• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 22:32

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χριστοδουλάκης στο TheCaller: Όποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας να το κάνει στην Κεντρική Επιτροπή – Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δηλώνει περισσότερο ΠΑΣΟΚ

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV και στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης για όλη την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και όχι μόνο.

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV και στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης για όλη την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και όχι μόνο.

Μιλώντας αρχικά για τη Novartis, είπε πως «κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο στη Novartis και έχει να κάνει με την τιμή της φαρμακευτικής δαπάνης. Το 2004 ήταν στα 2,4 δισ. ευρώ και το 2009 πήγε στα 5,1 δισ. ευρώ και μειώθηκε μετά το 2011 με την δική μας κυβέρνηση… Πρέπει να δούμε που οφείλεται αυτή η τεράστια αύξηση της δαπάνης στην Υγεία επί κυβέρνησης Καραμανλή όχι για ρεβανσιστικούς λόγους αλλά για να ξέρει και ο κόσμος τι έχει γίνει».

Εν συνεχεία, υπερτόνισε τα προβληματικά στοιχεία στην υπόθεση της Novartis, επισημαίνοντας πως «υπάρχουν δεδομένα, τα οποία δείχνουν πως υπάρχει σκευωρία». «Όλα αυτά όμως αφορούν στη Δικαιοσύνη», έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Χριστοδουλάκης.

Αναφερθείς, εξάλλου, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είπε μέσω κύκλων και διαρροών ότι «εγώ δεν στέλνω τους πολιτικούς μου αντιπάλους στη Δικαιοσύνη», ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ σχολίασε πως «παρέμβαση στη Δικαιοσύνη είναι όταν δεν υπάρχουν στοιχεία και προσπαθούμε να στήσουμε μια υπόθεση για να στοχοποιήσουμε πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά παρέμβαση είναι και όταν υπάρχουν στοιχεία και εμείς για μικροπολιτικούς λόγους, επειδή θεωρούμε ότι δεν μας συμφέρει στρατηγικά δεν εμπλέκουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Ο κ. Μητσοτάκης προχθές έκανε ένα από τα δυο ή είχε δει τη δικογραφία ή δεν την είχε δει και είπε ‘’δεν με νοιάζει’’ και είχε ήδη αποφασίσει τι θα κάνει».

Μάλιστα, συνέχισε, εξηγώντας πως «η εκ των προτέρων μη συμπερίληψη του κ. Τσίπρα στις διαδικασίες δείχνει ότι δεν έγινε με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, αλλά με βάση πολιτικές επιλογές της ΝΔ, που προφανώς έχει τους λόγους της, τώρα αν είναι λόγοι επειδή δεν θέλουν να τον κάνουν ήρωα ή επειδή ‘’τα έχουν καλά’’ θα πω εγώ, αυτό είναι θέμα της ΝΔ…». «Εμείς θα στηρίξουμε την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή», είπε ο ίδιος.

Εν συνεχεία και όσον αφορά στο ΚΙΝΑΛ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είπε πως «δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το 8%, αλλά για μένα στόχος δεν ήταν τόσο το διψήφιο ποσοστό, όσο το να έχουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο». 

«Να ριζοσπαστικοποιήσουμε το λόγο μας, με γωνίες και όχι στρογγυλέματα»

Όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνει το ΚΙΝΑΛ από εδώ και πέρα, ο κ. Χριστοδουλάκης υπερτόνισε την ανάγκη «ριζοσπαστικοποίησης του πολιτικού μας λόγου, με γωνίες και όχι στρογγυλέματα, ξεκάθαρο λόγο και όχι συμβιβασμοί με βάση το ποιές κοινωνικές ομάδες αφορά κάθε πρόταση».

ΣΧΕΤΙΚΑ
«Όπως δεν μπορούμε να πάμε πουθενά χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά και μόνο με το ΠΑΣΟΚ»

Παράλληλα, έστρεψε τα «καρφιά» του προς όσους «δηλώνουν περισσότερο ΠΑΣΟΚ, από κάποιον άλλον, λέγοντας πως δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν». «Είμαστε περήφανοι για τις αρχές και τις αξίες του, έχουμε υποχρέωση όχι να τις αναπαράγουμε γιατί ήταν τότε ελκυστικές στον κόσμο, αλλά να τις προσαρμόσουμε στο σήμερα. Άρα έτσι όπως δεν μπορούμε να πάμε πουθενά χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά και μόνο με το ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Το μείζον είναι να βγούμε ξανά έξω στην κοινωνία και να ξέρουμε τι θα τους πούμε, αλλά και επί της ουσίας πριν από 2 χρόνια δημιουργήθηκε ένας νέος φορέας και πήγαμε στη βάση, ανταποκρίθηκαν 212.000 πολίτες μας, κάναμε έκτακτο συνέδριο πριν 6 μήνες, όπου 65.000 μέλη όρισαν αντιπροσώπους, εξέλεξαν συλλογικά όργανα, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Τα θέματα πολιτικής στρατηγικής ή τοποθέτησης είναι καλό για όλους μας να τίθενται στα κομματικά όργανα, για να συζητηθούν τα πάντα. Όλα τα λέμε στα όργανά μας και όχι δια της πλαγίας, στα ΜΜΕ. Όποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας να το θέσει στην Κεντρική επιτροπή», .

Επιπλέον, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόσο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όσο και για την ΕΥΠ και την ΕΡΤ και όπως ανέφερε, θέλουμε να είμααστε «ουσιαστικοί, χρήσιμοι», όταν κρίνουμε ότι θίγονται αυτοί που πρέπει να υπερασπιζόμαστε θα μας βρει απέναντι η κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με την τωρινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποσαφηνίσει προς τα πού θέλει να κινηθεί… Με την ηγεσία που νομιμοποίησε τη Δεξιά και έγινε το καλύτερο ‘’πλυντήριο’’ της κυβέρνησης Καραμανλή δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης, αλλά με την κοινωνική βάση, που παραδοσιακά ανήκε στο χώρο, και μπορεί να στράφηκε στον ΣΥΡΙΖΑ  χωρίς να συμφωνεί απόλυτα, με τη λογική να μην είναι ανεξέλεγκτος ο Μητσοτάκης φυσικά όχι μόνο υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία».

Send this to a friend