Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)
Αποφασισμένοι οι Σύροι πρόσφυγες στον Guardian: Θα βρούμε τρόπο να περάσουμε στην Ευρώπη

CALLER'S CHOICE

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα: Φόβοι στο ΚΕΛΠΝΟ ακόμα και για εμπορία οργάνων

Φόβους ότι κάποια από τα ασυνόδευτα παιδιά, που υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες, «μπορεί να τύχουν και εμπορίας οργάνων» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «ΑΠΕριττα». [adsense] «Ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι τα παιδιά τα ασυνόδευτα, που είναι κάποιες χιλιάδες. Εμείς έχουμε έντονα προβληματιστεί. Μάλιστα, σημειολογικά, ως […]

Φόβους ότι κάποια από τα ασυνόδευτα παιδιά, που υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες, «μπορεί να τύχουν και εμπορίας οργάνων» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «ΑΠΕριττα».

[adsense]

«Ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι τα παιδιά τα ασυνόδευτα, που είναι κάποιες χιλιάδες. Εμείς έχουμε έντονα προβληματιστεί. Μάλιστα, σημειολογικά, ως ΚΕΕΛΠΝΟ αναλάβαμε την αναδοχή πέντε παιδιών, για να δώσουμε το μήνυμα και σε άλλους, ότι τα παιδιά αυτά τα έχουμε κοντά μας, διότι φοβάμαι ότι εκτός της μελλοντικής κατάληξης που μπορεί να έχουν -που ξέρετε πολύ καλά τι μπορεί να είναι, trafficking, ναρκωτικά, πεζοδρόμιο- μπορεί κάποια να τύχουν και εμπορίας οργάνων» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Ειδομένη.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων, διαβεβαίωσε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι έτοιμο να διαχειριστεί την κατάσταση, εκφράζοντας ωστόσο προβληματισμό για την επάρκεια εμβολίων.

«Τα παιδιά είναι ένα πρόβλημα μεγάλο. Εδώ ο πληθυσμός σε επίπεδο παιδιών ξεπερνά το 40%. Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε το πρόβλημα του εμβολιασμού τους, διότι προέρχονται και από χώρες που δεν είχαν υγειονομικά συστήματα πλην της Συρίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Προβληματιζόμαστε έντονα, διότι δεν υπάρχει μόνο πρόβλημα επάρκειας (εμβολίων) εδώ, στον ελλαδικό χώρο, αλλά υπάρχει πρόβλημα παραγωγής εμβολίων από τις εταιρείες που τα παράγουν».

Υπογράμμισε δε, ότι «πρέπει να δημιουργηθούν οι απόλυτες συνθήκες της προφύλαξης του πληθυσμού».

Μαρία Σάκκαρη: Έπεσε στην αγκαλιά της μητέρας της μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα (vid)
(Βίντεο) Ρίγη συγκίνησης! Δείτε το τρέιλερ της ταινίας για το μπασκετικό έπος του Παναθηναϊκού
Συντετριμμένη η Πάολα Ρεβενιώτη για τη «Δήμητρα της Λέσβου»: «Θα την θυμόμαστε σαν τον πληγωμένο άγγελο»
Λαζάρου: Ούτε πελάτη θα διώξω ούτε θα απολύσω εργαζόμενο αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο (vid)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου
Πήρε «φωτιά» το Twitter με την 24ωρη απεργία- Τι γράφουν οι χρήστες για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας