Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αυτά είναι τα «τρόλ» του ΣΥΡΙΖΑ που τον έφεραν στην εξουσία- Η στρατολόγηση, η προπαγάνδα, η δολοφονία χαρακτήρων και οι μετακλητοί

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τα… περιβόητα «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει το Ιnsidestory, με την αποκαλυπτική μαρτυρία ενός πρώην τρολ για τον τρόπο δράσης στο διαδίκτυο, που υπήρξε καταλύτης στην «ανάβαση» του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τα… περιβόητα «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει το Ιnsidestory, με την αποκαλυπτική μαρτυρία ενός πρώην τρολ για τον τρόπο δράσης στο διαδίκτυο, που υπήρξε καταλύτης στην «ανάβαση» του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Επώνυμοι και ανώνυμοι λογαριασμοί που έγιναν μετακλητοί, ανώνυμα account που στηρίζουν το κόμμα της Κουμουνδούρου, οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους, όλα αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στην έρευνα του inside story και του Θοδωρή Χονδρόγιαννου για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ- έρευνα στο inside story:

«Από μικρός ήμουν ένα πολιτικοποιημένο άτομο», ήταν η πρώτη κουβέντα που μου είπε ο Κώστας όταν καθίσαμε να κουβεντιάσουμε σε μία καφετέρια κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Ο Κώστας ήταν για χρόνια μέλος της ομάδας διαδικτύου του ΣΥΡΙΖΑ, ένα τρολ στο Twitter που έπαιρνε κεντρικά τη γραμμή του κόμματος και την αναπαρήγε στους χιλιάδες ακολούθους του. Δέχτηκε να μου μιλήσει υπό τον όρο της ανωνυμίας για την προστασία της προσωπικότητάς του, καθώς φοβάται ότι αν αποκαλύψει το όνομά του, ανώνυμοι λογαριασμοί θα ανοίξουν πόλεμο εναντίον του.

Λόγω της έντονης πολιτικοποίησής του, ο Κώστας άρχισε να ασχολείται με το Twitter πολύ πριν γίνει τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. «Στο πανεπιστήμιο ήμουν ενταγμένος σε πολιτικές οργανώσεις και πήρα μέρος σε διάφορα κινήματα, όπως αυτό κατά των εξορύξεων πετρελαίου. Τον Δεκέμβριο του 2008 πήρα μέρος στην κατάληψη της Λυρικής. Απέκτησα λογαριασμό στο Twitter το 2009, πολύ πριν γίνει μαζικό. Μου άρεσε, γιατί μπορούσα να εκφράζω τις αριστερές απόψεις μου όχι μόνο σε δύο-τρεις φίλους, αλλά σε χιλιάδες άτομα. Είχε πλάκα, αφού όπου και να ήμουν μπορούσα να τουιτάρω για την πολιτική επικαιρότητα. Το έκανα από αριστερή σκοπιά, χωρίς να είμαι ενταγμένος σε κάποιο κόμμα, όπως το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ακόμα η εποχή που το Twitter ήταν ένα καθαρά πολιτικό μέσο, όπου μπορούσες να αναπτύξεις “πολιτικές φιλίες”, θα μπορούσαμε να πούμε “πολιτικές συμμαχίες”. Ακόμη, για πολλούς χρήστες λειτούργησε και ως μία πλατφόρμα για αδιαμεσολάβητη ροή πληροφορίας, την οποία αρνούνταν να μεταδώσουν τα λεγόμενα “συστημικά ΜΜΕ”. Σε αυτό το πλαίσιο, εγώ ήμουν από αυτούς που έκαναν κριτική σε δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν η άνοδος του φασισμού μέσω του ΛΑΟΣ, του πρώτου ακροδεξιού κόμματος που μπήκε σε ελληνική κυβέρνηση μετά την πτώση της Χούντας. Το δεύτερο ήταν τα μνημόνια. Μάλιστα, τότε κρίναμε και τον ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά, πιστεύοντας ότι ήταν μία “μαλακή αντιμνημονιακή δύναμη”. Αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν τα χρόνια της αθωότητας, όταν κάποιοι τουιτεράδες απέκτησαν απήχηση στο μέσο με βάση αυτά που έλεγαν και με βάση πραγματικά trends».

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο insidestory.gr

Send this to a friend