• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 06:38

Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Δίνουν 11.500 ευρώ το μήνα για αυτή τη θέση εργασίας, αλλά παραμένει ακόμα κενή!

Υπάρχει δουλειά που έχει μισθό 11.500 ευρώ μηνιαίως; Κι όμως υπάρχει και η θέση δεν έχει καλυφθεί ακόμη.

Υπάρχει δουλειά που έχει μισθό 11.500 ευρώ μηνιαίως; Κι όμως υπάρχει και η θέση δεν έχει καλυφθεί ακόμη.

Στην Κύπρο υπάρχει θέση εργασίας με το μηνιαίο μισθό να φτάνει τα 11.500 ευρώ και μάλιστα, παραμένει ακάλυπτη! Η θέση αφορά τη θέση του πιλότου του πυροσβεστικού αεροπλάνου του Τμήματος Δασών. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί πιλότος να το χειριστεί και μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί συμφωνία για μίσθωση δύο ελικοπτέρων για σκοπούς πυρόσβεσης, όπως γίνεται ετησίως.

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών με παρουσία τεσσάρων υπουργών, συζητήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην ύπαιθρο. Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών τόνισε ότι οι πιλότοι δεν εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για το αεροπλάνο πυρόσβεσης, επειδή θεωρούν χαμηλό το μισθό.

Όταν ρωτήθηκε για το ποσό του μισθού, ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ανέφερε πως πρόκειται για 11.500 ευρώ μηνιαίως. Την λύση στο πρόβλημα υποστήριξε ότι μπορεί να δώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Όσον αφορά στα δύο ελικόπτερα που μισθώνει η Δημοκρατία ετησίως για σκοπούς πυρόσβεσης, αναφέρθηκε ότι η προσφορά που προκηρύχθηκε από το Τμήμα Δασών ακυρώθηκε. Τώρα γίνονται διαπραγματεύσεις με την εταιρεία που έδειξε το ενδιαφέρον του και είναι η ίδια που προμηθεύει τα πτητικά μέσα κάθε χρόνο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε ότι δεν θα δεχθεί φέτος να λείπει κανένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα για σκοπούς πυρόσβεσης. Μάλιστα, προειδοποίησε όλα τα κυβερνητικά τμήματα να πάρουν τα πράγματα σοβαρά, λέγοντας ότι «δεν μας παίρνει φέτος να κάνουμε λάθος».

Send this to a friend