Αθήνα

30 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χριστίνα Σταρακά: Μια δυναμική υποψηφιότητα ανατρέπει το σκηνικό στο Δήμο Αγρινίου

Το κλίμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ανεβαίνει και οι υποψήφιοι πλέον προχωρούν στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους.

Στο Δήμο Αγρινίου, έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας,  μια δυναμική και εντυπωσιακή γυναικεία υποψηφιότητα, αυτής της Χριστίνα Σταρακά έρχεται να ταράξει τα αυτοδιοικητικά νερά και να δώσει μεγάλο ενδιαφέρον στην εκλογική μάχη, δημιουργώντας συνθήκες ανατροπής στο δημοτικό τοπίο, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για μια εμφατική νίκη.

Πρόκειται για ένα δυναμικό, άφθαρτο στέλεχος της νέας γενιάς των αυτοδιοικητικών με διείσδυση σε όλους τους πολιτικούς χώρους, μιας και διακρίνεται για την πολιτική μετριοπάθεια και τις συνθετικές της ικανότητες ώστε να αναζητά και να πετυχαίνει ευρύτερες συναινέσεις.

Το 2014 εκλέχτηκε αντιπερειφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας και στο διάστημα της θητείας της, η ίδια απέδειξε την διοικητική της επάρκεια, αποτελεσματικότητα και ικανότητα, κάτι που συνομολογείται ακόμα και από πολιτικούς αντιπάλους.

Πετυχημένο στέλεχος του τραπεζικού χώρου, γέννημα θρέμμα του Αγρινίου, με πολιτική πορεία σε διάφορα πόστα, πάντα εκλεγμένη, είναι ένα από τα πρόσωπα που γνωρίζει καλά τους τους ανθρώπους, την καθημερινότητα και τα προβλήματα της περιοχής. Άλλωστε το δυνατό της χαρτί είναι, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα του Αγρινίου, η επαφή και το γκελ με τους πολίτες.

Ηδη, με την επίσημη ανακοίνωση της εκλογικής καθόδου το κλίμα έχει ανέβει και πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους φαίνεται να συσπειρώνονται γύρω από την υποψηφιότητα της

Με δημόσια δήλωση της η Αντιπεριφερειάρχης ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητα της για τον Δήμο Αγρινίου και τονίζει οτι "τον αναπτυξιακό χάρτη του Αγρινίου ήρθε η ώρα να τον σχεδιάσουμε εμείς οι ίδιοι, ώστε να αφορά, ίσα και δίκαια όλες τις δημοτικές ενότητες, όλες τις περιοχές με σεβασμό στα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους, στις πραγματικές τους ανάγκες".

Η κ. Σταρακά σημειώνει πως το Αγρίνιο χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή , κάνοντας λόγο για αδράνεια και έλλειψη στρατηγικής, επισημαίνοντας πως απαιτείται μια «νέα συμφωνία».

Η δήλωση της περιέχει αρκετά αισιόδοξα μηνύματα για την «επόμενη μέρα στην αυτοδιοίκηση» με έμφαση στις συνεργασίες και τις συγκλίσεις.

Ολόκληρη η δήλωση της Χριστίνα Σταρακά

«Ως ενεργός πολίτης έμαθα να μην μηδενίζω και να μην απαξιώνω κανέναν. Αλλά και να μην σιωπώ μπροστά στις χαμένες ευκαιρίες για τον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Το Αγρίνιο χρειάζεται μια νέα νέα δημοτική αρχή, με βαθιά γνώση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατάλληλο πρόγραμμα για την αντιμετώπισή τους.

Με σύνθεση και όχι σύγκρουση.

Με πρωτοπορία και όχι οπισθοδρόμηση.

Με ουσία και όχι κενά λόγια.

Οι πολίτες του Αγρινίου βλέπουν τον τόπο τους να φτωχαίνει και να ασφυκτιά καθημερινά, εγκλωβισμένο στην αδράνεια και την έλλειψη στρατηγικής.
Κουράστηκαν να ακούν μεγάλα λόγια και να βλέπουν τις συγκρούσεις να αποτελούν τον κανόνα στο δημόσιο βίο.

Απαιτούν έργο και πράξεις.

Θέλουν να γίνει ο Δήμος λειτουργικός, αποτελεσματικός, φιλικός.

Θέλουν το Αγρίνιο να προχωρά, με βάση τις αξίες της αλληλεγγύης, του πολιτισμού, της δημοκρατίας και ένα δήμο ασπίδα προστασίας απέναντι για κάθε δημότη.

Και τέλος θέλουν μια ξεκάθαρη προοπτική. Μια απάντηση για το πως αυτή η πόλη θα αλλάξει, πως θα δώσει τη δυνατότητα να δουλεύουμε και να ζούμε σε αυτήν με αξιοπρέπεια.

Τον αναπτυξιακό χάρτη του Αγρινίου ήρθε η ώρα να τον σχεδιάσουμε εμείς οι ίδιοι, ώστε να αφορά, ίσα και δίκαια όλες τις δημοτικές ενότητες, όλες τις περιοχές με σεβασμό στα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους, στις πραγματικές τους ανάγκες.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται πολλά. Δεν καλούμαστε απλά να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι διαχειριστές ενός δημόσιου οργανισμού.

Καλούμαστε να μετατρέψουμε το Αγρίνιο σε ένα δήμο πρωτοπόρο και καινοτόμο.Και επιλέγουμε να βάλουμε στο τραπέζι ακόμα και τα μεγάλα ζητήματα για το μέλλον αυτής της πόλης, χωρίς τη δικαιολογία ότι αυτά δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τους λόγους αυτούς στοχεύουμε και διεκδικούμε ένα δήμο κοινωνικό και αλληλέγγυο, που θα στηρίζει την παραγωγική και οικονομική ανάταξη της πόλης, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους νέους, τους ηλικιωμένους και όλους όσους δοκιμάζονται σήμερα καθημερινά.

Το Αγρίνιο χρειάζεται μία νέα συμφωνία με τους πολίτες στη βάση αρχών και αξιών, για να μπορέσει να αλλάξει.

Αυτή η συμφωνία ξεκινάει από τις γειτονιές, από τις δημοτικές ενότητες, από τα χωριά μας, από τους χώρους δουλειάς, από τη νεολαία μας. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με κάθε πολίτη, με κάθε συλλογικότητα και να ακούσουμε κάθε αίτημα για αλλαγή.

Ήρθε η ώρα έμπειροι αλλά και νέοι ικανοί άνθρωποι, από όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου, να συνεργαστούν πάνω σε ένα απτό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Η επόμενη μέρα στην Αυτοδιοίκηση απαιτεί να κάνουμε το Δήμο πεδίο σύγκλισης, συνεργασίας και όχι χώρο αντιπαράθεσης και διχασμού.

Το Αγρίνιο μας μεγάλωσε.

Τώρα, είναι η ώρα να το μεγαλώσουμε εμείς, με αισιοδοξία και πίστη ότι αυτός ο τόπος μπορεί να γίνει καλύτερος.

Το Αγρίνιο δεν αντέχει πλέον ούτε μια μέρα χαμένη!

Send this to a friend