Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δυο τουρκικές σημαίες για τον Ερντογάν! Πρόεδροι δεν ήταν και οι Ομπάμα, Ολάντ, Πούτιν...;

Δυο τουρκικές σημαίες για τον Ερντογάν! Πρόεδροι δεν ήταν και οι Ομπάμα, Ολάντ, Πούτιν...;

Μεγάλη συζήτηση προκλήθηκε στο διαδίκτυο και στα social media από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο λόγος ήταν πως στη συνάντηση στη Ν. Υόρκη απουσίαζε η σημαία της ελληνικής πλευράς στο φόντο και υπήρχαν δυο τουρκικές.

Υπήρχε βέβαια μόνο μία μικρή ελληνική σημαία, μαζί με μία μικρή τουρκική, στο τραπεζάκι ανάμεσα στους δύο άνδρες.

tsipras

Ο θόρυβος που προκλήθηκε ανάγκασε ανθρώπους της κυβέρνησης να σχολιάσουν μέσω πηγών στα ΜΜΕ, πως όταν συναντιέται πρόεδρος με πρωθυπουργό, το πρωτόκολλο για τις σημαίες θέλει να υπάρχουν μεγάλες σημαίες μόνο της χώρας από την οποία είναι ο πρόεδρος, ενώ οι σημαίες από κάθε χώρα είναι μικρές και βρίσκονται πάνω στο τραπέζι.

Μία και μία μεγάλες σημαίες υπάρχουν μόνο όταν η συνάντηση είναι ανάμεσα σε ομότιμους, ανέφερε πηγή του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλιστα, από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως αν συναντηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ θα υπάρχουν πίσω τους δύο ελληνικές σημαίες.

Και εδώ λοιπόν έρχεται να εγερθεί μείζον θέμα, αφού η πραγματικότητα διαψεύδει το Μαξίμου, αφού σε συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με προέδρους (και όχι πρωθυπουργούς) άλλων χωρών, οι μεγάλες σημαίες ήταν μία από κάθε χώρα.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες του κ. Τσίπρα από τις συναντήσεις με τους Μπαράκ Ομπάμα (πρόεδρος ΗΠΑ), Φρανσουά Ολάντ (πρόεδρος Γαλλίας), Σι Τζινπίνγκ (πρόεδρος Κίνας), Βλαντιμίρ Πούτιν (πρόεδρος Ρωσίας), αλλά και τον Χασάν Ρουχανί (πρόεδρο Ιράν).14355014_615170608661245_4129241339510844007_n

Send this to a friend