Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο

CALLER'S CHOICE

«Μην οδηγηθούμε σε εμφύλιο! Δυστυχώς θα ψηφίσω ΝΑΙ»: Η τολμηρή θέση του Μ. Ελευθερίου στο δημοψήφισμα και ο μεγάλος φόβος

Ακόμη ένας σπουδαίος, ο ποιητής, πεζογράφος και στιχουργός Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ακόμη ένας σπουδαίος, ο ποιητής, πεζογράφος και στιχουργός Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ένας άνθρωπος με πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό έργο, αλλά και με πολιτικές θέσεις που τις εξέφραζε με θάρρος, όποτε του ζητήθηκε.

Έτσι και σε μια συνέντευξή του, κατά την «ταραχώδη» πολιτικά περίοδο του δημοψηφίσματος του 2015, όταν ανέφερε στο TheTOC πως «δυστυχώς θα ψηφίσω ΝΑΙ».

«Έτσι μας έκαναν. Κοιτάξτε, οι Έλληνες εμπιστευθήκαμε τα τελευταία χρόνια  νέα πρόσωπα. Ελύσσαξε να βγει ο Γιωργάκης. Του την κάναμε τη χάρη. Βγήκε ο Γιωργάκης. Δεν τον ψήφισα, αλλά βγήκε. Μετά ελύσσαξε να βγει ο Σαμαράς. Τον ψήφισαν κι αυτόν – ούτε αυτόν ψήφισα εγώ. Ελύσσαξε μετά κυριολεκτικά να κυβερνήσει ο Τσίπρας. Δεν τον ψήφισα ούτε εκείνον. Αποδείχτηκαν και οι τρεις ότι βλάπτουν τη Συρία το ίδιο (σ.σ. στίχος του Κωνσταντίνου Καβάφη…) Και βεβαίως είμαι διαλυμένος….», έλεγε μεταξύ άλλων προτού εκφράσει τον μεγάλο του φόβο.

Ο μεγάλος φόβος του Μάνου Ελευθερίου ήταν «να μην αγριέψει ο κόσμος και οδηγηθούμε σε εμφύλιο. Είναι ό, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί ακόμα μια φορά στην Ελλάδα…».

«Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μείνουμε στην Ευρώπη. Είμαστε κατά κάποιον τρόπο “κουκουλωμένοι”. Κι απέναντι οι εξωτερικοί εχθροί…. Με ενδιαφέρει, λοιπόν, να μείνουμε και στο Ευρώ και στην Ευρώπη», έλεγε επίσης ο Μάνος Ελευθερίου.

«Δεν πιστεύω στα θαύματα των Αγίων. Ό, τι έκαναν, έκαναν. Οι Άγιοι αυτοί έχουν άλλα προβλήματα, έχουν προβλήματα κι άλλων λαών. Πιστεύω στα θαύματα κι ότι θα γίνει κάτι. Και υποπτεύομαι ότι θα γίνει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Είναι μια λύση ανάγκης. Δεν θα λύσουν τα προβλήματα αλλά θα καταπιούμε το αυγό χωρίς να το καταλάβουμε. Έχω εμπιστοσύνη σε όσους πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που πιστεύουν κι ελπίζουν. Έστω κι αν ξέρουν ότι δεν θα γίνει», ήταν επίσης τα λόγια του Μάνου Ελευθερίου το 2015, λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Πέθανε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης που δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 10 Απριλίου
Γιώργος Καραϊβάζ: Τι γράφουν διεθνή ΜΜΕ για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου
Εκδήλωση του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου για την πανδημία- Ποιοι θα είναι οι ομιλητές (ΒΙΝΤΕΟ)
Μάνια Τέκου: Viral o ψηφιακός θάνατός της – Πώς την «πάτησαν» οι ακόλουθοι του λογαριασμού της
Το νέο σποτ για τα self tests στα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)