Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Άσυλο Ανιάτων: Ένα απόγευμα στη θάλασσα – Για πολλούς το πρώτο μπάνιο στη ζωή τους

Το Άσυλο Ανιάτων πέρασε ένα απόγευμα στη θάλασσα. Για πολλούς ήταν το πρώτο μπάνιο στη ζωή τους, όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Το Άσυλο Ανιάτων πέρασε ένα απόγευμα στη θάλασσα. Για πολλούς ήταν το πρώτο μπάνιο στη ζωή τους, όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Μια από τις πιο ευχάριστες μέρες του καλοκαιριού πέρασαν οι περιθαλπόμενοι του Ασύλου Ανιάτων την Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς οι φιλοξενούμενοι στο Ίδρυμα με τη συνοδεία εθελοντών, φυσικοθεραπευτών και εργαζομένων πραγματοποίησαν εκδρομή σε παραλία προσβάσιμη για ΑΜΕΑ και πέρασαν ένα απόγευμα στη θάλασσα.

Το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων πραγματοποιείται κάθε χρόνο  από την ώρα που το Άσυλο συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό από δωρεές για να αγοράσει ένα ειδικά διαμορφωμένο βανάκι για τη μεταφορά των περιθαλπόμενων  στη θάλασσα κατά τους θερινούς μήνες.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη δήλωσε σχετικά: «Την πρώτη φορά που συνόδευσα τους περιθαλπόμενους ήξερα ότι για πολλούς που είχαν βρεθεί στη δομή, ήταν το πρώτο μπάνιο της ζωής τους. Αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ ήταν ότι θα φοβούνταν να μπουν στο νερό. Η σκηνή ήταν συγκινητική και αποδείκνυε πόσο επιτακτική ανάγκη ήταν το Ίδρυμα να αποκτήσει το δικό του μεταφορικό μέσο ώστε τέτοιες εκδρομές να μην είναι εξαίρεση αλλά κανόνας. Το βαν μας οδηγεί τους συνανθρώπους μας σε δρόμους χαράς, δύναμης και ελπίδας».

Σημειώνεται, πως το Άσυλο Ανιάτων, που φέτος γιορτάζει τα 125 χρόνια λειτουργίας του, καταβάλλει μια αδιάλειπτη προσπάθεια για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων που περιθάλπει αλλά και για να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της νέας πτέρυγας του θεραπευτηρίου, δίνοντας τη δυνατότητα νοσηλείας σε 45 ακόμη συνανθρώπους μας που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Με πληροφορίες από amea-care.gr

Send this to a friend