Αθήνα

13 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον έξι μήνες για τα νέα φάρμακα» -Τι είπε ο Έλληνας επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο του κοροναϊού στη Νέα Υόρκη

Τι είπε στο Mega Magazino ο κοζανίτης ιατρός Χρήστος Κυρατσούς που είναι επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο του κοροναϊού στη Νέα Υόρκη.

Τι είπε στο Mega Magazino ο κοζανίτης ιατρός Χρήστος Κυρατσούς που είναι επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο του κοροναϊού στη Νέα Υόρκη.

Ο Χρήστος Κυρατσούς ανέφερε για την εύρεση του εμβολίου, ότι χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα για τη δημιουργία αντισωμάτων, όπως στον αιμορραγικό ιό Έμπολα με καθοριστική τη συμβολή του διακεκριμένου επιστήμονα στη μείωση της θνησιμότητας. «Πολύ πιθανόν ζώα στην Κίνα να ήταν μολυσμένα από τον ιό 2019, να μην δημιούργησε ασθένεια σε αυτά, αλλά λόγω της μεγάλης κατανάλωσης ζώων να μετακινήθηκε στους ανθρώπους», τόνισε.

Τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα σημείωσε ακόμα και στην Κίνα η διάγνωση αλλάζει. «Είναι δύσκολο να προσβλέπουμε πως θα κινηθεί, μοιάζει με τον ιό ZARS» με τα αντισώματά του όμως να μην έχουν καμία σχέση με το νέο. Οπότε ξεκινούν από την αρχή με εξειδικευμένα αντισώματα στον κοροναϊό.

Ο επιστήμονας με καταγωγή από την Κοζάνη, έχοντας σαν όπλο την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα ,αλλά και του MERS με πατέντα , μια από τις προσωπικότητες που εργάζονται για την υγεία του πολίτη σύμφωνα με την διεθνή κατάταξη του περιοδικό Business Insider, αναζητεί τα κατάλληλα φάρμακα για τον ιό με την επιδιωκόμενη δράση. «Τα φάρμακα ελπίζουμε να είναι έτοιμα σε μερικούς μήνες, χρειαζόμαστε τουλάχιστον έξι μήνες για να τα αναπτύξουμε και μερικούς μήνες ακόμα για να τα παράγουμε σε ποσότητες»

Ο Έλληνας ερευνητής έχει καταγωγή από την Κοζάνη. Σπούδασε στο Φαρμακευτικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2004 έκανε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη και έπειτα πέρασε και από το NYU για δύο χρόνια. Το 2011 ξεκίνησε να δουλεύει στην αμερικανική αντιπρόεδρος και επικεφαλής έρευνας μολυσματικών νόσων και τεχνολογιών ιικών φορέων.

Πηγή prlogos.gr

Send this to a friend