• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 01:56

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δίπλα στους τάφους του Νεύτωνα, του Δαρβίνου και του Σαίξπηρ οι στάχτες του Στίβεν Χόκινγκ

Δίπλα στους τάφους των σπουδαίων επιστημόνων Ισαάκ Νεύτωνα και Κάρολο Δαρβίνο, αλλά και κοντά στον τάφο Σαίξπηρ θα τοποθετηθούν οι στάχτες του εμβληματικού αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ.

Σύμφωνα με την DailyMail, ο αιδεσιμότατος Dr John Hall τόνισε ότι ήταν ένας κατάλληλος τόπος για τον Στίβεν Χόκινγκ στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Δίπλα στον Ισαάκ Νεύτωνα, τον Κάρολο Δαρβίνο και τον Σαίξπηρ. Η κηδεία του θα τελεστεί στην εκκλησία του Cambridge University την Κυριακή του Πάσχα.

Ο σπουδαίος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ πέθανε στις 14 Μαρτίου στα 76 του χρόνια, έχοντας γίνει ένας από τους πιο γνωστούς επιστήμονες στον τομέα του. «Είναι απολύτως λογικό οι στάχτες του Στίβεν Χόκινγκ να τοποθετηθούν στο Αββαείο, κοντά στα λείψανα διακεκριμμένων επιστημόνων» δήλωσε ο Dr John Hall.

O Ισαάκ Νεύτωνας ενταφιάστηκε στο Αββαείο το 1727 και ο Δαρβίνος ενταφιάστηκε δίπλα του το 1882. «Πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας η επιστήμη και η θρησκεία να συνεργαστούν για να επιδιώξουν να απαντήσουν στα μεγάλα ζητήματα του μυστηρίου της ζωής και του σύμπαντος».

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge περιέγραψε τον Στίβεν Χόκινγκ ως «έμπνευση για εκατομμύρια» ανθρώπους. Σε ανακοίνωσή τους, τα παιδιά του Στίβεν Χόκινγκ, Lucy, Robert και Tim είπαν ότι επέλεξαν να κάνουν την κηδεία στο Κέιμπριτζ, αναγνωρίζοντας ότι είναι «η πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και τον αγάπησε».

Send this to a friend