Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χριστοδουλάκης στο TheCaller: Είμαστε ανοιχτοί στο θεσμικό διάλογο με όλους προς όφελος της κοινωνίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής έδωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στο WEBTV του TheCaller.gr και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής έδωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στο WEBTV του TheCaller.gr και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μαρτίου, το προσφυγικό, για το μέλλον της Κεντροαριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη, για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για τον «καφέ» του Κώστα Γείτονα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Επίσης αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει τελευταία με τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis στη συνέντευξη που παραχώρησε στο WEBTV του TheCaller.

Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «επιθυμούμε, εμείς, η νέα γενιά, να καθορίσουμε το μέλλον μας. Η νέα γενιά να δώσει το στίγμα στο Κίνημα Αλλαγής».

Για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε «πρόκειται για μια αμιγώς ιδεολογική και πολιτική διαδικασία. (…) Ώρα να επαναδιατυπώσουμε τα πολιτικά χαρακτηριστικά μας το κάθε κόμμα. (…) Ζητούμενο να συνθέσουμε πολιτικές και ιδεολογικές τάσεις προκειμένου να εκπροσωπήσουμε καλύτερα τα κομμάτια της κοινωνίας που επιθυμούμε. (…) Να δώσουμε βάρος σε ταυτοτικά ζητήματα…».

Για τον «καφέ» Γείτονα-Φλαμπουράρη και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «πίνω καφέ. Αλλά δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν για τους καφέδες που πίνω και με ποιον. Αναφέρομαι σε κοινωνικές συναναστροφές. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Πόσο μάλλον όταν δεν έχουν θεσμική ιδιότητα και –μάλιστα- δεν είναι ενεργοί στην πολιτική ζωή της χώρας. Στην ουσία του ζητήματος αυτού, για το αν ευσταθούν ή όχι διάφορα σενάρια για συγκλίσεις, συνεργασίες κτλ. Οι συγκλίσεις δεν διαμορφώνονται με καφέδες αλλά θεσμικά, μέσα από τις τοποθετήσεις στα ζητήματα εντός του Κοινοβουλίου, στους μαζικούς χώρους κι όπου αλλού εκπροσωπούνται τα κόμματα. (…) Δεν υπάρχει συζήτηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κι οι λόγοι είναι αρκετοί. (…) Στη Βουλή ο διάλογος είναι απολύτως ανοιχτός με όλους. Είμαστε οι πρώτοι που βάζουμε ως προτεραιότητα τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, ειδικά σε μείζονα ζητήματα. (…) Ζητούμενο για μας είναι οι προτάσεις μας να γίνονται πλειοψηφικές. (…) Καλοδεχούμενες, λοιπόν, οι συγκλίσεις…».

Για την κατάσταση στο προσφυγικό και ποια είναι η λύση σήμερα, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τόνισε «η Ν.Δ κατάφερε να περάσει από κάτω τον πολύ χαμηλό πήχη που είχε αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει σχέδιο αλλά ακόμα κι όταν παίρνει αποφάσεις δεν τις υλοποιεί και αναδιπλώνεται. (…) Το θέμα είναι να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Χρειάζεται η καλύτερη δυνατή φύλαξη των συνόρων. Η μεγαλύτερη εμπλοκή της Φρόντεξ. Ταχύτερη διαδικασία απονομής ασύλου. Αποσυμφόρηση των νησιών. Και το σπουδαιότερο, να αναλάβουν οι Ευρωπαίοι τις ευθύνες τους…».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη στο WEBTV του TheCaller και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη: 

Send this to a friend