Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Χειμωνάς στο TheCaller: Το Ποτάμι έκανε τη «βρώμικη δουλειά» για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και του Βενιζέλου κράτησαν τη χώρα στο ευρώ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Θανάσης Χειμωνάς βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του TheCaller Web Tv και μίλησε ζωντανά στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, την αποχώρηση στελεχών από το Ποτάμι και την προσχώρησή τους στην Νέα Δημοκρατία, την δική του αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την… αθέατη πλευρά του εαυτού του.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Θανάσης Χειμωνάς βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του TheCaller Web Tv και μίλησε ζωντανά στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, την αποχώρηση στελεχών από το Ποτάμι και την προσχώρησή τους στην Νέα Δημοκρατία, την δική του αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την… αθέατη πλευρά του εαυτού του.

«Έχω μία παράδοση να πηγαίνω σε κόμματα, τα οποία βρίσκονται σε δύσκολες συγκυρίες. Είχα πάει και στο ΠΑΣΟΚ το 2012 σε μία δύσκολη φάση, όπου ήταν ακόμη δύσκολο να πεις ότι είσαι ΠΑΣΟΚ. Η αρχή μου είναι να πηγαίνω σε κόμματα που με εκφράζουν, που λένε αυτά που λέω, που πιστεύουν αυτά που πιστεύω, αδιαφορώντας για το ποια είναι η κατάσταση αυτήν τη στιγμή και ποια τα δημοσκοπικά τους ποσοστά. Θεωρώ ότι το Ποτάμι πήρε μία γενναία απόφαση σε ό,τι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία την κράτησε έως το τέλος και μάτωσε γι΄αυτό. Θεωρώ ότι το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα με καθαρά προοδευτικό και φιλοευρωπαϊκό λόγο στο κοινοβούλιο και στο ευρωπαϊκό σε ό,τι αφορά την ελληνική πλευρά και θεώρησα ότι μόνο εκεί θα μπορούσα να ανήκω», είπε ο Θανάσης Χειμωνάς, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βρεθεί στο «Ποτάμι».

Η στάση του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών

Όπως είπε ο Θανάσης Χειμωνάς, το «Ποτάμι» με τη στάση που κράτησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατάφερε να διορθώσει ένα λάθος που είχε κάνει όταν εμφανίστηκε. «Προσπαθούσε να ετεροκαθοριστεί, αλλά με την Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε το στίγμα του», σημείωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

«Η Νέα Δημοκρατία απεγκλωβίστηκε με τη ψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών. Ήθελε να περάσει η Συμφωνία. Υπήρχαν στελέχη της υψηλόβαθμα που σταματούσαν δικούς μας βουλευτές και τους έλεγαν «μην ακούτε τι λέμε, εσείς θα τη ψηφίσετε». Αν η Συμφωνία των Πρεσπών πήγαινε στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έσκαγε σα βόμβα. Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πήγαινε κόντρα στην Αμερική και την Ευρώπη. Πιθανότατα θα έπεφτε την επόμενη ημέρα. Όλη την βρώμικη δουλειά, κατά κάποιον τρόπο, την έκανε το Ποτάμι και έμεινε για ένα χρονικό διάστημα χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα», σχολίασε ο Θανάσης Χειμωνάς σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών και την στάση που κράτησε το «Ποτάμι».

«Πρόταση μομφής για μία αρλούμπα του Πολάκη στο Facebook και όχι για το Μάτι»

«Έχει χαθεί η ουσία και έχει χαθεί η μπάλα. Πλέον στη Βουλή Τσίπρας και Μητσοτάκης, αλλά και τα στελέχη των δύο κομμάτων συμπεριφέρονται σα να μιλούν στο Facebook. Ασχολούμαστε μετά από 10 χρόνια κρίσης, μετά από 4 χρόνια διάλυσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και μπροστά σε πολύ κρίσιμες Ευρωεκλογές, ασχολούμαστε με το πού έκανε διακοπές ο Τσίπρας και βλέπουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέτει πρόσβαση δυσπιστίας για μία αρλούμπα που έγραψε ο Πολάκης στο Facebook. Λες και το μόνο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά τα χρόνια, είναι τι έγραψε ο Πολάκης. Δεν έγινε κάτι τέτοιο για το Μάτι και έγινε για τον Πολάκη», σημειώσε ο Θανάσης Χειμωνάς και συνέχισε:

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ξέραμε μετά την μεταστροφή του. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία είχε δείξει σοβαρότερο πρόσωπο μέχρι την κωλοτούμπα του Σαμαρά. Είμαστε σε σημείο να μην ξέρουμε αν η Ευρώπη θα υπάρχει και εμείς ασχολούμαστε με όσα γράφει ο Πολάκης».

«Στόχος του Ποταμιού να πείσουμε τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου να γίνουν ψηφοφόροι του Ποταμιού. Θα ψηφίσουν και πιστεύω θα καταφέρουμε να εκλέξουμε ευρωβουλευτή», εκτίμησε ο Θανάσης Χειμωνάς για την έκβαση των επικείμενων Ευρωεκλογών.

«Το ΠΑΣΟΚ κράτησε τη χώρα στο ευρώ, πλέον δεν ξέρω αν υπάρχει»

«Δε ξέρω αν υπάρχει ΠΑΣΟΚ, που με ρωτάτε αν έχει κλείσει η πόρτα. Εγώ ΠΑΣΟΚ δε βλέπω στις Ευρωεκλογές. Βλέπω ένα ΚΙΝΑΛ και έναν ήλιο στα δεξιά του ευρωψηφοδελτίου. Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, όταν πήγα το '12. Τότε ήταν ένα κόμμα το οποίο είχε θυσιαστεί για την χώρα και συνέχισε να θυσιάζεται, που έκανε ότι έπρεπε να κάνει -με όλα τα λάθη- για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη. Το ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου κράτησαν τη χώρα στο ευρώ. Μάτωσε το ΠΑΣΟΚ, πήγε στο 4,9%. Δυστυχώς κάποια στιγμή μπήκε στη λογική ότι δε μας αρέσει ο νέος κόσμος, δε μας αρέσει πραγματικά η κεντροαριστερά και η σοσιαλδημοκρατία. Στόχος πραγματικά ήταν να έρθουν πίσω μεγαλύτεροι ψηφοφόροι από τον ΣΥΡΙΖΑ, με συνεχείς αναφορές στο παρελθόν και μία ξύλινη γλώσσα που είναι ένα κράμα παλαιού ΠΑΣΟΚ ορθοδόξου και του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015», υποστήριξε ο Θανάσης Χειμωνάς, απαντώντας σε ερώτηση του Κωστή Μοσχολιού για την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την Φώφη Γεννηματά σχολίασε ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έχει επιλέξει να μην ρισκάρει. «Έχει επιλέξει να μην είναι η Φώφη Γεννηματά, αλλά η κόρη του Γεννηματά και να απευθυνθεί στο παλιό κοινό».

«Η ΝΔ είναι σε πανικό»

Παράλληλα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού μίλησε και για τον σάλο που προκλήθηκε μετά την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία. «Είναι ξεκάθαρο αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επταήμερη εργασία και είναι λυπηρό που το μάζεψε μετά. Όταν λες κάτι πρέπει να το στηρίζεις. Αν ο εργοδότης πει στον εργαζόμενο δουλεύεις επτά ημέρες, θα δουλέψει επτά ημέρες. Ποιος εργαζόμενος θα συμφωνήσει με τον εργοδότη αν δε θέλει να δουλέψει επταήμερο τι θα κάνει, θα φύγει; Είναι τρελό να λέει κάτι τέτοιο παραμονές εκλογών. Η ΝΔ είναι σε πανικό. Το κάνει αυτό από ανικανότητα ή συμβαίνει κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε; Βλέπουμε μία δημοκρατία που έχει πάει πολύ δεξιά».

Ο Θανάσης Χειμωνάς, λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης περιέγραψε τον εαυτό του έξω από τα στενά όρια της πολιτικής και μίλησε για τον εκρηκτικό εαυτό του εκτός των social media.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του υποψηφίου ευρωβουλευτή του «Ποταμιού», Θανάση Χειμωνά στο TheCaller Web Tv και τον Κωστή Μοσχολιό:

Send this to a friend