• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 20:48

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

H Πλατεία Θεάτρου αλλάζει και το… γιορτάζει! Μεγάλο πάρτι με μουσική και δρώμενα από τον δήμο Αθηναίων για την αναβίωση της ιστορικής πλατείας

Μετά από χρόνια η ιστορική και εμβληματική Πλατεία Θεάτρου αποκτάει ζωντάνια και πνοή και μετατρέπεται σε ένα «κύτταρο» πολιτισμού, ψυχαγωγίας και διασκέδασης χάρη στη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ² του δήμου Αθηναίων, που «αναδιαμορφώνει» την ταυτότητα του κέντρου της Αθήνας.

Σημειώνεται, πως η δράση «Κατάστημα στο Κέντρο» αποσκοπεί στην αξιοποίηση εγκαταλειμμένων καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας και έχει στόχο να δώσει πνοή στις υποβαθμισμένες περιοχές.

Μέσα σε αυτό το περιθώριο στήνεται μια μεγάλη γιορτή από τον Δήμο Αθηναίων, που σηματοδοτεί την έναρξη της πολύ σημαντικής δράσης, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου με την επαναλειτουργία 7 καταστημάτων της Πλατείας Θεάτρου και την αναβίωση της ιστορικής αυτής πλατείας.

Τα κλειστά καταστήματα που άνοιξαν δεν είναι μεμονωμένα, αλλά αποτελούν κομμάτι μιας ευρύτερης διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας θεματικές ενότητες αγορά στην περιοχή.

Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει σχετικά ο κ. Καμίνης για την πρωτοποριακή αυτή δράση, «αποτελεί μια, μοναδική στην ελληνική πραγματικότητα, πρωτοβουλία που, αν πετύχει, μπορεί να αλλάξει σημαντικά την εικόνα του κέντρου. Ασφαλώς, δεν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα με τα κλειστά καταστήματα στην πόλη, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Όμως κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για να δώσουμε ξανά ζωντάνια σε περιοχές και πλατείες του κέντρου που έχουν ερημοποιηθεί και, κατ' επέκταση, υποβαθμιστεί». «Δίνουμε ξανά πνοή σε μια ιστορική πλατεία της πόλης», είναι το σύνθημά του.

Μια μοναδική γιορτή για το… comeback της Πλατείας Θεάτρου

Αυτός είναι και ο στόχος, λοιπόν, για την ερχόμενη Παρασκευή, όταν πλήθος happenings και DJ sets από μουσικούς παραγωγούς του En Lefko 87.7 θα περιμένουν τους επισκέπτες σε μια μοναδική, εορταστική βραδιά στο κέντρο της Αθήνας, που θα μείνει αξέχαστη και όλοι ευελπιστούν να αποτελέσει το έναυσμα για να μετεξελιχθεί η πλατεία Θεάτρου, που τόσο πολύ επλήγη από την κρίση, σε έναν από τους σημαντικούς πόλους έλξης επισκεπτών και κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, οι 7 δημιουργικές ομάδες των καταστημάτων (Αστικά Μοτίβα, Νηρωή, Coco-mat.bike, Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ, Book & Play, Ο Χώρος και Creators of Cosmos) θα υποδεχθούν το ευρύ κοινό, έχοντας σχεδιάσει ιδιαίτερες εκπλήξεις για τη βραδιά των εγκαινίων!

Οι παράπλευροι δρόμοι της Πλατείας Θεάτρου θα γεμίσουν με καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας, χορό, μουσική, παραμύθια, νυχτερινές διαδρομές με χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα, συσχετισμούς μεταξύ λαογραφίας, τέχνης και design, φανταστικά πλάσματα και ήρωες από μυθικούς κόσμους, παιχνίδια, βιβλία, παραστατικές δράσεις πολιτισμού και πολλές εκπλήξεις…

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου πάμε «Πλατεία Θεάτρου Ξανά»

Αξίζει να σημειώσουμε, πως δεν πρόκειται απλώς για τα εγκαίνια 7 καταστημάτων της Πλατείας Θεάτρου, αλλά για μία συλλογική προσπάθεια, μια μεγάλη γιορτή για όλους τους κατοίκους της Αθήνας, για να δουν από κοντά πώς τέτοιες πιλοτικές δράσεις σύμπραξης και συνεργασίας μπορούν να συνεισφέρουν στην αλλαγή της αστικής ταυτότητας. Ένα ζωντανό εργαστήρι πολιτισμού είναι έτοιμο να στηθεί σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης, και είμαστε όλοι προσκεκλημένοι στο ανοιχτό πάρτι που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, ώστε να γνωρίσουμε τη δραστηριότητα των δημιουργικών ομάδων, να διασκεδάσουμε, να θυμηθούμε και να μην ξεχάσουμε ότι η καρδιά της πόλης χτυπά εκεί που βρίσκονται οι άνθρωποί της...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της γιορτής:

12 Οκτωβρίου 2018

19:00-19:45

Γνωρίστε από κοντά τα ανοιχτά καταστήματα, τις δημιουργικές ομάδες και τις δράσεις τους!

Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

19:45-20:00

Καλωσόρισμα και παρουσίαση των δημιουργικών ομάδων

20:00-24:00 DJ sets

Κατάστημα Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)

Παναγιώτης Μένεγος

Κωνσταντίνος Ζουγανέλης

Κατάστημα Αστικά Μοτίβα (Διπλάρη 5Α)

Εύα Μπουντούρη

Τι είναι το πρόγραμμα ΠΟΛΗ2

Το πρόγραμμα ΠΟΛΗ² (www.polis2.thisisathens.org ), που υλοποιείται από το This is Athens του δήμου Αθηναίων, έρχεται να συν-διαμορφώσει μαζί με τους κατοίκους και τους δημιουργούς της Αθήνας την ταυτότητα της πόλης. Με τη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο» τονώνεται η επιχειρηματικότητα, δίνοντας ξανά ζωή σε ιστορικά σημεία της πόλης. Πρώτος σταθμός της δράσης «Κατάστημα στο Κέντρο» είναι η Πλατεία Θεάτρου, όπου πρόκειται να επαναλειτουργήσουν 7 καταστήματα με άξονα τον πολιτισμό.

Send this to a friend