Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Δοξιάδης για τις δηλώσεις Μιχαηλίδου που προκάλεσαν αντιδράσεις: Ποια Δόμνα, εγώ τα είπα, άνανδροι!

Ο Απόστολος Δοξιάδης, με ανάρτησή του στο facebook υπερασπίζεται την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με τις δηλώσεις για όσους αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας.

Ο Απόστολος Δοξιάδης, με ανάρτησή του στο facebook υπερασπίζεται την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με τις δηλώσεις για όσους αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας.

Σύμφωνα με το βίντεο που παρουσιάστηκε στα social media, η κυρία Μιχαηλίδου είχε αποκαλέσει «ψυχικά νοσούντες» τους αντιστασιακούς της δικτατορίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Την Παρασκευή όμως, με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, ο Απόστολος Δοξιάδης επισημαίνει πως: «Η αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου». «Εμένα σχολίαζε μιλώντας. Mea verba. Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της», εξηγεί, κάνοντας ανοικτά λόγο για κακόβουλη αναπαραγωγή και για μονταρισμένο βίντεο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας από τα γνωστά κέντρα μόνο και μόνο για να πληγεί η υφυπουργός.

Αναλυτικά η ανάρτηση Δοξιάδη:

ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, MEA VERBA: ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΕ Νιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω στις επιθέσεις κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου για τα όσα είπε στην κοινή παρουσίαση του βιβλίου μας (εμού και εκείνου) με τον αείμνηστο Σταύρο Τσακυράκη, ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ. Αυτή έγινε στις 29 Μαρτίου 2018 στο Public. Η Δόμνα παρέστη στην εκδήλωση, μαζί με τους δύο συγγραφείς και τον συντονιστή Πάσχο Μανδραβέλη, με δική μας πρόσκληση, ως εκπρόσωπος μιας νεότερης γενιάς, για να δώσει μια άλλη, προσωπική ματιά. Απαντώ εγώ λοιπόν καθώς, προς μεγάλη μας θλίψη, ο άλλος συγγραφέας δεν μπορεί να το κάνει. Τα λόγια της Δόμνας που αναπαράγονται τώρα από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και σχολιαστές, εκτός περιεχομένου και με κακόβουλο τρόπο, ειπώθηκαν σε εκείνη ακριβώς την εκδήλωση.

Μάλιστα, στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε μονταρισμένο για την επίθεση εναντίον της, φαινόμαστε συνεχώς πλάι της, ο Σταύρος Τσακυράκης και εγώ. Για μας ήρθε. Εμείς την καλέσαμε. Τα συγκεκριμένα λόγια της που κακόβουλα απομονώθηκαν, αποτελούν στην παρουσίαση σχόλιο σε δικό μου κείμενο μέσα στο βιβλίο (η μορφή του είναι διάλογος), τα οποία η Δόμνα σχολίασε ελεύθερα. Η δε αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου, όχι δική της. Σχολιάζοντας εκείνη κάτι που υπήρχε στο βιβλίο, δεν είχε κανένα λόγο να δώσει έκταση ή να αναπαράγει το σχόλιό μου επακριβώς–αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης: το βιβλίο, που υπήρχε και ήταν εκεί. Εμένα σχολίαζε μιλώντας. Mea verba. Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της. Μέσα στη χαλαρότητα μιας παρουσίασης βιβλίου λέγονται πολλά. Η Δόμνα πληρώνει, ούτως ειπείν, την επιμέλεια των εκδόσεων Μεταίχμιο να φροντίσουν να βιντεοσκοπηθεί η εκδήλωση. Αυτό δυστυχώς, και φυσικά χωρίς πρόθεση των εκδοτών, δίνει σήμερα δίνει υλικό για αντικυβερνητική προπαγάνδα. Αυτό δεν με πειράζει–όποιος θέλει να κάνει αντικυβερνητική προπαγάνδα θα βρει τρόπο να τον κάνει, όπως έχει κάθε δικαίωμα. Αυτό που με ενοχλεί είναι η επίθεση σε έναν νέο άνθρωπο, και η παραποίηση των συνθηκών, του περιεχομένου και της αφορμής των λόγων της.

Πολλοί που διαμαρτύρονται για τη μη συμμετοχή αρκετών γυναικών στην κυβέρνηση, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιτεθούν με λύσσα στο νεότερο μέλος της, μια νέα γυναίκα, για λόγια που είπε ένας πολύ μεγαλύτερος άνδρας. Αυτό είναι άδικο. Και, λέω για τους άνδρες που το κάνουν, άνανδρο. Όσοι θέλουν να κάνουν τα παλικάρια λοιπόν, ας χτυπήσουν εμένα. ΥΓ. Στη φωτογραφία παραθέτω τη σελίδα από το δικό μου βιβλίο, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, που εκδόθηκε μετά. Το κάνω γιατί εδώ παρουσιάζω την άποψη με πιο δομημένο τρόπο. Η Δόμνα όμως σχολίαζε πιο πρόχειρη μορφή της ίδιας περίπου άποψης, όπως την έγραφα στο βιβλίο μας με τον Σταύρο. Αυτή βρίσκεται αναρτημένη, στο πρώτο σχόλιο. 

Send this to a friend