Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Πάλι… μέσα έπεσε ο Πάνος! «Δεν θα είναι στην οικογενειακή φωτογραφία του ΝΑΤΟ ο Ζάεφ», έλεγε και η πραγματικότητα τον διέψευσε (ξανά)

Tίποτε δεν φαίνεται να βγαίνει του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με πιο πρόσφατη τη διαβεβαίωσή του στη Βουλή πως «Ο κ. Ζόραν Ζάεφ δεν θα είναι στην οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου».

Ο υπουργός Άμυνας επέμεινε μάλιστα ότι η ΠΓΔΜ δεν θα λάβει πρόσκληση ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στην επικείμενη Σύνοδο. «Ο κ. Ζάεφ καλείται μόνο ως προς ένταξη χώρα που συμμετέχει στην  αποστολή στο Αφγανιστάν, όμως δεν θα βγάλει οικογενειακή φωτογραφία, ούτε θα κάνει κάτι άλλο. Θα γίνει πρόσκληση κατόπιν ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων, έχουμε ήδη δει το κείμενο είπε». 

«Το άρθρο 2 αναφέρεται μόνο σε προκαταρκτικές συνομιλίες - οι οποίες όμως δεν θα ξεκινήσουν τώρα. Αυτό προβλέπεται στην απόφαση της Ουάσιγκτον  του 1999 με πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη, γιατί τότε ξεκίνησαν οι συμφωνίες εντάξεως της FYROM στο ΝΑΤΟ… Μην μπερδεύεστε με την  συνύπαρξη» σημείωσε.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ο Ζάεφ όχι μόνο υπέγραψε προσύμφωνο ένταξης στο ΝΑΤΟ αλλά συμμετείχε κανονικότατα στην οικογενειακή φωτογραφία με τους ηγέτες των χωρών-μελών:

O Zόραν Ζάεφ φίλησε, μάλιστα, και το στυλό με το οποίο υπέγραψε το προσύμφωνο ένταξης στο ΝΑΤΟ:

Mάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης καυτηρίασε τη νέα λανθασμένη πρόβλεψη του υπουργού Άμυνας, σχολιάζοντας: "Προχθές ο Καμμένος υποστήριζε ότι ο Ζάεφ δεν θα ήταν στην Οικογενειακή φωτογραφία του ΝΑΤΟ. Χθες ήταν. Μα ούτε μία φορά να πέσει μέσα αυτός ο άνθρωπος; Μία φορά....".

Send this to a friend