Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Η εκδίκηση του Βόσκαρη μέσα από τη φυλακή – Καρφώνει τον Δούκα πώς σκότωσε τον Γιώργη Σταμίρη!

CALLER'S CHOICE

Κεντροαριστερά: 1.200 κάλπες και 585 εκλογικά τμήματα- Στις 30 Οκτώβρη και στις 6 Νοέμβρη τα δυο debates

Στην αρχή υπήρξε διαφωνία για το κατά πόσο οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να μοιράσουν ψηφοδέλτια όπως γίνεται και στις εθνικές εκλογές, αλλά τελικά δεν υπήρξε μεγάλη επιμονή...

1200 κάλπες σε Καλλικρατικούς δήμους και 585 εκλογικά τμήματα θα επιστρατευτούν την ημέρα των εκλογών για την κεντροαριστερά. Αυτό αποφασίστηκε μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου η οποία συνεδρίασε για να εξετάσει ορισμένες εκκρεμότητες.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμης

Στην αρχή υπήρξε διαφωνία για το κατά πόσο οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να μοιράσουν ψηφοδέλτια όπως γίνεται και στις εθνικές εκλογές, αλλά τελικά δεν υπήρξε μεγάλη επιμονή και έτσι ξεπεράστηκε γρήγορα η σχετική συζήτηση.

Εξετάστηκε ακόμη η πιθανότητα, τα tablets  να χρησιμοποιηθούν την ημέρα των εκλογών από επαγγελματίες τεχνικούς ,  αλλά η πρόταση απορρίφθηκε καθώς μεγάλωνε το συνολικό κόστος των εκλογών.

Η συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου κατέληξε στην μετάδοση δύο Debates.  Το πρώτο στις  30 Οκτωβρίου στη δημόσια τηλεόραση με εκπροσώπους τηλεοπτικών σταθμών  και το δεύτερο debate 6 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή δημοσιογράφων του επαρχιακού τύπου.

Σε ότι αφορά στη βραδιά των εκλογών , απορρίφθηκε η λογική του Ζαππείου σαν ένας χώρος που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές και είναι όπως ειπώθηκε συνδεδεμένος με το παλαιό πολιτικό σύστημα. Για το λόγο αυτό αναζητείται άλλος χώρος, πιθανόν κάποιο ξενοδοχείο της Αθήνας για να είναι το κέντρο της εκλογικής βραδιάς για πολιτικούς και δημοσιογράφους  κατά τα πρότυπα της ευρωπαϊκής και Αμερικανικής διαδικασίας τρόπου εκλογών , π.χ σαν γιορτή της δημοκρατίας, όλοι οι υποψήφιοι μαζί κλπ.

Επίσης θα δημιουργηθεί η κεντρική εφορευτική επιτροπή με μέλη εκπροσώπων των υποψηφίων που θα ελέγχουν  όλη την εκλογική διαδικασία είτε αφορά ενστάσεις είτε οτι δήποτε άλλο. Πρόεδρος της Κ.Ε Ε θα είναι ο κ .  Νίκος Αλιβιζάτος και υπό τον καθηγητή θα είναι νομικοί όπως : Αντώνης Βγόντζας,  Νανά Βρυώνη,  Αλέξανδρος Κατσαντώνης, Νέλλη  Παπαχελά και μια εισαγγελική λειτουργός.

Οι κάλπες την ημέρα των εκλογών για όλη την Ελλάδα θα ανοίξουν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 19.00 εκτός της Αθήνας που θα πάρει δύο ώρες παράταση αν χρειαστεί έως τις 21.00. Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και στην Αθήνα , δεν θα μεταδοθεί κανένα εκλογικό αποτέλεσμα.

Γιώργος Καραϊβάζ: Τι είχε πει για την εμπλοκή του σε κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛΑΣ
Καραϊβάζ: «Επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα με σφαίρες», λένε οι συνεργάτες του στο bloko.gr
Καραϊβάζ: Βουρκωμένη η Κάτια Μακρή στον «αέρα» του Star ενημερώνει για τη δολοφονία του (vid)
Κούβελας για AstraZeneca: «Ανάλογοι θάνατοι προκλήθηκαν και από τα υπόλοιπα εμβόλια»
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου
Σόμπολος για δολοφονία Καραϊβάζ: Μαφιόζικη εκτέλεση, σίγουρα έχουμε εκδίκηση – Θα εξιχνιαστεί (vid)