaller.

Πρεμιέρα έκανε σήμερα η εκπομπή “Αστικές Συναντήσεις” που παρουσιάζει ο αρθρογράφος Σταύρος Κωνσταντινίδης στο Web TV του TheCaller.

Σημερινός καλεσμένος ήταν ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για το βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ με τίτλο "Η σκιά του κυβερνήτη", τον Ιωάννη Καποδίστρια, την επέτειο των 200 χρονων από την ελληνική επανάσταση και τα ελληνοτουρκικά.

"Για το ποιοι είμαστε πρέπει να βρούμε την ταυτότητά μας. Λέμε ότι είμαστε νεοέλληνες. Τι σημαίνει αυτό; Έχουμε καμία σχέση με τους παλαιούς; Έχουμε σχέση με το Βυζάντιο; Έχουμε διαβάσει κείμενα των αρχαίων για τους οποίους επαιρόμαστε ότι είμαστε απόγονοί τους; Πρέπει να δούμε πολιτικά που στεκόμαστε. Έχουμε πρόβλημα με την Τουρκία. Θέλουμε να μοιράσουμε το Αιγαίο ή όχι; Πρέπει να τα αποφασίσουμε αυτα τα πράγματα", ανέφερε ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης, απαντώντας στην ερώτηση του αρθρογράφου, Σταύρου Κωνσταντινίδη σχετικά με την επέτειο από τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Send this to a friend