Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χρήστος Κούτρας στο TheCaller για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ: «Το να μπορεί ο καθένας να λέει ελεύθερα τη γνώμη του έχει κερδηθεί με αίμα»

Θλίψη, σοκ, παγωμάρα κυρίευσαν τους πάντες στην είδηση ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ χτυπήθηκε με βόμβα. Οι εικόνες από το κατεστραμμένο κτήριο κάνουν από το πρωί το γύρω του διαδικτύου και όχι μόνο.

Θλίψη, σοκ, παγωμάρα κυρίευσαν τους πάντες στην είδηση ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ χτυπήθηκε με βόμβα. Οι εικόνες από το κατεστραμμένο κτήριο κάνουν από το πρωί το γύρω του διαδικτύου και όχι μόνο.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Εμείς ζητήσαμε από τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή του ΣΚΑΪ Χρήστο Κούτρα να μας μεταφέρει τις σκέψεις του μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός.

- Πώς ένιωσες όταν πέρασες σήμερα το πρωί την πόρτα της εισόδου του Σκάι;

Στην αρχή σφίξιμο αλλά δεν προλαβαίνεις να νιώσεις κάτι παραπάνω γιατί σε καλεί η δουλειά. Η πρώτη εικόνα ήταν σοκ γιατί ξαφνικά κάποιοι προσπάθησαν να καταστρέψουν το δεύτερο σπίτι σου. Αλλά μέχρι εκεί μετά πήγα στο μικρόφωνο και με τον Γιάννη ξεκινήσαμε την πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο.

- Σήμερα από καταγραφείς της είδησης γίνατε ΕΙΔΗΣΗ. Έκανες δεύτερες σκέψεις ώστε οι τοποθετήσεις σου πλέον να είναι πιο προσεγμένες;

Όχι βέβαια. Τι πάει να πει πιο προσεγμένες τοποθετήσεις; Σε καθεστώς ζούμε; Δημοκρατία έχουμε και το να υπάρχουν πολλά μέσα ενημερώσεις με διαφορετικές φωνές και το να μπορεί ο καθένας να λέει ελεύθερα τη γνώμη του έχει κερδηθεί με αίμα.

- Αν είχες απέναντι σου τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που τοποθέτησαν τη βόμβα στα γραφεία, τι θα τους ρωτούσες, τι θα τους έλεγες;

Θα ήθελα να μάθω ποιος του έχει ποτίσει δηλητήριο το μυαλό. Θα ήθελα όμως να μάθω και πως είναι η ζωή του τι κάνει πως κινείται ποια είναι η οικογένεια του. Θα ήθελα ειλικρινά να καταλάβω. Τι οπλίζει το χέρι ενός ανθρώπου.

- Πίστευες ότι μπορούσε το κανάλι να γίνει στόχος τρομοκρατών;

Ναι φυσικά. Έχουμε εθιστεί. Όταν απ το πρωί έως το βράδυ καθυβρίζεις ένα μέσο ενημέρωσης προφανώς κάποιο άρρωστο μυαλό κάνει δεύτερες σκέψεις. Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν είναι και η τελευταία. Το περίεργο είναι πως η κυβέρνηση καταφέρεται εναντίον του ΣΚΑΪ επειδή και καλά είναι αντικυβερνητικό και την ίδια ώρα δέχεται τρομοκρατικό χτύπημα. Προσπαθώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου ανάλογη περίπτωση .

- Από εδώ και πέρα τι αλλάζει στην καθημερινότητά σου;

Η καθημερινότητα μου είναι «τρομοκρατική» από μόνη της. Ξυπνάω κάθε μέρα στις 4:30 . Δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα . Δεν νιώθω απειλούμενος δε φοβάμαι . Θλίβομαι γιατί υπάρχει τέτοια κατάσταση στη χώρα. Πικραίνομαι γιατί τα παιδιά μου δεν έχουν μέλλον εδώ. Λόγω της βόμβας στο ΣΚΑΪ θα με ρωτήσεις; Και θα σου απαντήσω όχι μόνο. Δεν είναι πλαίσιο αυτό που ζούμε. Η κρίση τα έβγαλε όλα στη φόρα. Φαίνεται ο πωπός μας και εμείς κάνουμε πως όλα είναι καλά .

- Στην ανακοίνωση του ο Σκάι αναφέρει «Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο». Πιστεύεις ότι το εμπάργκο από τον Σύριζα να μην στέλνει καλεσμένους στο Σκάι είχε ως αποτέλεσμα να γίνετε στόχος;

Το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν τα νούμερα τηλεθέασης. Το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κυρίως εναντίον των βουλευτών του που ψάχνουν τους σταυρούς για να εκλεγούν. Οι υπουργάρες με τις φρουρές και τα οχήματα θα βγουν απ τους κομματικούς στρατούς. Το εμπάργκο έγινε γιατί το κονκλάβιο του Μαξίμου δεν ένιωθε καλά με τους βουλευτές που έβγαιναν και έλεγαν τη γνώμη τους. Μην έχετε αμφιβολία αν μπορούσαν θα έβγαινε μόνο ο Τσιπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα που επιτέθηκε με λύσσα στα μέσα ενημέρωσης. Βοθροκαναλα κλπ. Δε θέλω να πω πως λειτούργησε έτσι όσο κι αν το νιώθω. Οφείλουμε ως πολίτες πάνω απ όλα να ξανασυστηθούμε με τους εαυτούς μας και με τη δημοκρατία στη χώρα μας. Υπάρχει ζήτημα.

Send this to a friend