Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δ. Μεντεσίδου στο TheCaller: Οι πολίτες της Πεύκης και της Λυκόβρυσης θα επιβεβαιώσουν με τη ψήφο τους το έργο του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη

Η Δέσποινα Μεντεσίδου ζει τα τελευταία 27 χρόνια στην Πεύκη, τον δήμο, την πόλη και τη γειτονιά που αγαπά τόσο πολύ και θέλει να την δει να ομορφαίνει ακόμη περισσότερο.

Η Δέσποινα Μεντεσίδου ζει τα τελευταία 27 χρόνια στην Πεύκη, τον δήμο, την πόλη και τη γειτονιά που αγαπά τόσο πολύ και θέλει να την δει να ομορφαίνει ακόμη περισσότερο.

Γι' αυτό λοιπόν τάχθηκε στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσου Μαυρίδη, με τον συνδυασμό «η Πόλη της ζωής μας», για τον οποίο δηλώνει βέβαιη ότι θα κερδίσει, καθώς οι πολίτες θα επιβραβεύσουν το έργο της προηγούμενης θητείας του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Δέσποινας Μεντεσίδου στο TheCaller:

Είστε επιτυχημένη επιχειρηματίας, πώς πήρατε την απόφαση να δηλώσετε υποψηφιότητα στο δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης; Ποια είναι τα ζητήματα που σας ενθάρρυναν;

«Εγκαταστάθηκα στην Πεύκη πριν 27 χρόνια. Αγαπώ τη γειτονιά μου και την πόλη μου. Το Μάιο του 2018 εξελέγην Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Λυκόβρυσης - Πεύκης, εκφράζοντας μια νέα ανανεωτική πορεία για την οποία δίνω με τους συνεργάτες μου αγώνα καθημερινά. Είμαι Αντιπρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης, ενός μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού σωματείου με σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα των Βορείων Προαστίων.  Είμαι μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Π.Ε.Α.Π (Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός).  Είμαι μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενώ διετέλεσα Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η απόφασή μου να συμμετάσχω στο συνδυασμό “η πόλη της ζωής μας” καθορίστηκε από την προσωπικότητα του επικεφαλής, την ουσία και το ρεαλισμό των θέσεων και των αρχών του. Πρόκειται για θέσεις και στόχους τεκμηριωμένους και εφικτούς για τον Δήμο μας».

Ποιες είναι οι δυσκολίες της καθημερινότητας, αλλά και οι ομορφιές των περιοχών αυτών;

«Πρόκειται για περιοχή προαστιακού χαρακτήρα με καλές υποδομές, στις οποίες μπορούν να προστεθούν νέες, όπως προβλέπει το πρόγραμμά του συνδυασμού μας. Στο Δήμο μας υπάρχει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα. Μην ξεχνάτε ότι στην Πεύκη υπάρχει το Δημοτικό Θέατρο, μια υποδομή που αντίστοιχή της δεν υπάρχει στα Βόρεια Προάστια. Στη Λυκόβρυση υπάρχει αντίστοιχα το Πνευματικό Κέντρο. Σε αυτούς τους χώρους και σε άλλους χτυπά η πολιτιστική καρδιά του Δήμου μας. Η κληρονομιά αρκετών ετών συνεχίζεται έως το σήμερα και οφείλει να συνεχισθεί. Στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση υπάρχουν τρεις πνεύμονες πρασίνου, τα δάση μας που χρήζουν της προστασίας και της φροντίδας μας. Υπάρχει επίσης η παραρεμάτια περιοχή της Πύρνας στα όρια της Λυκόβρυσης, που μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί».

Γιατί επιλέξατε να συμπορευτείτε με τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη;

«Γνωρίζω την πορεία του Τάσου εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, με σημαντικές σπουδές, εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και τη δημόσια διοίκηση, που από νωρίς ασχολήθηκε με τα κοινά. Πολύ νέος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Πεύκης και μετά συνέχισε στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Έχει δοκιμαστεί σε θέσεις αντιδημάρχου και προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου ενώ τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγη Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Πρόκειται για έναν συγκροτημένο και έμπειρο αυτοδιοικητικό, που εμπιστεύονται οι συνδημότες μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα με την τακτοποίηση των οικονομιών του Δήμου, το έργο που υλοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια με ώθησαν να συστρατευθώ μαζί του για την καλυτέρευση της καθημερινότητας της ζωής μας στις δυο πόλεις».

Ποιες προτεραιότητες θέτετε για τον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και σε ποια ζητήματα θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να φανείτε χρήσιμη για την πόλη σας;

«Η επόμενη μέρα για το Δήμο μας περιγράφεται στο πρόγραμμά μας και με τη συμβολή όλων μας μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από αξιόλογα και ικανότατα πρόσωπα. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν την Κυριακή αν η έως τώρα πορεία μου ως ενεργού πολίτη και ως επιχειρηματία, ως γυναίκας και μητέρας με καθιστούν χρήσιμη να συμβάλω στα δημοτικά μας πράγματα. Ήδη με την προσφορά μου στον πολιτισμό έχω δώσει δείγματα γραφής προσθέτοντας την πινελιά μου στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση».

Ποιο εκτιμάτε ότι θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών;

«Είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες της Πεύκης και της Λυκόβρυσης θα επιβεβαιώσουν με την ψήφο τους το έργο της προηγούμενης θητείας του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη. Ταυτόχρονα με το ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, που ενισχύθηκε από αξιόλογα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, δημιουργείται  μια δυναμική για το αποτέλεσμα, το οποίο είμαι σίγουρη ότι θα είναι νικηφόρο για το συνδυασμό μας. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, δημοτικές και περιφερειακές, διεξάγονται φέτος ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους καλύτερους για την πόλη τους, το Δήμο τους, την Περιφέρειά τους και τους εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ψήφος είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Γι’ αυτό και πρέπει να μην απέχουν, να ψηφίσουν σωστά».

Send this to a friend