Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χανιά και Santa Run όπως λέμε Πάτρα και Πατρινό Καρναβάλι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εδώ και 7 χρόνια εκατοντάδες Αγιοβασίληδες τρέχουν στους δρόμους των Χανίων προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα, καθώς «κοκκινίζει» πραγματικά όλη η πόλη.

Εδώ και 7 χρόνια εκατοντάδες Αγιοβασίληδες τρέχουν στους δρόμους των Χανίων προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα, καθώς «κοκκινίζει» πραγματικά όλη η πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Μπορεί σε αλλά Santa Run να δίνουν στους... Αι Βασίληδες δυναμωτικά, εδώ πάλι προσφέρεται άφθονη μπύρα χωρίς αλκοόλ, ενώ τα χρήματα που συγκεντρώνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Εμείς μιλήσαμε με τους διοργανωτές που πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία για το 8ο Santa Run που αναμένεται να έχει μεγαλύτερη επιτυχία από ποτέ!

«Ξεκίνησε από 400 άτομα, στην συνέχεια έφτασε τους 1.500, μετά τους 3.000 και τους 5.000 συμμετέχοντες»

«Παρέχουμε την στολή σε όλους τους συμμετέχοντες με ένα συγκεκριμένο αντίτιμο, το οποίο στην συνέχεια μοιράζεται στα 4 σωματεία, τα οποία επωφελούνται από το Santa Run.

Το Santa Run Χανιά αποτελεί μια παρωδία της κλασικής μορφής του Santa Run ανά τον κόσμο, αντί των σταθμών με τα ισοτονικά συμπληρώματα εμείς έχουμε σταθμούς με alcohol free μπύρα, που προσφέρεται δωρεάν στους Αγίους Βασίληδες που «τρέχουν» - γίνεται μέσα στο 15ημερο των χριστουγεννιάτικων εορτών και η προσπάθεια είναι να καθιερωθεί ως πολυήμερο φεστιβάλ. Παράλληλες δράσεις και τώρα λαμβάνουν χώρα με την βοήθεια εθελοντικών ομάδων, όπως για παράδειγμα η λεγόμενη RED ACTION team που έχει συσταθεί και οργανώνει πολυθεματικές εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους».

Όμως όλο αυτό το υπέροχο θέαμα για να πραγματοποιηθεί αρχίζει και στήνεται από το καλοκαίρι.

«Από Αύγουστο ξεκινούν οι πρώτες συναντήσεις - το όλο εγχείρημα βασίζεται σε εθελοντική συνεργασία με την καθοδήγηση μιας 20μελους οργανωτικής επιτροπής και την συμμετοχή 200 και πλέον εθελοντών».

Μάλιστα, την ιδέα την αντέγραψαν και άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη αλλά και τα Ιωάννινα (όπως και άλλες πόλεις ανά την επικράτεια) ζήτησαν κατά καιρούς την βοήθεια αλλά κ την εμπειρία μας ως προς την διοργάνωση ανάλογων εγχειρημάτων.

«Ενώ δεν συμμετέχουν μόνο Κρητικοί, η συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα και Κύπρο είναι εντυπωσιακή, ωστόσο τα τελευταία χρόνια λαμβάνουμε συμμετοχές και από το εξωτερικό, ενώ άξιο αναφοράς είναι η προσπάθεια μιας μικρής φίλης του Santa Run Χανιά, η οποία τραγουδώντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων δώρισε όλα τα χρήματα που «κέρδισε» για τον σκοπό του Santa Run».

«Τα σωματεία όπου δωρίζονται τα χρήματα είναι ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας, που ασχολούνται με παιδιά της πόλης μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το 2016, το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκε ήταν 76.000 ευρώ. Ενώ, στα 7 χρόνια που πραγματοποιείται το Santa Run Χανιά έχει αποδώσει στα ωφελούμενα σωματεία περισσότερα από 400.000 ευρώ».

Send this to a friend