Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χατζηγιαννάκης στο TheCaller: Καθήκον μας να ανοίξουμε τις πόρτες μας και να διαμορφώσουμε το κόμμα της νέας εποχής - Τον τόνο να δώσουν οι νέοι

«Δεν μπορεί κανείς να μας διαβρώσει, αν εμείς οι ίδιοι δεν θελήσουμε να διαβρωθούμε» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TheCaller WEB TV και την Φώφη Γιωτάκη.

«Δεν μπορεί κανείς να μας διαβρώσει, αν εμείς οι ίδιοι δεν θελήσουμε να διαβρωθούμε» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TheCaller WEB TV και την Φώφη Γιωτάκη.

«Υπάρχει ζύμωση αυτή τη στιγμή μεταξύ ιδεών κι απόψεων. (...) Έχουμε καθήκον να διαμορφώσουμε το κόμμα της νέας εποχής. Να είναι ανοιχτό, δημοκρατικό και μαζικό. (...) Πρέπει να εκφραστούν οι νέοι, να διαμορφώσουν την ατζέντα και να δώσουν τον τόνο» είπε, μεταξύ άλλων, σχετικά με τη διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο TheCaller WEB TV. 

Ο κ. Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως: τα ελληνοτουρκικά, τον προϋπολογισμό και το κοινωνικό μέρισμα, το σκάνδαλο NOVARTIS, τη διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και τις σχέσεις με το Κίνημα Αλλαγής.

Όσον αφορά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είπε, μεταξύ άλλων, ότι «χρειάζεται να επιδιώκουμε λύσεις μέσω της διπλωματίας, να εξαντλούμε κάθε δυνατό περιθώριο και να επιδιώκουμε συμμαχίες. Χρειάζεται στρατηγική και προσπάθεια. Επιβάλλεται να υπάρχει μια εθνική γραμμή».

Σχετικά με την οικονομία, τον προϋπολογισμό και το κοινωνικό μέρισμα τόνισε ότι «παραδώσαμε υγιή δημόσια οικονομικά γι' αυτό άλλωστε υπάρχει περιθώριο σήμερα να δοθεί κοινωνικό μέρισμα, το οποίο όμως η Ν.Δ σχεδόν εκμηδένισε χάριν των υψηλών εισοδηματικών στρωμάτων. (...) Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης δείχνει τις ιδεοληψίες της Ν.Δ (...) Βασικό δικό μας πρόταγμα είναι να εκπροσωπούμε τους πολλούς και να επιδιώκουμε την κοινωνική δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα».

Για τις εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση NOVARTIS και την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής σχολίασε πως «αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο κ. Αγγελής πέφτει σε αντιφάσεις. (...) Πώς γίνεται να υπάρχει ''σκευωρία'' όταν η κα Τουλουπάκη που έστειλε τις δικογραφίες με τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή, είναι η ίδια που αρχειοθέτησε τις 7 από αυτές...».

Ενώ για την Προεδρική εκλογή, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε ότι προέκυψε «μεγάλο θεσμικό ζήτημα με την αλλαγή του ορίου εκλογής του ΠτΔ. Απαξιώνεται ο θεσμός. Ελπίζω η πρόταση του πρωθυπουργού να μην υπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα και να μπορέσουμε όλοι να τη στηρίξουμε».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μίλτου Χατζηγιαννάκη στο TheCaller WEB TV και την Φώφη Γιωτάκη:

Send this to a friend