Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Διχογνωμία... Καραμανλικών! Ρε παιδιά τις φωτιές το 2007 τελικά τις έβαζαν "πασόκοι" ή Τούρκοι πράκτορες;

Διχογνωμία... Καραμανλικών! Ρε παιδιά τις φωτιές το 2007 τελικά τις έβαζαν "πασόκοι" ή Τούρκοι πράκτορες;

Οι θεωρίες συνωμοσίας για τις πυρκαγιές του 2007 επέστρεψαν δια Θόδωρου Ρουσόπουλου ο οποίος υποστήριξε οτι η κυβέρνηση Καραμανλή δέχτηκε τότε επίθεση από Τούρκους πράκτορες οι οποίοι - σύμφωνα με τον Ρουσόπουλο - έβαζαν τις φωτιές.

Και κάπως έτσι προκύπτει μια ενδοκαραμανλική κόντρα μιας και στο μακρινό 2007 ο τότε υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος έλεγε για τις πυρκαγιές. «To πράσινο κάηκε στις εκλογές, τώρα καίγεται και προεκλογικά». Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει φωτιές, απάντησε: «Δεν ξέρω, εγώ βλέπω ότι από τις έρευνες βέβαια θα είναι με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και θα βρεθούν οι ένοχοι, ότι αυτές οι φωτιές δεν είναι από μόνες τους, δεν είναι θεόσταλτες. Είναι καιρικές, είναι μάλλον κομματικοπολιτικές».

Και κάπως έτσι σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις υποψηφίων της ΝΔ τότε , άπαντες έκλειναν το μάτι στους ψηφοφόρους τύπου "έλα μωρε, καταλαβαίνεις ποιος έβαλε τις φωτιές".

Πριν ένα χρόνο μάλιστα ο Ηρακλειδής του καραμανλικού στέμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε υποστηρίξει κάτι ανάλογο. Είχε γράψει στο twitter:

•1997 έφτιαξαν τη Ντόλη
•2000 έκλεψαν τηνίκη
•2007 έκαψαν την Ελλάδα
•2009 κατασκεύασαν σκάνδαλα
•7 χρόνια μετά γιατί φοβούνται τον Καραμανλή

Μάλλον θα πρέπει να γίνει μια ημερίδα Καραμανλικών για να αποφασίσουν... την γραμμή.

Send this to a friend