• Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
  • 14:48

Αθήνα

17 oC

αραιές νεφώσεις

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γρηγόρης Φαληρέας παραγωγός και πατέρας των «Imam Baildi»

Πέθανε ο Γρηγόρης Φαληρέας, ιστορικός μουσικός παραγωγός και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής δισκογραφίας.

Πέθανε ο Γρηγόρης Φαληρέας, ιστορικός μουσικός παραγωγός και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής δισκογραφίας.

Ο Γρηγόρης Φαληρέας μαζί με τον αδελφό του, Τάσο καθόρισαν την πορεία της ελληνικής μουσικής και μέσα σε όλα είχαν δημιουργήσει  το θρυλικό κατάστημα δίσκων Pop Eleven.

Ήταν, επίσης, ο πατέρας των μελών του συγκροτήματος Imam Baildi, Ορέστη και Λύσσανδρου Φαληρέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αδελφοί Φαληρέα είχαν το ιστορικό κατάστημα δίσκων Pop Eleven στο Κολωνάκι, ενώ με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Αφοί Φαληρέα, είχε κάνει 200 παραγωγές δίσκων και είχε συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες.

Για 20 ολόκληρα χρόνια το Pop Eleven ήταν ένα από τα γνωστότερα μουσικά στέκια της Αθήνας όπου συγκεντρώνονταν μουσικόφιλοι, αλλά και καλλιτέχνες

Τέλος οι γιοι του του Γρηγόρη Φαληρέα, Ορέστης και Λύσσανδρος, έφτιαξαν το συγκρότημα Imam Baildi το οποίο ξεχώρισε για τις εξαιρετικές διασκευές παλαιότερων τραγουδιών, όπως τα «Ακρογιαλιές δειλινά», «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς», «Αργοσβήνεις μόνη» και άλλα.

Ο θάνατος του έγινε γνωστός μέσω ανάρτησης της καλλιτέχνιδας Κρίστης Στασινοπούλου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Send this to a friend